Czas na zmiany!!!!!!

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Chaos

Post autor: Chaos » wt sty 17, 2006 3:41 pm

tak jest, dodam jeszcze, że do 7 ki da rade CD wstawić, i nawet tuba wchodzi :P

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » wt sty 17, 2006 4:03 pm

Chaos pisze:tak jest, dodam jeszcze, że do 7 ki da rade CD wstawić, i nawet tuba wchodzi :P
Otóż to, i tak off-topicowo dodam, że ja muszę mieć czystą muzykę w samochodzie coby Kultu czy System of a Down gdzieś na szlaku słuchać. Więc se zmontowałem MP3 Dayton, porządne głośniki z przodu i dwie skrzyneczki z głośnikami (po 3 na skrzynkę) odpinane na kostce :lol:
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

Awatar użytkownika
Chaos

Post autor: Chaos » wt sty 17, 2006 5:04 pm

ja lepiej nie bede pisał co ja mam z tyłu :D ale powiem że też jest demontowalne w 5 minut :)

Nikos

Post autor: Nikos » wt sty 17, 2006 6:09 pm

Chaos pisze:ja lepiej nie bede pisał co ja mam z tyłu :D ale powiem że też jest demontowalne w 5 minut :)
noo...... i miejmy nadzieje ze ci sie buda nie rozejdzie od tego:P

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » wt sty 17, 2006 6:17 pm

Zaraz zaraz...a komu to w HJ60 zaczęła szpachla pękać na tylnej klapie od tuby? :)23

LR

Awatar użytkownika
Chaos

Post autor: Chaos » wt sty 17, 2006 7:59 pm

mi sie uszczelki zmadafakowały, jak myje kerszerem to mam deszcz wśrodku, no ale coś za coś:P nikos przygotuj sie na konstrukcje zderzaków :)23 :)23 :)23 :)23

Awatar użytkownika
maxi

Post autor: maxi » wt sty 17, 2006 10:21 pm

Zawsze powtzrzam jak kiedys zamienie patrola na cos innego to bedzie to na 100% HDJ 4.2 D kiedys o mały włos prawie zanabyłem cos takiego ale nic z tego nie wyszło jak masz kase i stam w miare to bierz !! !! !! !! !!
Każdego należy wysłuchać nie ze wszystkim musisz się zgadzać

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » wt sty 17, 2006 10:36 pm

maxi pisze:Zawsze powtzrzam jak kiedys zamienie patrola na cos innego to bedzie to na 100% HDJ 4.2 D kiedys o mały włos prawie zanabyłem cos takiego ale nic z tego nie wyszło jak masz kase i stam w miare to bierz !! !! !! !! !!
Zawsze sobie powtarzam: jak kiedyś zamienię toyotę na coś innego to na 100% będzie to toyota :D

Przeturlałem się terenowymi: ferozą, pajero i krótko patrolem i ... toyota forever :)2

LR

Awatar użytkownika
Chaos

Post autor: Chaos » wt sty 17, 2006 10:42 pm

to już moja 4 terenówka, pierwszą był tarpan 2x4 :) 77 rocznik nie bał sie niczego dopóki niebyło błota ! a potem to już toyoty LJ70 w tym 2 jeżdzące miałem i jeden na handel :) z mojej obecnej jestem mega zadowolony.
jak bym miał zmienić to tylko i wyłącznie na 4.2 :) ale szukał bym w budzie 70 lub ciut dłuższej :)

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » wt sty 17, 2006 10:46 pm

Ja już nawet wiem jak będzie wyglądała moja następna toyka. Będzie nowa, z klimą i prosto z salonu :lol: Oto ona Panie i Panowie:
http://www.cruiser-connection.de/cgi-bi ... FyqsdhTgtX

Zakładam jeszcze etap przejściowy w postaci KZJ70 jak dutków na kredyt na nową za rok, dwa latka jeszcze nie będzie

LR

Awatar użytkownika
Marcin

Post autor: Marcin » wt sty 17, 2006 10:49 pm

niejednokrotnie powtarzam-troszke zaluje, ze kupielm akurat slabowita lj70 z 2lt...
moglem wlasnie doszporowac dudkow vel talrow na kj-to by styklo..rakieta jest wystarczajaca.
Tez wiem, ze jak terenowka to toyota (dluzsze wycieczki i na codzien) do upalania suka, mam opla 4x4 ijakos tak specjalnie za nim nie przepadam, nie psuje sie, fajnie gada,m szybko jest, komfortowy jest...nie wiem..jakis taki bezplciwoy jest... :wink:

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » wt sty 17, 2006 11:03 pm

Jak kupowałem swoją to KZJ chodziły minimum po 30k za w miarę dobry egzemplarz. 10 tysięcy różnicy jednak. Zawsze pisałem że mój 2LT2 ma wystarczającą moc nawet przy 33x12,5. Na trasie da się swobodnie wyprzedzać tiry przy 80-90, w terenie tyż idzie. Czasem jakby brakowało na bardzo długich podjazdach, które rzeczywiście kończyły się zdławieniem motoru i czarną chmurką. Ale generalnie było OK.

