Toyota - pick up JAKI !!!!
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Toyota - pick up JAKI !!!!
Witam,
Jestem zainteresowany zakupem pickupa-a i zrobiłem mały rekonesans co kupić - zależy mi na niezawodnosci silnika w różnych - terenowaych warunkach tzw. minimum elektroniki - klimka -
Ktoś mi powiedział - Toyota Hilux do 2000 - tylko która z jakim silnikiem - wiem ze z przodem na normalnym sztywnym moscie - ale z ktorym silnikiem - jaki najlepszy. Prosze o podpowiedzi
Jestem zainteresowany zakupem pickupa-a i zrobiłem mały rekonesans co kupić - zależy mi na niezawodnosci silnika w różnych - terenowaych warunkach tzw. minimum elektroniki - klimka -
Ktoś mi powiedział - Toyota Hilux do 2000 - tylko która z jakim silnikiem - wiem ze z przodem na normalnym sztywnym moscie - ale z ktorym silnikiem - jaki najlepszy. Prosze o podpowiedzi
pawluk.net.pl.....
Re: Toyota - pick up JAKI !!!!
A czemu tylko do 2000 r. Ja mam 11.2008, przejechane 63000, jeżdżony w terenie i nie było jakichkolwiek kłopotów.
Był moczony do wysokości maski bez snorka i żyje.
Był moczony do wysokości maski bez snorka i żyje.
Innym znany jako Maciuś
https://www.facebook.com/teambema?ref=hl
https://www.facebook.com/teambema?ref=hl
LC HZJ79- silnik 4,2D 1HZ, z przodu sztywny most na sprężynach a z tyłu sztywny most na resorach.Możesz mieć 2 blokady mostów i klimę jeśli chcesz
To jest prawdziwy pickup HD do pracy

To jest prawdziwy pickup HD do pracy

Patrol LS1 "Czarna Mamba"
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
paka duża to się zmieszczągrzegorzpawluk pisze:ok tylko czy 4 osoby zabiorei jak z rdza??

-
-
Flor się trochę nabija ...
Landcruiser HZJ79 - wklepaj sobie w googla, to sam zobaczysz dlaczemu ...
A poważniej ciut - przeglądnij sobie już istniejące wątki w tym dziale, polecam też zaglądnąć na forum TLC. Nie tylko mi już się nie chce po raz chyba pięćsetny pisać w kóło o tym samym ...

Landcruiser HZJ79 - wklepaj sobie w googla, to sam zobaczysz dlaczemu ...

A poważniej ciut - przeglądnij sobie już istniejące wątki w tym dziale, polecam też zaglądnąć na forum TLC. Nie tylko mi już się nie chce po raz chyba pięćsetny pisać w kóło o tym samym ...

w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl
Tak naprawdę to Toyota słynie z dobrych motorów. Ja bym się nie bał nowoczesnych diesli Toyoty D4D w przeciwieństwie do nissanowskich jednostek napędowych.grzegorzpawluk pisze:Witam,
@ grzegorzpawluk zrób jak rokfor32 radzi na temat tych wszystko zostało już powiedziane

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Eskapada pisze:grzegorzpawluk pisze:Witam,
w przeciwieństwie do nissanowskich jednostek napędowych.
prawda to ! wystarczy porownac FZJ100 np. w Y61 z silnikiemTB45. Dla mnie dwa swiaty..
wracajac do pytania z pierwszego postu w warunkach polskich chyba praktycznieszy bylby Hill z silnikiem D4D. Hilluxa mozesz kupic z mniejsza paka, ale zato z cztero osobowa kabina. HZJ79 wystepuje chyba tylko w wersji z dwu osobowa kabina ..
HZJ80 (97) --> FZJ100 (98) --> FZJ100 (06) -->FZJ76 (08)
a ile masz kasy na autogrzegorzpawluk pisze:Witam,

Kij w mrowisko...Eskapada pisze:...Ja bym się nie bał nowoczesnych diesli Toyoty D4D w przeciwieństwie do nissanowskich jednostek napędowych.
...

Lala KDJ120, Wolf GD300, 469B, U1234 oraz Rolka150 i...Renata
[/color]

..kolejna sprawa, gartuluje jak znajdzieszgrzegorzpawluk pisze:wiem ze z przodem na normalnym sztywnym moscie

szukałem 5 sekundCZOBI pisze:..kolejna sprawa, gartuluje jak znajdzieszgrzegorzpawluk pisze:wiem ze z przodem na normalnym sztywnym moscie
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=T1562063
FON 666 131 133
cuda czynisz niczym ojciec rydz yk
to brac bo jeden na rok sie objawia

to brac bo jeden na rok sie objawia

tylko on już kilka miesięcy w objawieniu...
Pewnie jak już będę miał na niego kasę to go nie będzie.
Pewnie jak już będę miał na niego kasę to go nie będzie.

FON 666 131 133
Inne objawienie...
Chyba ciekawszy nawet
http://allegro.pl/item1056022070_toyota ... _road.html
Co to za motor 2.8?
Chyba ciekawszy nawet
Co to za motor 2.8?
FON 666 131 133
-
-
Silnik 3L. Rzadkawy gość na rynku wtórnym, nigdy też nie spotkałem wersji z turbo.
3L to rozwinięcie znanych 2L, 2LT drugiej generacji (LJ70 po '90, 4runner), generalnie to samo tylko większa pojemność, wolnossący ma ok. 90KM
same starocie
-
-
Toć przecie piszę, że te silniki są NONE TURBO.
Żeliwna głowica, rozrząd ze szklankami na zaworach i wałkiem nad zaworami. Niewysilone, długowieczne, prawie bezobsługowe
Żeliwna głowica, rozrząd ze szklankami na zaworach i wałkiem nad zaworami. Niewysilone, długowieczne, prawie bezobsługowe

-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
To mi się podoba, spełnia moje oczekiwanie i widac ze jakis lift chyba nawet zrobiony, jest klima, i da sie 4 osoby zmiescic, tylko ta bude trzeba zdjac
) ktora jest obrzydliwa. Do tego dobre MTeki i przod zderzak wzmocniony i na rybki i polowania samochod jest. Tylko ten przebieg i kwestia niezawodnosci... ciekawe.
HZJ79 4 osobowe w wersji pickup to tylko chyba w Australii dostane - niestety. Choc jak ktos ma namiary to poprosze.
Biore tez pod uwage nissana d22... juz glupieje
To mi się podoba, spełnia moje oczekiwanie i widac ze jakis lift chyba nawet zrobiony, jest klima, i da sie 4 osoby zmiescic, tylko ta bude trzeba zdjac

HZJ79 4 osobowe w wersji pickup to tylko chyba w Australii dostane - niestety. Choc jak ktos ma namiary to poprosze.
Biore tez pod uwage nissana d22... juz glupieje
pawluk.net.pl.....
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
O cos takiego tylko bez zabudowy skrzyni ladynkowej
)
http://farm1.static.flickr.com/194/4912 ... e4c5_o.jpg

http://farm1.static.flickr.com/194/4912 ... e4c5_o.jpg
pawluk.net.pl.....
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
Jeśli przyjechał z zachodu to faktycznie.... troche mało jak na 13 letnie autogrzegorzpawluk pisze: Tylko ten przebieg ...

ciekawe ile naprawde ma

2,4 td widzialem z przebiegem 700tkm w anglii i pepe takim ciągnołem coś trcohe ponad 2t
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
pawluk.net.pl.....