hilux 2006 - cieknący hardtop

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
maroo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

hilux 2006 - cieknący hardtop

Post autor: maroo » czw wrz 27, 2007 8:07 pm

Witam, mam pytanie do właścicieli nowego hiluxa. Czy wasze hardtopy są szczelne? Ja mam snugtopa (taki który jest oferowany obecnie w pakiecie gold), i podczes deszczu trochę mi przecieka (z boku gdzieś na złączeniu klapy od zabudowy z kląpą od paki).
Dzięki za odpowiedzi
Maro

Kylon

Post autor: Kylon » czw wrz 27, 2007 8:42 pm

Udaj się na rekalmację.
Kylon
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.

Awatar użytkownika
Jaaareeek !

Post autor: Jaaareeek ! » czw wrz 27, 2007 9:15 pm

udaj się z reklamacją :wink:

Mirek_Koval
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Mirek_Koval » czw wrz 27, 2007 10:07 pm

Ja właśnie walczę z reklamowaniem hardtopa do hilka - nie dość że zaczął przeciekać to jeszcze parcieją w nim uszczelki a ma dopiero tak ze 3 miesiące... życzę powodzenia :)

Awatar użytkownika
Gene

Post autor: Gene » pt wrz 28, 2007 6:15 am

Nie wiem jak to jest dokladnie ale serwisy bronia sie, ze to auto robocze i takie nieszczelnosci to normalana sprawa.
Pewnie tez bym sie wnerwial jakbym po kazdym deszczu mial basen na pace.
Pajero Sport 2.5 TD Dakar
www.pajero.org.pl

Mirek_Koval
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Mirek_Koval » pt wrz 28, 2007 10:09 am

Po pierwsze – trzeba sprawdzić którędy cieknie – u mnie woda dostaje się przez uszczelki w oknach i przed odwodnienie (które to powinno odprowadzać wodę na zewnątrz ale działa odwrotnie) przedostaje się do środka. Generalnie paka pleśnieje od środka a to jest ewidentnie wina producenta paki i serwis nic nie może zaprzeczyć. Dodatkowo sama paka zaczyna się rozpadać (np. sparciały mi otuliny instalacji oświetleniowej – łączniki). Jakby tego było mało zaczyna mi się rozpadać reling dachowy – zaczyna się dosłownie utleniać. Echh szkoda słów – samochód milutki ale dodatki to... szkoda gadać. O wynikach walki z serwisem napiszę jak coś się wyjaśni.

Roger
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Roger » pt wrz 28, 2007 10:14 am

Gene pisze:Nie wiem jak to jest dokladnie ale serwisy bronia sie, ze to auto robocze i takie nieszczelnosci to normalana sprawa.
(...)
:lol: No chyba bym zabił śmiechem
a potem poprosił o taką opinię na piśmie...
Czym można zabić Człowieka-Pająka ? Człowiekiem-kapciem

Awatar użytkownika
maroo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: maroo » pt wrz 28, 2007 5:41 pm

Ja już byłem dwa razy w serwisie z tym moim hardtopem. Za pierwszym razem okazało się że centrala w Warszwie założyła hardtopa ale go nie dokręciła do paki, tak że lało się z każdej strony. Mój serwis podokręcał śruby (po 1,5cm :0 ), tak że już nie leje się z przodu i z boków. Za drugim razem przesunęli trochę cały hardtop do tyłu, tak że myślałem że może to pomoże.
Dzisiaj troche popadało i znowu mam wodę na pace.

Wersję o samochodzie roboczym też słyszałem, ale w nią nie wierzę. Inną "ciekawą" wersją było pytanie, czy parkuję na równym terenie. Bo może jak jest krzywo to woda ścieka tylko po jednej stronie :o

W weekend chyba sam się załaduję pod tego mojego hardtopa, i każę lać bratu wodę z węża ogrodowego po dachu. Może przynajmniej wykryję skąd ta woda leci

Dam znać jak coś wykryję

zbyszek 53

Cieknacy hardtop

Post autor: zbyszek 53 » pn paź 01, 2007 8:56 pm

Jeżeli kupiliście hardtopy sprzedawane u dilerów a produkowane przez jakiegoś nowicjusza w Polsce to one muszą przeciekać bo facet się uczy, a jak wiadomo najlepiej się uczyć na cudzych błędach czyli na waszych polegajacych na zaoszczędzeniu kilkaset zł w porównaniu ze hardtopem ARB lub Carryboy. Jeżeli macie hardtop z poważnej firmy a nie produkowany w stodole i pojawia się woda na skrzyni to należy uszczelnić tylną klapę szczególnie jej krawędź dolną i woda powinna zniknąć tak jak to się stało u mnie

Awatar użytkownika
Zachary

Post autor: Zachary » pn paź 01, 2007 10:48 pm

Gene pisze:...ale serwisy bronia sie, ze to auto robocze i takie nieszczelnosci to normalana sprawa.
Kpina. Czy właściciel np. drukarni... Zresztą szkoda gadać w tak oczywistej sprawie.
Ciekawe czy podobne problemy występowały w Polonezie Truck-u?
Lala KDJ120, Wolf GD300, 469B, U1234 oraz Rolka150 i...Renata ;-)[/color]

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » pn paź 01, 2007 10:54 pm

Zachary pisze: Ciekawe czy podobne problemy występowały w Polonezie Truck-u?
Nie :)25
:)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
maroo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Cieknacy hardtop

Post autor: maroo » wt paź 02, 2007 7:14 pm

zbyszek 53 pisze:Jeżeli kupiliście hardtopy sprzedawane u dilerów a produkowane przez jakiegoś nowicjusza w Polsce to one muszą przeciekać bo facet się uczy, a jak wiadomo najlepiej się uczyć na cudzych błędach czyli na waszych polegajacych na zaoszczędzeniu kilkaset zł w porównaniu ze hardtopem ARB lub Carryboy. Jeżeli macie hardtop z poważnej firmy a nie produkowany w stodole i pojawia się woda na skrzyni to należy uszczelnić tylną klapę szczególnie jej krawędź dolną i woda powinna zniknąć tak jak to się stało u mnie
Ja mam hartop firmy Snugtop, tak że producent jest sprawdzony.
Przy okazji sprawa z moim cieknacym hardtopem się wyjaśniła. Po niedzielnych eksperymentach z wodą, okazało się że w jednym miejscu odkleiła się uszczelka. Wczoraj ją juz podkleili w Toyocie, a dzisiaj po małym deszczu MAM SUCHO :lol: !! !!
Teraz czekam na duży deszcz...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”