Toyota 105 ... inna :)
Moderator: Mroczny
- Igor V8
-
Re: Toyota 105 ... inna :)
Może jutro jak dam radę to zrobię jakis filmik 

Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

- Igor V8
-
Ta skrzynia TCI to ... młynko-dojarko-mikser 
Chyba będzie Patrol z TCI

Chyba będzie Patrol z TCI

- Igor V8
-
Co ciekawe ...
Po całkowitym wypięciu wtyczki z TCU skrzynia pracuje normalnie na 4-rech biegach
Po całkowitym wypięciu wtyczki z TCU skrzynia pracuje normalnie na 4-rech biegach

Filmik koniecznie...
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:

Wrzuć proszę dokładniejsze fotki tych cytatów z konstytucji. Tam jakieś głębsze przesłanie jest ukryte?
- Janusz2000
-
- Kontaktowanie:
dobry wątek i główny i poboczne
Igor - a nie robią tam takich skrzyń, które by pasowały do silników Toyoty/Lexusa? bo te TCI to z tego co patrzyłem tylko do amerykańskich motorów pasują.
A ja powoli zaczynam nowy projekt do naszych rajdów na Toyocie - ale chce żeby została zachowana czystość marki (tym razem) Początkowo tam będzie silnik Toyoty dmuchniety kompresorem - trochę ponad 300KM i około 460Nm będziemy go stopniowo podkręcać aż wybuchnie
wtedy włożyły V8 od Lexua pewnie, no chyba że wcześniej wybuchnie skrzynia, a że na skrzynie Sadeva mnie nie stać (jeszcze
) to tak się rozglądam powoli co tam za wielką moją jeszcze dobrego i taniego
Będe też mógł przetestować to co Rokfor pisze o mostach toyoty - Ciekawe kiedy te 8" (bo to Tacoma będzie) się posypią. Do tej pory jeździłem na Nissanowskich i to Y60 z 88r produkcji - mimo silnika 290KM i 400Nm, kół 35" i katowania na polskich poligonach nigdy absolutnie nic się z nimi nie działo, nawet oryginalna blokada w tylnym działa. Jak Toyoty zniosą tyle samo, to przyznam Rocforowi racje - ale na razie nie chce mi się w to wierzyć.

Igor - a nie robią tam takich skrzyń, które by pasowały do silników Toyoty/Lexusa? bo te TCI to z tego co patrzyłem tylko do amerykańskich motorów pasują.
A ja powoli zaczynam nowy projekt do naszych rajdów na Toyocie - ale chce żeby została zachowana czystość marki (tym razem) Początkowo tam będzie silnik Toyoty dmuchniety kompresorem - trochę ponad 300KM i około 460Nm będziemy go stopniowo podkręcać aż wybuchnie

Będe też mógł przetestować to co Rokfor pisze o mostach toyoty - Ciekawe kiedy te 8" (bo to Tacoma będzie) się posypią. Do tej pory jeździłem na Nissanowskich i to Y60 z 88r produkcji - mimo silnika 290KM i 400Nm, kół 35" i katowania na polskich poligonach nigdy absolutnie nic się z nimi nie działo, nawet oryginalna blokada w tylnym działa. Jak Toyoty zniosą tyle samo, to przyznam Rocforowi racje - ale na razie nie chce mi się w to wierzyć.
-
-
Zależy która tacoma ...
pierwsza generacja - tył 8", przód 7,5"
druga generacja - tył 8,4", przód 8"
Druga generacja taco jeździła już z motorem 1GR-FE. Czyli dosyć zbliżone do tego co planujesz.
Ja bym do rajdów szybkościowych nie zapodawał mostów 8" - toyotowe, i owszem, ale 9,5". Natomiast do przepraw - moim zdaniem spokojnie 8" starcza - acz oczywista sporo zależy od czynników zewnętrznych, głównie masy pojazdu i stylu jazdy.
U mnie się właśnie zmieniły założenia jednego z projektów, i pojazd otrzyma prawdopodobnie silnik 1UZ-FE lexa. Ale baza od razu stawiana była na mostach HD, więc myślę że całość fajnie się zgra - tym bardziej że auto nie pod rajdy, ale jako zabawka. Ino ma być trudno zajebliwa zabawka ...
Wiosną myślę że będę miał więcej info w temacie jak to jeździ ...

