Przegub i półos
Moderator: Mroczny
- CARLO
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Przegub i półos
Witam Toyotowiczów. Ja z zapytaniem czy ktoś z szanownych kolegów orientuje się czy da się dobrać półosie z przegubem do Hilka 89 z 3.0 benzyna? Czy od 2.4D to jest to samo? . Wczoraj w chwili radosnego uniesienia i ukręciłem półoś z prawej strony zaraz przy moście ( koła mam 38" i się zapomniałem
Pozdr >CARLO

Tam gdzie kończy się droga zaczyna się zabawa!!
Re: Przegub i półos
Jeśli chodzi o wahaczowce to jest to samo, ale możesz sprawdzić w katalogu części przyklejonym wyżej.
same starocie
-
-
Sprawdź sobie w EPC. Powinno być to samo aż do '04.
A dodatkowo zmierz długość (wystarczy między mieszkami osłonowymi), to porównam z młodszymi modelami.
Jeżeli jest jakakolwiek różnica, to może być jedynie w długości, i to tylko dla 4Runnera pierwszej generacji na IFS (roczniki '87 - '89). Wszystkie modele drugiej generacji (od '89 do '04) mają identyczne półosie jak chodzi o wymiary i wielowypusty (flansze), aczkolwiek na przestrzeni czasu mogą się zdarzyć jakieś kosmetyczne zmiany powodujące nadanie innego numeru katalogowego.
A dodatkowo zmierz długość (wystarczy między mieszkami osłonowymi), to porównam z młodszymi modelami.
Jeżeli jest jakakolwiek różnica, to może być jedynie w długości, i to tylko dla 4Runnera pierwszej generacji na IFS (roczniki '87 - '89). Wszystkie modele drugiej generacji (od '89 do '04) mają identyczne półosie jak chodzi o wymiary i wielowypusty (flansze), aczkolwiek na przestrzeni czasu mogą się zdarzyć jakieś kosmetyczne zmiany powodujące nadanie innego numeru katalogowego.
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl
- CARLO
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Dzięki za odpowiedź. Jutro auto idzie do "doktora". Ukręciła się półoś ,a w zasadzie ta flansza co wychodzi z mostu z prawej strony i do niej dokręca się przegub ( 6 srób). W Toyocie "krzykneli za nią 500 i zastanawiam się czy nie lepiej cały most kupic. Przełożenia w moim i tak są zmienione podobno na 5.29 ( taką kupiłem z Islandii i nie wiem co tam zmotali). Powaliła mnie cena przegubu w ASO ...-2100!!!! chyba na łeb upadli. Mam nadzieję ze na przeguby.pl będą mieli ...jak nie to używka chyba zostaje.
Pozdrawiam >Carlo
Pozdrawiam >Carlo
Tam gdzie kończy się droga zaczyna się zabawa!!