toyota wady i zalety
Moderator: Mroczny
-
-
toyota wady i zalety
piszecie caly czas o wadach toyot , jak ktos szuka toyoty i ma to by c jego pierwsze auo terenowe , to zgroza
a ja uwazam ze to najlepsze auto jakie mialem terenowe
a mialem ich bardzo duzo
pozdrawiam wszystkich sfustrowanych
a to ze HDJ maja niektóre po 700 000 przebiegu
i dalej czymaja sie calkiem niezle
a mialem ich bardzo duzo
Re: toyota wady i zalety
1. Mam przeczucie ze ty kupujac auto np. w komisie wolalbys uslyszec panie to wszystko super itd itd itd niz panie tu trzeba to tu trzeba tamto..... zalatuje obludasaplakataraska pisze:piszecie caly czas o wadach toyot , jak ktos szuka toyoty i ma to by c jego pierwsze auo terenowe , to zgroza
a mialem ich bardzo duzo
2. Jezeli znasz sie na mechanice/ elektronice itd itd to powinienes wiedziec ze niebylo niema i nie bedzie w najblizszej dekadzie kompletnie idealnego rozwiazania ktore poprostu jest tak idealne ze nawet jakbys sie chcial do czegos przywalic to niebedziesz mial do czego.....
raz ze wynika to z roznych przeznaczen, zmiennych zalozen badz tez materialow, projektu wykonania.... poprostu zbyt duzo rzeczy sie na to sklada
3.Nasze wypowiedzi przynajmniej moje bazuja na przedewszystkim doswiadczeniu i wiedzy nikt nie bedzie ci klamal ze 1HDT jest mega super jak niejest..... nikt nie powie cie ze light duty wytrzyma 38 cali i 400 koni bo nie wytrzyma i nikt nie powie ci ze silnk 2L-T lub 1KZTE ma tytanowe glowice i moze jezdzic non stop przegrzany bo niemoze
Widzisz akurat w toyocie jest tak ze sama toyota jedynie sklada auta...... ma swoich dostawcow i ci dostawcy np. budujacy silniki maja swoich dostawcow np. glowic z kolei dostawcy glowic maja swoich dostawcow materialow do produkcji glowicy??? zobacz ile tego jest na przykladzie jednej glowicy teraz pomysl ile nawet taki 1HDT ma roznych czesc? zobacz jak latwo tutaj o pomylke a wystarczy ze jeden element zawini to reszta leci za nim
A jak ci to nie pasi to spaduwa stad i tyle wracaj do obludnego swiata ludzi ktorzy przy autach nic nie robia i wciskaja potem ,,panie nic nie robilem auto super,, i sprzedaja auto przy ktorym trzeba duzo zrobic...... az w koncu kolo sie zamyka takie auto trafia do pasjonatow toyociarzy z tego forum ktorzy je odbudowuja..... i uzytkuja A NA FORUM PISZA O PROBLEMACH W AUTACH W JAKI SPOSOB JE ROZWIAZALI ABY INNYM BYLO LATWIEJ --
O retyNikos pisze:...A jak ci to nie pasi to spaduwa stad i tyle wracaj do obludnego swiata ludzi ktorzy przy autach nic nie robia i wciskaja potem ,,panie nic nie robilem auto super,, i sprzedaja auto przy ktorym trzeba duzo zrobic......

Może kolega saplakataraska miał tylko dobre doświadczenia i nie trafił na żadnego syfa

Lala KDJ120, Wolf GD300, 469B, U1234 oraz Rolka150 i...Renata
[/color]

