czy ktos może zwracał uwagę na kolor oleju napędowego
ja tankuje z własnego dystrybutora mam dostawcę ale zauważyłem że te paliwo które mi dostarcza jest jaśniejsze od tego na stacji .
Zna ktos sposób żeby w domowych warunkach sprawdzić czy to oby nie jest
odbarwiony opał, albo jakies paliwo do statków?
Kolor paliwa
Moderator: Mroczny
Kolor paliwa
Hej przez wode hej przez pole jak jest pieknie ja
pie....le
pie....le
w kraju jest tylko kilka rafineri i wszyscy biorą tylko z nich, więc teoretycznie paliwo powinno być to samo (kolor również) w praktyce albo chcesz mieć TANIE paliwo albo DOBRE paliwo. Wybór należy do Ciebie.
Nie wiem jakie masz zapotrzebowanie miesięczne, jeśli duże to może warto przeboleć te kilkanaście stów i sprawdzić w PIH. Jeśli jest mieszane to masz niezły bacik na takiego dostawcę i drugi raz pomyśli zanim Ci sprzeda drugi raz gównianą jakość. Ja z doświadczenie wiem że jest paliwo dla dobrych klientów i dl;a tych mniej dobrych.
Pamiętaj że gdyby firmy handlujące (nie mam tu na myśli rafinerii) nie majały paliwa to gówno by zarobiły.
Nie wiem jakie masz zapotrzebowanie miesięczne, jeśli duże to może warto przeboleć te kilkanaście stów i sprawdzić w PIH. Jeśli jest mieszane to masz niezły bacik na takiego dostawcę i drugi raz pomyśli zanim Ci sprzeda drugi raz gównianą jakość. Ja z doświadczenie wiem że jest paliwo dla dobrych klientów i dl;a tych mniej dobrych.
Pamiętaj że gdyby firmy handlujące (nie mam tu na myśli rafinerii) nie majały paliwa to gówno by zarobiły.
Ufaj Bogu, ale Hi-lifta miej na pace.