POMOCY !!! HILUX - czy warto ?

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

bondziak
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

POMOCY !!! HILUX - czy warto ?

Post autor: bondziak » wt sty 30, 2007 6:47 pm

Witam, jestem nowym użytkownikiem, napaliłem sie na Hiluxa w wersji podwójnej kabiny SR5 i pytam czy warto ? proszę o pomoc bo nie chcę źle pieniędzy ulokować. Dane techniczne znam lecz wiem, że od danych "katalogowych" do danych "użytkowych" droga daleka - chciałbym poznać wszystkie za i przeciw - pomożecie ?
pozdrawiam
bondziak

Dagu

Post autor: Dagu » wt sty 30, 2007 6:51 pm

Witaj nowicjuszu. Udzeżasz w niejednego człowieka mażenie( i moje też ). :)2 Dobry samochód. O nowym muślisz?
Subaryna leśnik, i piździk dzielny w teren. Poszukiwanie sztywnych mostów...

Awatar użytkownika
+jacek+

Post autor: +jacek+ » wt sty 30, 2007 6:57 pm

Pikna bryka :D .
Wady : długi czas oczekiwania na nowe z salonu.
:-?

Innych chyba brak, przecież to Toyota jest nie !! :)2

pzdr
Jacek

Zawsze są dwa uda : uda się albo się nie uda :)21

Awatar użytkownika
KUCHARZ

Re: POMOCY !!! HILUX - czy warto ?

Post autor: KUCHARZ » wt sty 30, 2007 7:30 pm

bondziak pisze:Witam, jestem nowym użytkownikiem, napaliłem sie na Hiluxa w wersji podwójnej kabiny SR5 i pytam czy warto ? proszę o pomoc bo nie chcę źle pieniędzy ulokować. Dane techniczne znam lecz wiem, że od danych "katalogowych" do danych "użytkowych" droga daleka - chciałbym poznać wszystkie za i przeciw - pomożecie ?
pozdrawiam
bondziak
Sam jeżdżę jeepem :)2 ale byłem na targach w brukseli w tym roku i oglądałem nowego hiluxa w wersji alaska 3000 D4D 172 PS obiekt moich marzeń ,a z tego co dzwoniłem do salonu to ta wersja dopiero od listopada :cry:
Ostatnio zmieniony wt sty 30, 2007 9:18 pm przez KUCHARZ, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeep Cherokee 2,5td 99r
juz jest 2"

Awatar użytkownika
skorek

Post autor: skorek » wt sty 30, 2007 7:34 pm

witaj na forum :)
off road jest jak chodzenie po bagnach, WCIĄGA.

Awatar użytkownika
Chrząścik Tomasz

Post autor: Chrząścik Tomasz » wt sty 30, 2007 7:40 pm

wszyscy moi znajomi nazywają moje auto w terenie autobusem... ale ja i tak uważam, że pickup to podtawa bytu... ja mam co prawda L200, ale mam kilku znajomych co mają hilux-y i sa równie zadowoleni... kupuj śmiało
CHRZĄSZCZU TEAM
dos tres diamentos
gg 7660070
komóra 24h 604-41-70-37

zbyszek 53

Hilux 2006

Post autor: zbyszek 53 » wt sty 30, 2007 8:47 pm

Myślę że warto jeżeli podróżujesz w wiecej niż 2 osoby(jeśli w 2 to king cab lepszy bo można spać na pace).Zbliżam się już do 30000km 90 procent na wyprawach lub wycieczkach. ok 20 razy przekroczyłem nim wys 2500m i nie były to drogi w alpach. pije niewiele każdego paliwa, nic się nie zepsuło. Na plażach i w górach radzi sobie świetnie choć może ma zbyt miękki lakier. Jak na razie ma tylko jedną wadę bardzo kiepskie radio fabryczne(jeśli jest taka możliwość to nie zamawiaj). Aha i najważniejsze prosto z salonu można nim jechać na wyprawę(ja pojechałem w góry Albanii i Czarnogóry z rasowymi wyprawówkami i nie miałem żadnych kompleksów ani powodu do wstydu

Zbyszek

Awatar użytkownika
rosomak
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: rosomak » wt sty 30, 2007 9:13 pm

Ja mam dopiero 2 tys km, więc trudno moją opinię traktować poważnie :D , próby na żwirowni w Karolewie(łodzkie kółko różancowe wie gdzie to :)21 )przeprowadzone, jestem mile zaskoczony, nie powiem, aby był to demon prędkości, ale 120 kucy daje spokojnie radę, na czarnym też nie mam kompleksów. Nie zastanawiaj się, bierz bo warto.
Niestety czas oczekiwania to najsłabszy punkt Toyoty.

