Damian pisze:Czyżby nowe dzieło pewnego wiejskiego znachora z Pułtuska?

Ten co tyłem dawał radę skręcać?
Ale taka 80 Long to ja bardzo chętnie

Moderator: Mroczny
ten motor w LC 200 ma miec normy, ten tez ma, jesli nie od Toyoty to od firm czytaj ponizej.powa pisze:Czyżby zastrzeżenie sprzedającego "For export outside the EU only" oznaczało niespełnianie przez ten silnik norm Euro w zakresie czystości spalin?
Twojej Navarki jeszcze nie widziałem, więc nic nie mówięKylon pisze:WiemAle i tak moja Navarka jest fajna
Nowy Pick-up z silnikiem V8 ma jeszcze kierownicę po innej stronie ale HZJ79 ma normalnie i silnik 4,2 1HZ
Czyli dokładnie tak jak w przypadku poprzedniej HD. Pewnie nawet te same firmy będą dawać tym silnikom Euro4.emsi pisze:ten motor w LC 200 ma miec normy, ten tez ma, jesli nie od Toyoty to od firm czytaj ponizej.powa pisze:Czyżby zastrzeżenie sprzedającego "For export outside the EU only" oznaczało niespełnianie przez ten silnik norm Euro w zakresie czystości spalin?
Sprawa jest taka, ze nie jest on sprzedawany w oficjalnej sieci dealerskiej Toyota Europe. Mozna go kupic w jednej z kilku firm zajmujacych sie importem "prywatnym" i robia calkiem niezly biznes. Nie w porownaniu do Yarisow, ale daje rade.
Te firmy rowniez montuja ustrojstwa, ktore pozwalaja przejsc normy.
Moja tak jak inne tylko szara a nie czarna jak wszystkie i troszkę wyższa.powa pisze: Twojej Navarki jeszcze nie widziałem, więc nic nie mówię. Natomiast wszystkie te nowe co widziałem i ta którą jeździłem były beeeee. Moim zdaniem to jest taki VolksPickUp z naciskiem na Volks. Ani trwałe, ani towarowe ale za to tanie i trendy. Tak samo jak L200 i reszta. No ale to tylko moje zdanie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość