3.0TD do Hiluxa
Moderator: Mroczny
3.0TD do Hiluxa
Witam wszystkich
to moj pierwszy post na tym forum, prosze o wyrozumiałość, jesli narusze jakas czesc netykiety
Jest do kupienia taki piec w Wawie http://tinyurl.com/2vgztk Silnik najwyrazniej 5LT, pochodzący z 4runner'a
Zastanawiam sie, jak wielkie problemy napotkam przy adaptacji do mojego Hila z piecem 2L.
Przeczytałem na forum kilka wątków traktujących o w/w, ale moze znacie kogos kto jezdzi takim zestawem, chciałbym z nim pogadac osobiscie
pozdrawiam
Maly Kraków
Hilux 2,4 (narazie 2,4;) )
to moj pierwszy post na tym forum, prosze o wyrozumiałość, jesli narusze jakas czesc netykiety
Jest do kupienia taki piec w Wawie http://tinyurl.com/2vgztk Silnik najwyrazniej 5LT, pochodzący z 4runner'a
Zastanawiam sie, jak wielkie problemy napotkam przy adaptacji do mojego Hila z piecem 2L.
Przeczytałem na forum kilka wątków traktujących o w/w, ale moze znacie kogos kto jezdzi takim zestawem, chciałbym z nim pogadac osobiscie
pozdrawiam
Maly Kraków
Hilux 2,4 (narazie 2,4;) )
Re: 3.0TD do Hiluxa
podejdzie bez rewolucji do Hila ? mam na mysli szczególnie skrzynie biegów i mocowanie silnika...Miras M pisze:Raczej 1KZTMaly24 pisze:najwyrazniej 5LT, pochodzący z 4runner'a
pozdro
Maly Kraków
Maniek mial kiedys taki plan, w koncu przeszczepil 3,4 td z bj-ta - i podobno zasuwa 

CAMP COYOT 20-23.08.2009
www.coyot.pl
www.coyot.pl
wejść wejdzie bo komory silnikowe sa prawie identyczne w modelach z połowy lat 90...inne mocowania ale to nie problem, troche pierdułek typu umieszczenie filtra paliwa gdzie indziej, poprowadzenia dolotu na druga stronę silnika, zmiana wydechu na wydajniejszy - generalnie drobne sprawy. może nie pasowac miska od 4R do hiluxa ze sztywnym mostem bo grucha jest duzo wieksza ale za to niżej...obudowa sprzegła oczywiście nie pasuje jak pisano wcześniej ale to tez jest do przeskoczenia...
miałem zamiar taki przeszczep zrobic ale nie trafiłem zdrowego silnika w kasie poniżej 10 kzł
a trafił się 3,4 z bj-tki w cenie sprzedaży mojego 2LII więc go wsadziłem - było wiecej pracy niż przy wsadzaniu 1KZT ale robi...nie jest demonem szybkości i mocy ale "dół" ma nie do zatrzymania-na 35" oponkach
daje radę
miałem zamiar taki przeszczep zrobic ale nie trafiłem zdrowego silnika w kasie poniżej 10 kzł

coś będzie....