Jeśli chodzi o karoserię to naprawdę nie ma różnicy już między takimi rocznikami. Jeśli zamierzasz zrobić samochód to i w roczniku 90 i w 95 będziesz miał ten sam syf i tyle samo roboty i wycinania...

Co do silnika 3VZ-E to 4Runnery głównie w niego były wyposażone, więc porównywanie do innych mija się z celem. Może miałem jakiś silnik 3VZ-E namaszczony ręką boską u siebie, bo spod świateł rwał bardzo pięknie.
Nie wiem czy jeździłem dobrymi dieslami... w LJ70 jest 2L-T (czy jakoś tak) i jest wytrzymały w miarę dynamiczny i mocny, ale nadal jest dieslem. Nie kwestionuję tutaj jakości diesli, jedynie wyrażam swoją prywatną i bardzo subiektywną opinię, że wolę benzyniaki.
Nie znam 1KDFTV, ale póki co bez czipa mam dwieście ileśtam koni i chyba 375Nm już przy 3000RPM. No cóż, pali mi w mieście jak smok, ale nic nie poradzę. Raz się żyje i można sobie kupić skodę fabię i ją zagazować i wiecznie marzyć, a można też spełniać swoje marzenia i płacić (w benzynie) za swoje dobre samopoczucie i radość.
Na wiosnę będę się wybierał na półwysep, to dam znać i się w 3mieście jakoś zgadamy.
Kylon,
nie wiem komu tak pojechałeś. Mam nadzieję, że nie mi. Również czekam na rozwój sytuacji.