Czas na zmiany!!!!!!
Moderator: Mroczny
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Otóż to, i tak off-topicowo dodam, że ja muszę mieć czystą muzykę w samochodzie coby Kultu czy System of a Down gdzieś na szlaku słuchać. Więc se zmontowałem MP3 Dayton, porządne głośniki z przodu i dwie skrzyneczki z głośnikami (po 3 na skrzynkę) odpinane na kostceChaos pisze:tak jest, dodam jeszcze, że do 7 ki da rade CD wstawić, i nawet tuba wchodzi

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Zawsze sobie powtarzam: jak kiedyś zamienię toyotę na coś innego to na 100% będzie to toyotamaxi pisze:Zawsze powtzrzam jak kiedys zamienie patrola na cos innego to bedzie to na 100% HDJ 4.2 D kiedys o mały włos prawie zanabyłem cos takiego ale nic z tego nie wyszło jak masz kase i stam w miare to bierz![]()
![]()
![]()
![]()

Przeturlałem się terenowymi: ferozą, pajero i krótko patrolem i ... toyota forever

LR
LR
to już moja 4 terenówka, pierwszą był tarpan 2x4
77 rocznik nie bał sie niczego dopóki niebyło błota ! a potem to już toyoty LJ70 w tym 2 jeżdzące miałem i jeden na handel
z mojej obecnej jestem mega zadowolony.
jak bym miał zmienić to tylko i wyłącznie na 4.2
ale szukał bym w budzie 70 lub ciut dłuższej 

jak bym miał zmienić to tylko i wyłącznie na 4.2

- Damian
-
- Kontaktowanie:
Ja już nawet wiem jak będzie wyglądała moja następna toyka. Będzie nowa, z klimą i prosto z salonu
Oto ona Panie i Panowie:
http://www.cruiser-connection.de/cgi-bi ... FyqsdhTgtX
Zakładam jeszcze etap przejściowy w postaci KZJ70 jak dutków na kredyt na nową za rok, dwa latka jeszcze nie będzie

Zakładam jeszcze etap przejściowy w postaci KZJ70 jak dutków na kredyt na nową za rok, dwa latka jeszcze nie będzie
LR
LR
niejednokrotnie powtarzam-troszke zaluje, ze kupielm akurat slabowita lj70 z 2lt...
moglem wlasnie doszporowac dudkow vel talrow na kj-to by styklo..rakieta jest wystarczajaca.
Tez wiem, ze jak terenowka to toyota (dluzsze wycieczki i na codzien) do upalania suka, mam opla 4x4 ijakos tak specjalnie za nim nie przepadam, nie psuje sie, fajnie gada,m szybko jest, komfortowy jest...nie wiem..jakis taki bezplciwoy jest...
moglem wlasnie doszporowac dudkow vel talrow na kj-to by styklo..rakieta jest wystarczajaca.
Tez wiem, ze jak terenowka to toyota (dluzsze wycieczki i na codzien) do upalania suka, mam opla 4x4 ijakos tak specjalnie za nim nie przepadam, nie psuje sie, fajnie gada,m szybko jest, komfortowy jest...nie wiem..jakis taki bezplciwoy jest...

- Damian
-
- Kontaktowanie:
Jak kupowałem swoją to KZJ chodziły minimum po 30k za w miarę dobry egzemplarz. 10 tysięcy różnicy jednak. Zawsze pisałem że mój 2LT2 ma wystarczającą moc nawet przy 33x12,5. Na trasie da się swobodnie wyprzedzać tiry przy 80-90, w terenie tyż idzie. Czasem jakby brakowało na bardzo długich podjazdach, które rzeczywiście kończyły się zdławieniem motoru i czarną chmurką. Ale generalnie było OK.
Niedawno przejechałem się w trasie KZJ na 31 cali. Raketnyj
A jako ciekawostkę mogę powiedzieć że HZJ71 jest podobno mniej dynamiczny od KZJ. Ale przecież nie o to chodzi
Niedawno przejechałem się w trasie KZJ na 31 cali. Raketnyj

