KZJ70

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
kasza
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

KZJ70

Post autor: kasza » pt sie 04, 2006 4:17 pm

Witam!

Wiem, wiem, wiem!!! Opcja "szukaj" zostala wykorzystana 1000 razy. Im wiecej czytam, tym mniej wiem.
Mozecie mnie zbluzgac, zaszczuc itd, ale musze zapytać.

Co to jest http://www.loisirs4x4.be/53/page1.html i czy warto sie tym interesować??

Szukam auta do jazdy 30% czarne i 70% teren. Nie mam dzieciaków, ale często zabieram znajomych. Komfort jazdy (jesli chodzi o ilosc miejsca), nie jest priorytetem. Potrzebuje auto którym będę mógł poruszac się lokalnie, ale również śmigać na różniaste integracje oraz wyprawy (z moją Panią).
Nie interesuje mnie auto na bulwar ani do szpanowania. Inwestując ,jak dla mnie sporą kasę (uwzględniam ogromny pakiet startowy), chcę zakupić auto które posłuży mi kilka ładnych lat.

Czytałem, sluchalem ale mam totalna dziure we łbie. Pomóżcie i blagam nie kasztańcie. Kto cos wie, nich sie wypowie rzeczowo.

Posty o treści "temat był wałkowany 1000 razy" mnie nie uradują.

Lepiej pytać 1000 razy niż później żałować. Zwracam sie do Was jako fachowców i z nadzieją na życzliwe potraktowanie.
Za wszelkie uwagi będę bardzo wdzięczny.

I na koniec pytanko (bez urazy dla posiadaczy). Czy to prawdza że silniki 2.4 TD (te najcześciej spotykane) są zbyt słabe w stosunku do ciężaru LC??

Pozdrawiam

Kasza

Awatar użytkownika
heniu

Post autor: heniu » pt sie 04, 2006 4:23 pm

Witaj

Co do silnika 2,4 tutaj jest akurat dyskusja na ten temat:

http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=31493

A co do KZJ 70 to najlepiej do Kylona, on taki ma i pewnie dużo o nim wie :wink:
Adrenalina uzależnia
MTM Profi

Awatar użytkownika
Mazur

Re: KZJ70

Post autor: Mazur » pt sie 04, 2006 6:16 pm

kasza pisze:http://www.loisirs4x4.be/53/page1.html I na koniec pytanko (bez urazy dla posiadaczy). Czy to prawdza że silniki 2.4 TD (te najcześciej spotykane) są zbyt słabe w stosunku do ciężaru LC??
:)22 piękna BRAĆ dozbrajać i jaaazda -masz tam 125kucyków miodzio
co do końcówki wypowiedzi to na max. 32 calowych oponkach i przy normalnym uzytkowaniu mocy napewno nie brakuje (brak mocy tylko przy silniczku bez turba)
biuro@partner4x4.pl 600-017290
...a wódka nie ma smakować ma sponiewierać

Awatar użytkownika
Black

Post autor: Black » pt sie 04, 2006 8:21 pm

KZJ gwoli ścisłości ma to samo serducho KZT-E co mój autobus, czyli 3.0l TD 125koników ew. rarytas o którymś ktoś wspominał (ale to podobno tylko na rynek japoński był produkowany) 130kucy.
W LJ tej mocy Ci nie zabraknie :-)
Brać jak najbardziej. Pojeździłem tydzień temu taką jakieś 500km, i jakbym miał autobus zmieniać to pewnie na nią (no może 73, bo jednak wolę mieć choć trochę kufra dla mojego pieska)
Black LC KZJ95 ... "bulwar sprawny inaczej" ;-)
www.tlc.org.pl

Awatar użytkownika
Miras M

Post autor: Miras M » pt sie 04, 2006 8:49 pm

Nie do końce to samo, ty masz KZT-E a w siedemdziesiątce jest KZT z pompą na linke, bez elektroniki :wink:
same starocie

Awatar użytkownika
Black

Post autor: Black » pt sie 04, 2006 9:00 pm

Hmm, no właśnie tego E nie jestem ciągle pewien, bo zdaje się że między 96-98r były i takie i takie montowane podobnie jak i w 90kach, jak mnie ktoś uświadomi, będę dźwięczny (w razie czego będę wiedział jakiego dawcy pompy szukać, co by z autobusu zbędną E-lektronikę kiedyś móc wywalić :-) )
www.tlc.org.pl

Awatar użytkownika
Tapeworm

Post autor: Tapeworm » pt sie 04, 2006 9:09 pm

Black pisze:Hmm, no właśnie tego E nie jestem ciągle pewien, bo zdaje się że między 96-98r były i takie i takie montowane podobnie jak i w 90kach, jak mnie ktoś uświadomi, będę dźwięczny (w razie czego będę wiedział jakiego dawcy pompy szukać, co by z autobusu zbędną E-lektronikę kiedyś móc wywalić :-) )
chcesz sprawdzić czy masz elektronikę pod maską ?? :)21
odpal, odłącz akumulator i obserwuj :wink: :)2
SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos

Awatar użytkownika
kasza
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kasza » pt sie 04, 2006 9:33 pm

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Czekam na dalsze opinie i szukam nadal.
Prosze o podpowiedz czy auto z pierwszego posta i to http://www.mobile.de/SIDjgVE9jLSuHYjXeO ... 215194565& to zblizone autka, czy tez zupelnie inne??
Prosze o wasze opinie.

Pozdrawiam offroadowo!!!

Kasza
Podpis zmieniony. Żyje w pernamentnym strachu przed BANEM :)

GRR,GRR,GRR !! !!

Awatar użytkownika
Black

Post autor: Black » pt sie 04, 2006 9:56 pm

Tapeworm pisze: chcesz sprawdzić czy masz elektronikę pod maską ?? :)21
odpal, odłącz akumulator i obserwuj :wink: :)2
Przecież wiem, że mam :-) komputerek sterujący pompą wtryskową, reszta gadżetów jest nieistotna dla działania syfa i se może padać :-), najwyżej korbki będę musiał zamontować i kupić se zegarek na rękę :P
Dobra nie kasztańmy... ja znikam bo się tu swoją niewiedzą nie zamierzam popisywać.
www.tlc.org.pl

Awatar użytkownika
Chaos

Post autor: Chaos » pt sie 04, 2006 10:47 pm

moim skromnym zdaniem mocy niebrakuje przy 2lt2 co ma 90 kucy a co dopiero 125 konikuf :)21 ja bym brał.

McRabbit

Post autor: McRabbit » pn sie 07, 2006 6:40 am

szukaj 73
chyba ze z zalozenia 2 osobowa wersje zrobisz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”