Nikos tak trzymajNikos pisze:1. Mam przeczucie ze ty kupujac auto np. w komisie wolalbys uslyszec panie to wszystko super itd itd itd niz panie tu trzeba to tu trzeba tamto..... zalatuje obludasaplakataraska pisze:piszecie caly czas o wadach toyot , jak ktos szuka toyoty i ma to by c jego pierwsze auo terenowe , to zgroza
a mialem ich bardzo duzo
2. Jezeli znasz sie na mechanice/ elektronice itd itd to powinienes wiedziec ze niebylo niema i nie bedzie w najblizszej dekadzie kompletnie idealnego rozwiazania ktore poprostu jest tak idealne ze nawet jakbys sie chcial do czegos przywalic to niebedziesz mial do czego.....
raz ze wynika to z roznych przeznaczen, zmiennych zalozen badz tez materialow, projektu wykonania.... poprostu zbyt duzo rzeczy sie na to sklada
3.Nasze wypowiedzi przynajmniej moje bazuja na przedewszystkim doswiadczeniu i wiedzy nikt nie bedzie ci klamal ze 1HDT jest mega super jak niejest..... nikt nie powie cie ze light duty wytrzyma 38 cali i 400 koni bo nie wytrzyma i nikt nie powie ci ze silnk 2L-T lub 1KZTE ma tytanowe glowice i moze jezdzic non stop przegrzany bo niemoze
Widzisz akurat w toyocie jest tak ze sama toyota jedynie sklada auta...... ma swoich dostawcow i ci dostawcy np. budujacy silniki maja swoich dostawcow np. glowic z kolei dostawcy glowic maja swoich dostawcow materialow do produkcji glowicy??? zobacz ile tego jest na przykladzie jednej glowicy teraz pomysl ile nawet taki 1HDT ma roznych czesc? zobacz jak latwo tutaj o pomylke a wystarczy ze jeden element zawini to reszta leci za nim
A jak ci to nie pasi to spaduwa stad i tyle wracaj do obludnego swiata ludzi ktorzy przy autach nic nie robia i wciskaja potem ,,panie nic nie robilem auto super,, i sprzedaja auto przy ktorym trzeba duzo zrobic...... az w koncu kolo sie zamyka takie auto trafia do pasjonatow toyociarzy z tego forum ktorzy je odbudowuja..... i uzytkuja A NA FORUM PISZA O PROBLEMACH W AUTACH W JAKI SPOSOB JE ROZWIAZALI ABY INNYM BYLO LATWIEJ --

był patrol - był kojot ... teraz juz tylko emerytura...
-
-
Stary, gdybyśmy naszych Toyot/i nie tylko/ nie uważali za coś dobrego to pewnie po paru miesiącach forum przestałoby istnieć.saplakataraska pisze:ale nie wiem o co tobie chodzi??
moja toyota sprawuje sie wysmienicie
poprzednio jezdzlem g klasa i wole toyote choc g klasa tez ma swoje zalety np zwis, blokady
ja ich u HDJ nie mam ,
ja tylko chcialem na tym forum uslyszec cos dobrego o toyocie

Nie byłoby o czym pisać bo wszyscy by je posprzedawali.
Zresztą pojęcie „dobre” jest bardzo ogólne. Dobre do czego? I dla kogo? W porównaniu do czego? Itd…
[/color]

wydziwianie zalet to na forum jeepa albo GR
(zaroweczki, super guziczki, "niezniszczalne" elementy
zalety toyoty wszyscy znamy
nie ma co sie onanizowac
rozmowa jest fachowa - dzieki grupie prawdziwych znawcow tematu
i nie brakuje o dziwo wlascicielom (przawie wszystkim) odrobiny autoironii

nie ma co sie onanizowac

Ty to nie pizdzij mi tutaj ze pozdrawiasz ,,sfrustrowanych,, a jak chcesz uslyszec cos dobrego o toyocie to idz do tych co chca sie ich na gwalt pozbyc niewazne za jaka cene i niewazne w jakim staniesaplakataraska pisze:ale nie wiem o co tobie chodzi??
moja toyota sprawuje sie wysmienicie
poprzednio jezdzlem g klasa i wole toyote choc g klasa tez ma swoje zalety np zwis, blokady
ja ich u HDJ nie mam ,
ja tylko chcialem na tym forum uslyszec cos dobrego o toyocie
@mc rabbit - nikt sie tutaj nie onanizuje powietrzem a jedynie stwierdza fakty

A gdzie widziałeś, ten Patrolowy onanizmMcRabbit pisze:wydziwianie zalet to na forum jeepa albo GR(zaroweczki, super guziczki, "niezniszczalne" elementy
nie ma co sie onanizowac

nissana też doskonale widać autoinronie do naszych aut...
np. eksplodujące głowice(mnie jeszcze nie eksplodowała), problemy z elektryką czy skrzyniami biegów...

Ale co racja to racja fora są po to by wymieniać się doświadczeniami przy grzebaniu w naszych 'śmietnikach'.
A nie miejsca lania miodku na serduszko szczęśliwych użytkowników autek,
które nie widziały błota, kamieni i wgniatanej błachy ...
... jak wcisnąłem zderzak i błotnik w nadkole nacinając oponę, to nie leciałem z płaczem do blacharza,
tylko podjechałem pod najbliższe duże drzewo i za pomocą liny i wstecznego biegu 'wyprostowałem' to co przeszkadzało...
a błotnik dostał z kopa i wrócił na swoje miejsce.
Anyway, jak ktoś jeździ 'autkiem' po bulwarach i wjeżdża na łąkę to może
głaskać swoje autko, ja tam wolę co innego

