Chaos, coś dużo Ci kotłujebartks pisze:u mnie ~13 miastoChaos pisze: na 33 calowych MT 15-18 litrów

trasa - 10-12
miasto - 12-13
teren (góry 100% reduktor) - 18-20
33x12,5 mt
Moderator: Mroczny
1. Nie ma 4R w dieselu 2 generacji (do 1995 roku) bez turbo - to jest najlepszy silnik Toyoty KZT (pomijam HZJ4,2 d), produkowany od zawszeGreentop pisze:No to ja ci odpowiem.
Mamy 5-miesięcznego synka i w najbliższej przyszłości załatwimy mu rodzeństwo. Ze względu na chęć posiadania domu na wsi kasę na auto mamy ograniczoną. Dlatego bardzo interesuje nas twoja propozycja 4runnera 3.0td
- dlaczego turbo? droga rzecz chyba że nie da się jeździć zwykłym?;
- czemy sugerujesz 4runnera jeśli tak niewiele ich na drogach - wydaje nam się że im mniej tym droższe i trudniejsze do znalezienia są części
- a może po prostu 4runner nie jest taką legędą jak LC i dlatego kupimy go tanio?
Przebiegi normalne - po kilkaset tysiecy kilometrowGreentop pisze:
Dzieki za wstep - a co nam powiecie o przebiegach - 3.0 lub 2.4 dislakow.
Rok produkcji z poczatkow lat 90 - a wiec LC lj70 (jesli l przed lj70 oznacza long?) albo 4runnera.
a KZJ 70 też ma sprężyny z przodu i tyłu - i nie ma LYonek pisze: L oznacza light duty, czyli sprężyny z przodu i z tyłu.
L od silnika 2L (2LT z turbo), czyli poczciwego 2,4tdemsi pisze:a KZJ 70 też ma sprężyny z przodu i tyłu - i nie ma LYonek pisze: L oznacza light duty, czyli sprężyny z przodu i z tyłu.
temat sie rozwija w zupelnie innym kierunkuDamian pisze:
HZJ70 - od silnika 1HZ, czyli diesla 4,2 (i do tego właśnie zawias i mosty heavy duty)
więcej mi się już nie chcepisane było ca. 3454757 razy na forum
Nie ma, nie maemsi pisze:temat sie rozwija w zupelnie innym kierunkuDamian pisze:
HZJ70 - od silnika 1HZ, czyli diesla 4,2 (i do tego właśnie zawias i mosty heavy duty)
więcej mi się już nie chcepisane było ca. 3454757 razy na forum
ale chyba nie ma HZJ70 - jest 73, 74, 78 ... i tez mi sie juz nie chce grzebac ...
a jednak chyba jest, dzis widzialem zdjecie - jak wol J70, resory i pisalo ze HZJ - a zrodlo raczej pewneDamian pisze:Nie ma, nie maemsi pisze:
temat sie rozwija w zupelnie innym kierunkuale chyba nie ma HZJ70 - jest 73, 74, 78 ... i tez mi sie juz nie chce grzebac ...
Jest 71 (krótka), 74 i 78
chodziło mi ogólnie o typoszereg
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=28042Marcin pisze:skromnie mi sie wydaje ze jest cos takiego jak hzj70,pzj70 itp-czyli krotka buda na silnikiem 4.2 lub 3.5, a hzj71 czy pzj71 to wersje z kroitkim rozstawem osi ale cabrio
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości