Ocena stanu mostów LJ 73.
Moderator: Mroczny
Ocena stanu mostów LJ 73.
Witam! Pytanie mam następujące; w jaki sposób ocenić / zweryfikować kondycje mostów napędowych pod kątem założenia blokad ARB ? Myślę, również o zrobieniu wzmocnień obudowy, czy ktoś ma jakieś uwagi na ten temat?
- Bartek 4.7
-
1.Jechać do Kylona
2. Zadać temat i zostawić auto
3. po 2 tyg wykonać telefon do tegoż i zapłakać rzewnymi łzami nad ceną modyfikacji i remontu
4. Rozbić świnke skarbonke w celu weryfikacji stany funduszy
5. dokonać skoku na bank na okoliczność braku funduszy
6. Jechać po auto w obstawie ochroniarzy na okoliczność targania walizy z mamoną
7. Tonąć we łzach regulując należność
8. ....
13. Po dobyciu kary KATOWAĆ AUTO
2. Zadać temat i zostawić auto
3. po 2 tyg wykonać telefon do tegoż i zapłakać rzewnymi łzami nad ceną modyfikacji i remontu
4. Rozbić świnke skarbonke w celu weryfikacji stany funduszy
5. dokonać skoku na bank na okoliczność braku funduszy
6. Jechać po auto w obstawie ochroniarzy na okoliczność targania walizy z mamoną
7. Tonąć we łzach regulując należność
8. ....
13. Po dobyciu kary KATOWAĆ AUTO

Lepiej grzeszyć i żałować niż żałować że sie nie grzeszyło
- Bartek 4.7
-
YYYyyyyy, no,Kylon pisze:Najlepiej rozebrać i zweryfikować. Zawsze można zrobić taniość i szukać używanych bieżni łożysk co by ich nie wymieniać.
Jakbym miał wybecelować 4,5k za ARBa i 1,5k za sprężarkę i jeszcze z tysiaka(??) za montaż (co razem daje już 7kzł) i ten most miałby dać ciała po kilku miesiącach bo "zaoszczędziłem" na przeglądzie i nie zrobiłem go wcale albo wsadziłem lipne bebechy to byłbym tak kurna na siebie wściekły, że...
Przyznałbym się żonie ile zapłaciłem

I wpierd.. miałbym murowany

Zresztą całkowicie zasłużenie

Lepiej grzeszyć i żałować niż żałować że sie nie grzeszyło
Ale co mamy Ci napisać
Jak zamontować ARB-a czy jak popatrzeć na most, czy o co chodzi. Jak zamontować masz w instrukcji a most należy dokładnie sprawdzić. Musisz kupić parę gratów potrzebnych przy zakładaniu i tyle. RD23. Udaj się do kogoś kto ustawia luzy i ma do tego sprzęt. Sprzęt również można sobie zakupić. Niektóre mechaniki uznają ustawianie na oko z farbką albo na kartkę papieru 
Na pytanie jak zweryfikować most - odpowiedź brzmi: Pobrać klucze i rozebrać.

Na pytanie jak zweryfikować most - odpowiedź brzmi: Pobrać klucze i rozebrać.
Kylon
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.