A jako ciekawostkę mogę powiedzieć że HZJ71 jest podobno mniej dynamiczny od KZJ. Ale przecież nie o to chodzi

LR
LR
kurka bardzo wodna..ja do teraz nie widzialem Kj w DOBRYM stanie za mniej jak 40 tysiaka, ale niech wiara przesiadzie sie na patrole i inne ustrojstwa...moze stanieja 
ja obawiam sie, ze jestem zmanierowany bo jezdze kilkoma autami...szybszymi znacznie.
gdzies pisalem, ze jak bede tak roztrzasac dynamike tego motoru to zacznie sie jakis chorobliwy tuning idacy w koszta motoru 4.2.
swoja droga, zastanawia mnie jaka jest roznica w masie 2.4 a 4.2..?
w hzj71 to pewnie na zadek dobrze jest dac zbiornik 200litrow zeby auto wypoziomowac wagowa w stosunku do tego silnika na przedzie samym
btw-chrumkanie talerza i ataku eLJotek dotyczy tylko? Czy w Kj tez o tym glosno?

ja obawiam sie, ze jestem zmanierowany bo jezdze kilkoma autami...szybszymi znacznie.
gdzies pisalem, ze jak bede tak roztrzasac dynamike tego motoru to zacznie sie jakis chorobliwy tuning idacy w koszta motoru 4.2.
swoja droga, zastanawia mnie jaka jest roznica w masie 2.4 a 4.2..?
w hzj71 to pewnie na zadek dobrze jest dac zbiornik 200litrow zeby auto wypoziomowac wagowa w stosunku do tego silnika na przedzie samym

btw-chrumkanie talerza i ataku eLJotek dotyczy tylko? Czy w Kj tez o tym glosno?
- Damian
-
- Kontaktowanie:
No fakt, 40 tysi to trzeba mieć. W Niemcowni ładne się zaczynają od 8-9k ojro...
Waga jest dramatycznie większa. Nie powiem dokładnie, ale jak Gibon wstawił do wściekle zielonej LJ73 ("landkrowa") właśnie 4,2TD to największym problemem okazało się fatalne niewyważenie samochodu.
O problemach w dyfrze KZJ nic mi nie wiadomo, ale często są to mało wyeksploatowane egzemplarze w porównaniu do naszych. Kylon prawdę Ci powie
Waga jest dramatycznie większa. Nie powiem dokładnie, ale jak Gibon wstawił do wściekle zielonej LJ73 ("landkrowa") właśnie 4,2TD to największym problemem okazało się fatalne niewyważenie samochodu.
O problemach w dyfrze KZJ nic mi nie wiadomo, ale często są to mało wyeksploatowane egzemplarze w porównaniu do naszych. Kylon prawdę Ci powie

LR
LR
ja to smole, na nadhcodzacy sezon prawdopodbnie przesiadam sie na quada 2K-bedzie gowniany, ale do takiego mam dostep. chodzi o 150-tke z "lekkim" tuningiem-pojemnosc kolo 230= tj mocy che uzyskac okolo 20KM, a to wszystko na automacie i takie tam...pozyjemy zobaczymy 
auto mi codziennym potrzebnikiem jest, wkurza mnie reanimacja po kazdym wyjezdzie..a potem? raczej nie hzj ale wlasnie maly japonski wojownik.....
ale zawsze mozna sobie poamrzyc "gdybym byl bogaty lalalla"
cokolwiek bylo i bedzie ja ze swej toyoty jestem zadowolony..dziala jak "zielone"-mocno uzaleznia pomimo, ze ma wiele wad...ale tak to jest, "milosc" slepa jest:)21
zastanawiajace jest dlaczego na europe nie robili 4.2 ale wyspasionych, tak jak np Lj w VX-sie...
strategii wielkim firm to nigdy nikt nie pozna