Niedawno przejechałem się w trasie KZJ na 31 cali. Raketnyj :)21

A jako ciekawostkę mogę powiedzieć że HZJ71 jest podobno mniej dynamiczny od KZJ. Ale przecież nie o to chodzi ;)

LR

Awatar użytkownika
Marcin

Post autor: Marcin » wt sty 17, 2006 11:09 pm

kurka bardzo wodna..ja do teraz nie widzialem Kj w DOBRYM stanie za mniej jak 40 tysiaka, ale niech wiara przesiadzie sie na patrole i inne ustrojstwa...moze stanieja :)21

ja obawiam sie, ze jestem zmanierowany bo jezdze kilkoma autami...szybszymi znacznie.

gdzies pisalem, ze jak bede tak roztrzasac dynamike tego motoru to zacznie sie jakis chorobliwy tuning idacy w koszta motoru 4.2.

swoja droga, zastanawia mnie jaka jest roznica w masie 2.4 a 4.2..?
w hzj71 to pewnie na zadek dobrze jest dac zbiornik 200litrow zeby auto wypoziomowac wagowa w stosunku do tego silnika na przedzie samym :)21

btw-chrumkanie talerza i ataku eLJotek dotyczy tylko? Czy w Kj tez o tym glosno?

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » wt sty 17, 2006 11:19 pm

No fakt, 40 tysi to trzeba mieć. W Niemcowni ładne się zaczynają od 8-9k ojro...

Waga jest dramatycznie większa. Nie powiem dokładnie, ale jak Gibon wstawił do wściekle zielonej LJ73 ("landkrowa") właśnie 4,2TD to największym problemem okazało się fatalne niewyważenie samochodu.

O problemach w dyfrze KZJ nic mi nie wiadomo, ale często są to mało wyeksploatowane egzemplarze w porównaniu do naszych. Kylon prawdę Ci powie ;)

LR

Awatar użytkownika
Marcin

Post autor: Marcin » wt sty 17, 2006 11:35 pm

ja to smole, na nadhcodzacy sezon prawdopodbnie przesiadam sie na quada 2K-bedzie gowniany, ale do takiego mam dostep. chodzi o 150-tke z "lekkim" tuningiem-pojemnosc kolo 230= tj mocy che uzyskac okolo 20KM, a to wszystko na automacie i takie tam...pozyjemy zobaczymy :)21

auto mi codziennym potrzebnikiem jest, wkurza mnie reanimacja po kazdym wyjezdzie..a potem? raczej nie hzj ale wlasnie maly japonski wojownik.....

ale zawsze mozna sobie poamrzyc "gdybym byl bogaty lalalla" :)21

cokolwiek bylo i bedzie ja ze swej toyoty jestem zadowolony..dziala jak "zielone"-mocno uzaleznia pomimo, ze ma wiele wad...ale tak to jest, "milosc" slepa jest:)21

zastanawiajace jest dlaczego na europe nie robili 4.2 ale wyspasionych, tak jak np Lj w VX-sie...
strategii wielkim firm to nigdy nikt nie pozna :)21

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » śr sty 18, 2006 12:57 am

Marcin pisze:ja to smole, na nadhcodzacy sezon prawdopodbnie przesiadam sie na quada 2K-bedzie gowniany, ale do takiego mam dostep. chodzi o 150-tke z "lekkim" tuningiem-pojemnosc kolo 230= tj mocy che uzyskac okolo 20KM, a to wszystko na automacie i takie tam...pozyjemy zobaczymy :)21

auto mi codziennym potrzebnikiem jest, wkurza mnie reanimacja po kazdym wyjezdzie..a potem? raczej nie hzj ale wlasnie maly japonski wojownik.....
Ano widzisz pan, ja właśnie od suzuki wolę quada ;)

Eee...jak to reanimujesz toykę po każdym wyjeździe? :lol:

LR

Kylon

Post autor: Kylon » śr sty 18, 2006 5:21 am

A ja w swoim KZJ-ocie już mam nareszcie tarcze z tyłu. :D
W białym są kółka 33 cale i założona skrzynia od Lj-ota coby był traktor w terenie, a w szarej koła 31 cali i zapitala jak szalona. 4,2 jest fajowy ale wir w baku ma konkretny. Pare tysięcy kilometrów zrobiliśmy razem z Brzydem jego HZJ78. Zmiana kół z 235/85R16 na 285//75R16 jest znacznie odczówalna w mocy i spalaniu.

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » śr sty 18, 2006 8:44 am

Damian pisze:Ja już nawet wiem jak będzie wyglądała moja następna toyka. Będzie nowa, z klimą i prosto z salonu :lol: Oto ona Panie i Panowie:

Zakładam jeszcze etap przejściowy w postaci KZJ70 jak dutków na kredyt na nową za rok, dwa latka jeszcze nie będzie
nawet cena znośna...konkurencyjna wobec defektera nowego
daj no jakich fotek więcej i lepszą specyfikaję
#noichuj

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » czw sty 19, 2006 12:00 am

A na przykład z Kos (nie mylić z kosiakiem ;)) możesz sobie pedeefy ściągnąć:

http://www.kos-motorsport.de/start.php

Tylko, że ceny mają nieaktualne, bo w niektórych firmach mają promocje (wyprzedaż rocznika 2005 :)21) i za podst cenę 33k ojro masz od razu dwie szpery, klimę i snorkla :)2

polecam też nieśmiertelne www.buschtaxi.org

Jak przyjedziesz do nas następną razą toyotą to znaczy że świat się kończy :)21

LR

Maniek

Post autor: Maniek » czw sty 19, 2006 12:12 am

czesław&jarząbek pisze:
Damian pisze:Ja już nawet wiem jak będzie wyglądała moja następna toyka. Będzie nowa, z klimą i prosto z salonu :lol: Oto ona Panie i Panowie:

nawet cena znośna...konkurencyjna wobec defektera nowego
daj no jakich fotek więcej i lepszą specyfikaję
jak na nówkę heavy duty spod znaku skrzyżowanych ziarenek ryżu to cena jest powalająco "znośna" - co tak tanio??..za tą kasę to se można najwyżej kupić plastikowego nowego hiluxa czy innego pickupa...no,no
coś będzie....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”