BLOKADA NA PRZOD DO LJ70???MOZNA ZALOZYC LSD Z TYLU??
Moderator: Mroczny
- kosma
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
BLOKADA NA PRZOD DO LJ70???MOZNA ZALOZYC LSD Z TYLU??
witam.posiadam lj70 z silnikiem 2lt 33cale oponki mt-eki.chcialem sie dowiedziec czy do przedniego mostu mozna zalozyc tylni mechanizm roznicowy taki jak w ogloszeniu tym z lsd?? http://www.rajdy4x4.pl/gielda/index.php ... lowo=lj+70
czy to bedzie dobrze dzialac i czy cos sie nie zjebie?prosze o wasze info bo jestem nowy w toyocie:)pozdro
czy to bedzie dobrze dzialac i czy cos sie nie zjebie?prosze o wasze info bo jestem nowy w toyocie:)pozdro
Używasz tego samochodu tylko do jazdy w terenie? Bo jak nie to się poważnie zastanów. Jeżeli masz MTeki (a pewnie masz) to na mokrym asfalcie jak dodasz gazu w zakręcie to pojedziesz prosto. W ogóle samochód stanie się ekstremalnie podsterowny ... Na przód zakłada się manualnie dołączane blokady.
A i tak wszystko to ch*j w porównaniu z prędkością światła...
ad1) stan dobrymajch_e21 pisze:LSD działa i to bardzo dobrze jeśli spełnionych jest kilka warunków:
1) płytki są w dobrym stanie
2) olej wlewany do mostu był przeznaczony do mostów z LSD
3) kierownik wie jak to działa i umie używać
ad2) zawsze i to zawsze odpowiedni ( ostatnio dałem 160zł)
ad3) wie jak działa, i powiem ci że na 31 cali w terenie to działało, śnieg, lód piasek działa, ale jak na 33 cali MT trafi jednym kołem w błoto drugim na cegły/kamule to nie ma bata, nie działa.