Druga generacja taco jeździła już z motorem 1GR-FE. Czyli dosyć zbliżone do tego co planujesz.
Ja bym do rajdów szybkościowych nie zapodawał mostów 8" - toyotowe, i owszem, ale 9,5". Natomiast do przepraw - moim zdaniem spokojnie 8" starcza - acz oczywista sporo zależy od czynników zewnętrznych, głównie masy pojazdu i stylu jazdy.
U mnie się właśnie zmieniły założenia jednego z projektów, i pojazd otrzyma prawdopodobnie silnik 1UZ-FE lexa. Ale baza od razu stawiana była na mostach HD, więc myślę że całość fajnie się zgra - tym bardziej że auto nie pod rajdy, ale jako zabawka. Ino ma być trudno zajebliwa zabawka ...

Wiosną myślę że będę miał więcej info w temacie jak to jeździ ...

w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl
@ Igor V8.....gdzie filmik.....
...pochwal sie tym wschodnim cudem.... 

bądz twardy ........ i odpuść sobie!!!!!
- Janusz2000
-
- Kontaktowanie:
No do mnie płynie już druga generacja. Motor 1GR z kompresorem TRD na początek.rokfor32 pisze:Zależy która tacoma ...![]()
A jakie dyfry konkretnie można zapodać, od czego? tak żeby pasowały 1 do 1 i najlepiej żeby miały trochę wolniejsze przełożenia. Do rajdów szybkościowych ale V-maks 200km nie potrzebuje

-
-
Druga generacja to te sam bebechy co J12 - jeżeli chodzi o przód. Tył jest inny, i nietypowy dla wersji europejskich.
Przekładnie wolniejsze do tego modelu kupisz w Stanach od ręki. I jest to zdecydowanie lepsza opcja (czyli poskładanie mostu na nowych bebechach, i porządne ustawienie) niż zapodanie używki o której historii nikt nic nie wie.
Przekładnie wolniejsze do tego modelu kupisz w Stanach od ręki. I jest to zdecydowanie lepsza opcja (czyli poskładanie mostu na nowych bebechach, i porządne ustawienie) niż zapodanie używki o której historii nikt nic nie wie.
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl
Najwolniejsze R&P do tego Taco to 4,88 co w połączeniu z kompresorem TRD da już przywoitą dynamikęJanusz2000 pisze:No do mnie płynie już druga generacja. Motor 1GR z kompresorem TRD na początek.
A jakie dyfry konkretnie można zapodać, od czego? tak żeby pasowały 1 do 1 i najlepiej żeby miały trochę wolniejsze przełożenia. Do rajdów szybkościowych ale V-maks 200km nie potrzebuje

Do tego wąska gumka 32" i nie powinno sie to rozpaść po pierwszych testach

Pojawił sie w Polsce dystrybutor TC http://bushtaxi.pl/cms.php?id_cms=92 -zobaczymy jakie będzie miał ceny na zawias Long Travel do Taco

Patrol LS1 "Czarna Mamba"
- Janusz2000
-
- Kontaktowanie:
No ja już się zacząłem dogadywać bezpośrednio z Total Chaos - czekam na ich ofertę producencką. Mam nadzieje, że się nie rozmyślą i nie odeślą mnie do lokalnego dystrybutora
ale dość o tym bo robie to kolejny off-topic Igorowi 

Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
- janusz k160
-
Tak wygląda jakby oną była... 

Paranoja to znajomość wszystkich faktów.William S.Borroughs
k1603.3TD,Y612.8TDIC,Qashqai+2 1.6dci
Ładnie mruczy 

Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
- janusz k160
-
Wielce żałuję, że mnie nie stać

Paranoja to znajomość wszystkich faktów.William S.Borroughs
- tkocy20
dobry jest tam ruski komentarz
pozwolę sobie przetłumaczyć:
i jaki jest sens pchać w ciasnego japońca z kiepskimi mostami taki silnik? Kupić H1 i nie zawracać głowy. Będzie przestronny, mocny wóz bez tego całego polskiego "kołchozu"

pozwolę sobie przetłumaczyć:
i jaki jest sens pchać w ciasnego japońca z kiepskimi mostami taki silnik? Kupić H1 i nie zawracać głowy. Będzie przestronny, mocny wóz bez tego całego polskiego "kołchozu"

z wiekiem rośnie ilość osób mogących jedynie pocałować mnie w ....
- apede
-
- Kontaktowanie:

loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...