Chevissan@33"(Y61) V8 Diesel
Disco2 TD5
Disco2 TD5
no właśnie...i mam wrażenie, że każdy kto w jakimś momencie staje się właścicielem toyoty nie zmieni jej na coś innego (np o 10 lat młodszego jeepa)saplakataraska pisze: a ja uwazam ze to najlepsze auto jakie mialem terenowe
a mialem ich bardzo duzo

jedyna rozsadna zamiana to na gelebartks pisze:no w³a¶nie...i mam wra¿enie, ¿e ka¿dy kto w jakim¶ momencie staje siê w³a¶cicielem toyoty nie zmieni jej na co¶ innego (np o 10 lat m³odszego jeepa)saplakataraska pisze: a ja uwazam ze to najlepsze auto jakie mialem terenowe
a mialem ich bardzo duzo

Gelenda Cabrio 300TD
Buahahahapol pisze:jedyna rozsadna zamiana to na gelebartks pisze:no właśnie...i mam wrażenie, że każdy kto w jakimś momencie staje się właścicielem toyoty nie zmieni jej na coś innego (np o 10 lat młodszego jeepa)saplakataraska pisze: a ja uwazam ze to najlepsze auto jakie mialem terenowe
a mialem ich bardzo duzo
Dawno juz sie tak nie usmialem

Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek

Tak, tak. Na krótką...pol pisze:jedyna rozsadna zamiana to na gelebartks pisze:no właśnie...i mam wrażenie, że każdy kto w jakimś momencie staje się właścicielem toyoty nie zmieni jej na coś innego (np o 10 lat młodszego jeepa)saplakataraska pisze: a ja uwazam ze to najlepsze auto jakie mialem terenowe
a mialem ich bardzo duzo
[/color]

-
-
Ty to nie pizdzij mi tutaj
on mnie chyba nie lubi
zgadzam sie z kolega ze forum jest po to aby wymieniac poglady
i opinie
ale dlaczego tylko negatywne
cała afryka i południe jezdzi toyotami
to o czyms swiadczy

i opinie
to o czyms swiadczy
prosze sie nie unosicmephi pisze:A gdzie widziałeś, ten Patrolowy onanizmMcRabbit pisze:wydziwianie zalet to na forum jeepa albo GR(zaroweczki, super guziczki, "niezniszczalne" elementy
nie ma co sie onanizowac
i nie brakuje o dziwo wlascicielom (przawie wszystkim) odrobiny autoironiiA tak poza tym, to na forum
nissana też doskonale widać autoinronie do naszych aut...
np. eksplodujące głowice(mnie jeszcze nie eksplodowała), problemy z elektryką czy skrzyniami biegów...![]()
Ale co racja to racja fora są po to by wymieniać się doświadczeniami przy grzebaniu w naszych 'śmietnikach'.
A nie miejsca lania miodku na serduszko szczęśliwych użytkowników autek,
które nie widziały błota, kamieni i wgniatanej błachy ...
... jak wcisnąłem zderzak i błotnik w nadkole nacinając oponę, to nie leciałem z płaczem do blacharza,
tylko podjechałem pod najbliższe duże drzewo i za pomocą liny i wstecznego biegu 'wyprostowałem' to co przeszkadzało...
a błotnik dostał z kopa i wrócił na swoje miejsce.
Anyway, jak ktoś jeździ 'autkiem' po bulwarach i wjeżdża na łąkę to może
głaskać swoje autko, ja tam wolę co innego
poprostu za duzo sie nasluchalem o niezniszczalnosci i fenomenie tych samochodow, nie znaczy to poniekat ze nie istnieja wlasciciele tych marek ktorzy nie sa swiadomi
eeeee
i tak toyota uber alles

saplakataraska pisze:on mnie chyba nie lubi
![]()
i opinie
to o czyms swiadczy

[/color]

Re: Ty to nie pizdzij mi tutaj
a w PRL-u wszyscy jeździli maluchami i ten sam wniosek trzeba wysnuć co dla toyot?Zachary pisze:saplakataraska pisze:on mnie chyba nie lubi
![]()
i opinie
to o czyms swiadczy![]()
![]()

aaa LR-rami też tam się przemieszczają (w afryce znaczy) to też o czymś świadczy?

Że się nie znają...JarekK pisze:aaa LR-rami też tam się przemieszczają (w afryce znaczy) to też o czymś świadczy?

[/color]

tak samo jak na toyotachZachary pisze:Że się nie znają...JarekK pisze:aaa LR-rami też tam się przemieszczają (w afryce znaczy) to też o czymś świadczy?

a poważnie to, ze nie onanizuja się nad marką (jak co niektórzy na forum) tylko kupują to co mogą lub/i to co potrzebują
brakuje jeszcze tylko jakiegoś jeepniętego żeby się trochę poużalałJarekK pisze:tak samo jak na toyotachZachary pisze:Że się nie znają...JarekK pisze:aaa LR-rami też tam się przemieszczają (w afryce znaczy) to też o czymś świadczy?
a poważnie to, ze nie onanizuja się nad marką (jak co niektórzy na forum) tylko kupują to co mogą lub/i to co potrzebują