Pozdrawiam
Grzegorz
Ostatnio zmieniony wt sty 30, 2007 9:51 pm przez rosomak, łącznie zmieniany 1 raz.

zbyszek 53

Hilux

Post autor: zbyszek 53 » wt sty 30, 2007 9:24 pm

No ! 2mln kilometrów szacunek

Zbyszek

Awatar użytkownika
rosomak
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: rosomak » wt sty 30, 2007 9:56 pm

Się Zbysiu przywaliłeś :oops: , już poprawione.

bondziak
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: bondziak » wt sty 30, 2007 9:59 pm

Witam,
dziekuje za wypowiedzi (choć dopiero co zamieściłem swoją prośbę o pomoc), wiem, że na Hiluxa trzeba długo czekać, ale myślę że warto. Wybór samochodu to wazna sprawa i lepiej nie do końca wierzyć kolesiom z salonów tylko prawdziwym użytkownikom, którzy posiadają nawet krytyczne uwagi i to jest ważne.
Jeżeli były by jeszcze jakieś uwagi to proszę o posty, gdyż czas oczekiwania na moje marzenie to około 4 miesięcy (nowa dostawa maj 2007 przynajmniej do szczecina) wiec bedę miał czas zeby sie rozmyślić
z góry dziekuje i pozdrawiam
bondziak

Awatar użytkownika
maroo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: maroo » czw lut 08, 2007 8:21 pm

Witam,
Wtrącę trochę swoich przemyśleń na temat zakupu nowego hiluxa. Właśnie jestem w trakcie oczekiwania na moją maszynkę. Ma być w kwietniu, wersja SR5, podwójna kabina.

Zanim się na nią zdecydowałem, to przez jakieś 6 tygodni :D , biegałem między salonami toyoty, nissana i mitsubishi. Oglądałem, jeździłem, marudziłem sprzedawcom, porównywałem i na koniec doszedłem do wniosku, że dla mnie najlepszym wyborem będzie hilux. Co przeważyło? Po pierwsze - cena, niższa od L200, zdecydowanie niższa od navary.
Po drugie - niezawodność. Dowiedziałem się że nowy hilux oparty został na starej sprawdzonej konstrukcji, wobec tego nie powinno być z nim na pewno więcej problemów niż z nowym L200 czy navarą. Hilux nie jest też napakowany elektroniką, jak pozostałe dwa.
Po trzecie - wygląd (tutaj L200 poległ na całej linii, navara z drugiej strony bardzo mi się podobała, ale chyba przy hiluxie wypada gorzej, a przede wszystkim w mojej okolicy bardzo dużo ich już jeździło i mi się jakoś opatrzyły)
Po ostatnie - mam dobre wejście w toyocie więc rabat też ładny dali :lol:

Obecnie, do wersji SR5 można dokupić pakiet x, w którym masz dodatkowo skórzane fotele, kierownicę i gałkę zmiany biegów, czujniki cofania, zabudowę paki, przednią osłonę zderzaka. To wszystko za 20 tysięcy. Sam się obecnie zastanawiam, czy w to nie wejść, bo chyba jest to ciekawa rzecz.

Powodzenia w wyborze.

PS. Czy ktoś zna jakiś fanklub, albo forum użytkowników nowego hiluxa. Mam pare pytań a na internecie nie mogę nic znaleźć. Poza tym możnaby zoorganizować jakiś zlocik albo inne spotkanie.

Awatar użytkownika
KUCHARZ

Post autor: KUCHARZ » czw lut 08, 2007 8:35 pm

a można wiedzieć z jakim motorem może z nowym 3000D4D ??
Jeep Cherokee 2,5td 99r
juz jest 2"

bondziak
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: bondziak » czw lut 08, 2007 9:13 pm

nie motor 2,5 niestety, ale może i dobrze - będzie mniej palił :)

już wszystko przemyślałem, dziekuję za wypowiedzi, będę teraz musiał tylko zwiększyć limit na karcie kredytowej :-) i może w maju wyjadę z salonu
pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia !

Awatar użytkownika
KUCHARZ

Post autor: KUCHARZ » czw lut 08, 2007 9:23 pm

bondziak pisze:nie motor 2,5 niestety, ale może i dobrze - będzie mniej palił :)

już wszystko przemyślałem, dziekuję za wypowiedzi, będę teraz musiał tylko zwiększyć limit na karcie kredytowej :-) i może w maju wyjadę z salonu
pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia !
pytam ponieważ jak byłem na targach w brukseli w tym roku to takiego oglądałem i ma nie 120 km tylko 172 km i pali tylko 1l więcej,
Obrazek oto ona :)2
Jeep Cherokee 2,5td 99r
juz jest 2"

Awatar użytkownika
Galik

Post autor: Galik » pt lut 09, 2007 2:16 pm

w Pryżu przyglądałem sie identycznej niedawno.
Tez na jakiejś wystawie była.
Wg. mnie bez rewelacji :roll:
Mocniejszy motor przydatny, ale skóra i jakieś pierdoły w pickupie?
Co z tego że skóre ma jak i tak badziewnie fotel ukształtowany i badziewne plastiki. pickup nie powinien udawać range rovera :roll:
Uważam, że zdecydowanie bardziej praktyczna jest wersja ciut gorzej wyposażona nie udająca dupowozu :roll:

Awatar użytkownika
selim

Post autor: selim » pt lut 09, 2007 2:32 pm

Galik pisze:w Pryżu przyglądałem sie identycznej niedawno.
Co z tego że skóre ma jak i tak badziewnie fotel ukształtowany i badziewne plastiki. pickup nie powinien udawać range rovera :roll:
Uważam, że zdecydowanie bardziej praktyczna jest wersja ciut gorzej wyposażona nie udająca dupowozu :roll:
90% ludzi kupuje to, tylko ze względu na VAT
tego ludzie oczekują i to dostają
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania

Awatar użytkownika
Galik

Post autor: Galik » pt lut 09, 2007 2:35 pm

selim pisze:
90% ludzi kupuje to, tylko ze względu na VAT
tego ludzie oczekują i to dostają
chyba że tak
mi akurat pickup jest potrzebny nie ze względu na vat :roll:
troche tematów o nowym hilu:
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=32670
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=24135
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=31947
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=21933
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... sc&start=0

:)21

Awatar użytkownika
KUCHARZ

Post autor: KUCHARZ » pt lut 09, 2007 4:09 pm

Obrazek
a co wść na to ,to targi w brukseli byłem widziałem i zajebisty jest :)2
Jeep Cherokee 2,5td 99r
juz jest 2"

Awatar użytkownika
Galik

Post autor: Galik » pt lut 09, 2007 4:11 pm

fajna wersja :)2
ale ten nowy def silnik z tranzita ma i wnętrze ala mondeło :)3

Awatar użytkownika
KUCHARZ

Post autor: KUCHARZ » pt lut 09, 2007 4:17 pm

Galik pisze:fajna wersja :)2
ale ten nowy def silnik z tranzita ma i wnętrze ala mondeło :)3
tego nie pamiętam być może !!
Jeep Cherokee 2,5td 99r
juz jest 2"

Awatar użytkownika
maroo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: maroo » wt lut 13, 2007 7:29 pm

Bondziak,
Ja gdybym miał się dzisiaj decydować to chyba poczekałbym na do listopada na tą mocniejszą wersję silnika. Z drugiej strony, z tego co się dowiedziałem, to będzie ona dostępna tylko w wersji z tym pakietem x, o którym pisałem - cena skacze w tym momencie do ponad 130 tysiaków.

Ja chyba jednak nie będę dokupywał tego pakietu do mojej SR5. Jakoś chyba wolę mieć zabudowę na płasko :D . Widziałem coś ciekawego u Steelera.

adam gorajski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

nissan navara-toyota hilux

Post autor: adam gorajski » sob lut 17, 2007 6:10 pm

ogladalem,testowalem navare oraz hiluxa i musze powiedziec ze toyota jest pieknym autem ale jednak slabym.pokonuje czesto autostrady w niemczech i sprawdzalem jak bedzie zachowywala sie np przy predkosci 150..i wlasnie-bardzo ciezko jest osiagnac nia taka predkosc i zapomniec nalezy o wyprzedzaniu.navara wlasnie w tym miejscu bije na glowe toyote.zachowuje sie na drodze NIEMAL jak osobowka.wyglad ladny ale na kolana nie powala.wybralem po wielu rozterkach navare i wlasnie na nia czekam.coz to moje subiektywne oceny i kwestia jest czego od auta sie oczekuje-prawda?tak czy inaczej za hiluxem zawsze sie obejrze ale nie dla mnie ten pikap.
zawsze jakies jutro.

Awatar użytkownika
KUCHARZ

Re: nissan navara-toyota hilux

Post autor: KUCHARZ » sob lut 17, 2007 7:36 pm

adam gorajski pisze:ogladalem,testowalem navare oraz hiluxa i musze powiedziec ze toyota jest pieknym autem ale jednak slabym.pokonuje czesto autostrady w niemczech i sprawdzalem jak bedzie zachowywala sie np przy predkosci 150..i wlasnie-bardzo ciezko jest osiagnac nia taka predkosc i zapomniec nalezy o wyprzedzaniu.navara wlasnie w tym miejscu bije na glowe toyote.zachowuje sie na drodze NIEMAL jak osobowka.wyglad ladny ale na kolana nie powala.wybralem po wielu rozterkach navare i wlasnie na nia czekam.coz to moje subiektywne oceny i kwestia jest czego od auta sie oczekuje-prawda?tak czy inaczej za hiluxem zawsze sie obejrze ale nie dla mnie ten pikap.
a jak ci zależy na prędkości to ferrari monza :P :P
Jeep Cherokee 2,5td 99r
juz jest 2"

Awatar użytkownika
rosomak
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: rosomak » sob lut 17, 2007 8:53 pm

Czas to zweryfikuje, oby za bardzo nie bolało :)21
Trzeba było wziąć Toykę z 3L motorem, te same pieniądze co Navara.
Gdybyś miał jeszcze trochę drobnych do wyrzucenia to pisz na PW, albo nie, zostaw sobie na dobry warsztat :)21

Nie bierz tego do siebie, żartowałem 8)
Gratuluję :D

Grzegorz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”