auto mi codziennym potrzebnikiem jest, wkurza mnie reanimacja po kazdym wyjezdzie..a potem? raczej nie hzj ale wlasnie maly japonski wojownik.....
ale zawsze mozna sobie poamrzyc "gdybym byl bogaty lalalla"

cokolwiek bylo i bedzie ja ze swej toyoty jestem zadowolony..dziala jak "zielone"-mocno uzaleznia pomimo, ze ma wiele wad...ale tak to jest, "milosc" slepa jest:)21
zastanawiajace jest dlaczego na europe nie robili 4.2 ale wyspasionych, tak jak np Lj w VX-sie...
strategii wielkim firm to nigdy nikt nie pozna

- Damian
-
- Kontaktowanie:
Ano widzisz pan, ja właśnie od suzuki wolę quadaMarcin pisze:ja to smole, na nadhcodzacy sezon prawdopodbnie przesiadam sie na quada 2K-bedzie gowniany, ale do takiego mam dostep. chodzi o 150-tke z "lekkim" tuningiem-pojemnosc kolo 230= tj mocy che uzyskac okolo 20KM, a to wszystko na automacie i takie tam...pozyjemy zobaczymy

Eee...jak to reanimujesz toykę po każdym wyjeździe?

LR
LR
A ja w swoim KZJ-ocie już mam nareszcie tarcze z tyłu.
W białym są kółka 33 cale i założona skrzynia od Lj-ota coby był traktor w terenie, a w szarej koła 31 cali i zapitala jak szalona. 4,2 jest fajowy ale wir w baku ma konkretny. Pare tysięcy kilometrów zrobiliśmy razem z Brzydem jego HZJ78. Zmiana kół z 235/85R16 na 285//75R16 jest znacznie odczówalna w mocy i spalaniu.

W białym są kółka 33 cale i założona skrzynia od Lj-ota coby był traktor w terenie, a w szarej koła 31 cali i zapitala jak szalona. 4,2 jest fajowy ale wir w baku ma konkretny. Pare tysięcy kilometrów zrobiliśmy razem z Brzydem jego HZJ78. Zmiana kół z 235/85R16 na 285//75R16 jest znacznie odczówalna w mocy i spalaniu.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
nawet cena znośna...konkurencyjna wobec defektera nowegoDamian pisze:Ja już nawet wiem jak będzie wyglądała moja następna toyka. Będzie nowa, z klimą i prosto z salonuOto ona Panie i Panowie:
daj no jakich fotek więcej i lepszą specyfikaję
#noichuj
- Damian
-
- Kontaktowanie:
A na przykład z Kos (nie mylić z kosiakiem
) możesz sobie pedeefy ściągnąć:
http://www.kos-motorsport.de/start.php
Tylko, że ceny mają nieaktualne, bo w niektórych firmach mają promocje (wyprzedaż rocznika 2005
) i za podst cenę 33k ojro masz od razu dwie szpery, klimę i snorkla
polecam też nieśmiertelne www.buschtaxi.org
Jak przyjedziesz do nas następną razą toyotą to znaczy że świat się kończy

http://www.kos-motorsport.de/start.php
Tylko, że ceny mają nieaktualne, bo w niektórych firmach mają promocje (wyprzedaż rocznika 2005

polecam też nieśmiertelne www.buschtaxi.org
Jak przyjedziesz do nas następną razą toyotą to znaczy że świat się kończy

LR
LR
jak na nówkę heavy duty spod znaku skrzyżowanych ziarenek ryżu to cena jest powalająco "znośna" - co tak tanio??..za tą kasę to se można najwyżej kupić plastikowego nowego hiluxa czy innego pickupa...no,noczesław&jarząbek pisze:nawet cena znośna...konkurencyjna wobec defektera nowegoDamian pisze:Ja już nawet wiem jak będzie wyglądała moja następna toyka. Będzie nowa, z klimą i prosto z salonuOto ona Panie i Panowie:
daj no jakich fotek więcej i lepszą specyfikaję
coś będzie....