Taro/Hilux DMC przyczepy
Moderator: Mroczny
Taro/Hilux DMC przyczepy
Wiem, że temat do działu "Przepisy" ale chodzi mi o konkretny wóz więc założę tutaj i potem można przenosić.
Poszukuję danych DMC przyczepy z hamulcem i bez. Wersja podwójna kabina rocznik '93. W poprzednim dowodzie nie było, a teraz bez danych nie chcą zarejestrować.
Na stacji gościu nie wie, bo tabliczki in blanco, o ASO nie wspomnę bo mnie kur... bierze jakich sobie przypomnę...
Poszukuję danych DMC przyczepy z hamulcem i bez. Wersja podwójna kabina rocznik '93. W poprzednim dowodzie nie było, a teraz bez danych nie chcą zarejestrować.
Na stacji gościu nie wie, bo tabliczki in blanco, o ASO nie wspomnę bo mnie kur... bierze jakich sobie przypomnę...
Witam.kpeugeot pisze:mój diagnosta se wzioł otworzył książkę i sprawdził - a może to był program w kompie
w każdym razie nie było z tym problemu
a w przypadku aut 4x4 to podobno jest reguła dmc auta +40% - i tyle moze wpisac max
Nie do końca, może wpisać +50% DMC w przypadku jak samochód jest zarejestrowany jako samochód terenowy. I tutaj jest problem, bo żeby tak zarejestrować to samochód musi spełniać ileś tam wymogów, jak odpowiedni prześwit, napęd 4x4 (rozumie się samo z siebie), przynajmniej jedna mechaniczna blokada mechanizmu różnicowego i coś tam jeszcze.
Natomiast zupełnie się nie orientuję czy to pociąga jakieś konsekwencje w opłatach itd, a ponadto jak się to ma do homologacji pojazdu, bo większość sprzedawanych u nas pickapów to samochody ciężarowe (odliczenia VAT).
Pozdrawiam,
Kudlaty