Uchwyt do nawigacji w J9

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Marta&Marek

Kontaktowanie:

Uchwyt do nawigacji w J9

Post autor: Marta&Marek » wt lip 13, 2010 10:43 am

Hej,

trochę nietypowe pytanko. Przed urlopem będę zmieniać navi i mam możliwość kupienia albo ze zwykłym uchwytem, albo dłuższym (niby że do ciężarówek lub samochodów z mocno odsuniętą szybą). Sam dłuższy uchwyt na razie nie jest do kupienia osobno (taka promocja ;) ).
Czy ktoś z doświadczenia może mi powiedzieć, czy taki standardowy uchwyt jest ok, czy ze względu na pozycję za kierą i szybę lepiej jednak coś "dłuższego" zapodać :?: Pytam Was, ponieważ nawigacja pojawi się znacznie wcześniej niż samochód :)21 a nie pamiętam z oględzin samochodu, jak to tam było.

Ekranik będzie miał 5"

Pytanie głównie pod kątem Ozi Explorera i terenu, nie AutoMapy i marketu ;)

Pozdro
Krowa - KDJ95 skundlona przekaźnikiem z GMa ;)

rokfor32

Re: Uchwyt do nawigacji w J9

Post autor: rokfor32 » wt lip 13, 2010 9:25 pm

W J9 szyba nie jest odsunięta jakoś specjalnie daleko, ale ja bym optował za przedłużonym uchwytem. mam podobną sytuację w 4Runnerze - też szyba nie jest jakoś specjalnie daleko, ale standardowa przyssawka powoduje, że do obsługo nawigacji muszę odrywać plecy od oparcia fotela, co jak dla mnie jest niewygodne. Druga sprawa, że mi pasuje ekranik nie w świetle szyby, ale poniżej linii kokpitu. Raz, ze względu na odległość do obsługi, dwa ze względu na kontrast w stosunku do tła. Szczególnie w jasny słoneczny dzień. Trzy że przesłania część pola widzenia. Na autostradzie to pomijalne, ale przy manewrowaniu w terenie mi czasem przeszkadza.
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl

Awatar użytkownika
milczacy12

Post autor: milczacy12 » wt lip 13, 2010 9:33 pm

A w ogóle to sobie popatrz na stronę http://www.brodit.com
Produkują oni świetne uchwyty (ProClip) bezinwazyjnie montowane na desce. Jak dla mnie to jest najbardziej zawodowe mocowanie.
-
Hilux has me...

Awatar użytkownika
Marta&Marek

Kontaktowanie:

Post autor: Marta&Marek » śr lip 14, 2010 7:35 am

@Rokfor, dzięki za info, @Milczący - patent niezły, ale jak patrzę na wielkość nawiewów w J9, to mam wrażenie, że zasłoni to prawie całe ;)
Krowa - KDJ95 skundlona przekaźnikiem z GMa ;)

Awatar użytkownika
milczacy12

Post autor: milczacy12 » sob lip 17, 2010 8:33 am

Tu po lewej to właśnie ProClip - nawiew częściowo zasłoniony, ale nie jest źle ;)
Obrazek
-
Hilux has me...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”