Lc 100 4,7 jako następca Parcha Tb42
Moderator: Mroczny
-
-
Re: Lc 100 4,7 jako następca Parcha Tb42
Bo dzisiaj to się na wyprawy do Grójca jeździ właśnie... głównie.
-
-
Bo dzisiaj to się na wyprawy do Grójca jeździ właśnie... głównie.
4 runner to naprawde fajne mocno niedoceniane auto , ale mnie troche denerwuje pozycja za kierownica - ciezko to wytlumaczyc , ale wg mnie troche za bardzo nogi leza
Wole taka krzeselkowa pozycje jak np. w g klasie czy lc 7
Wole taka krzeselkowa pozycje jak np. w g klasie czy lc 7
Rozumiem, że warunkiem zakupu toyki jest sprzedaż Patrola. Sprzedałeś to auto? Bo cena była dość abstrakcyjna.
tel: 600298546
Fajny wątek więc się podepnę
Ja stawiam na stekę 4,7 V8. Moja na trasie przy ok. 130 km/h pali 23 l lpg. Koła AT 33 cali bagażnik dachowy i przeładowana (nie podnosi na hydraulice) pięć osób w tym trójka dzieci i kupa bagaży. Porównywalnie kumpla 4,2 TD ale z mostami z 4,7 v8 (większe przełożenia) i kołami 35cali podobnie załadowana z bagażnikiem paliła 15-16l ON. Zbierały się ze świateł podobnie choć przy wyprzedzaniu moja benzynka dochodziła TLC na gnojówce
Teraz zima nagrzewanie benzynki szybkie, na gaz przełącza się po ok. 1,5-2km. Komfort podróży benzyniakiem lepszy w dieslu głośno, przyśpieszenie porównywalne tylko dla tego iż w 4,2 TD mosty z 4,7 v8. Zasięg:4,2 TD gnojówka 640km na stokowym zbiorniku, benzynka 4,7 V8 470km na lpg +530km na benzynce przy spalaniu ok 18l/100 PB. Instalacja Stag problemów jak na razie brak
, jazda na gazie czy na benzynie taka sama. Dwa zbiorniki lpg walcowe zamiast zapasu. Jazda do pracy 25-26l lpg w mieście. Z tankowaniem lpg problemu na razie nie miałem, jeżdżę w okół komina
Rumunia, Bułgaria, Chorwacja jedynie w Austrii mało stacji z gazem ale to już na benzynce, do Niemiec i tam tankowanko. Ogólnie V8 to samochód który przyśpiesza a kultura pracy silnika to sama przyjemność, spalanie i zasięg na korzyść jedynie potrzebna zmiana zawieszenia bo dodatkowe 110 L LPG z tyłu, przeciąża możliwości hydrauliki. No tak ale jak tu zrezygnować z tak komfortowego zawieszenia 

Ja stawiam na stekę 4,7 V8. Moja na trasie przy ok. 130 km/h pali 23 l lpg. Koła AT 33 cali bagażnik dachowy i przeładowana (nie podnosi na hydraulice) pięć osób w tym trójka dzieci i kupa bagaży. Porównywalnie kumpla 4,2 TD ale z mostami z 4,7 v8 (większe przełożenia) i kołami 35cali podobnie załadowana z bagażnikiem paliła 15-16l ON. Zbierały się ze świateł podobnie choć przy wyprzedzaniu moja benzynka dochodziła TLC na gnojówce

Cherokes 4.0 ,Nissan Terrano II 2.4 12V, Toyota Land Cruiser 100 V8.