Problem z silnikiem 2LT

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

tomek.p
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Problem z silnikiem 2LT

Post autor: tomek.p » sob gru 11, 2010 11:48 am

Witam.
W toyocie LJ 73 z silnikiem 2LT (1989 rok) pojawił mi się ostatnio problem.
Po odpaleniu auta silnik pracuje normalnie około 5 minut a następnie dławi się tak jak by paliwa nie dostawał.
Filtr paliwa mam zamontowany nowy i dodatkowo wstawiłem przeźroczysty przewód paliwowy żeby sprawdzić czy paliwo dochodzi. Paliwo dochodzi do filtra normalnie i w czasie kiedy silnik dławi się, nie może wejść na obroty to paliwo jest podawane.
Po odczekaniu około 3-4 minut znowu mogę odpalić auto i wszystko jest ok na około 5 min.
Czy ktoś ma jeszcze jakieś sugestie co jeszcze mógłbym sprawdzić ?
Pozdrawiam
TP
L200

Awatar użytkownika
gruszkin

Re: Problem z silnikiem 2LT

Post autor: gruszkin » sob gru 11, 2010 11:52 am

tomek.p pisze:Witam.
W toyocie LJ 73 z silnikiem 2LT (1989 rok) pojawił mi się ostatnio problem.
Po odpaleniu auta silnik pracuje normalnie około 5 minut a następnie dławi się tak jak by paliwa nie dostawał.
Filtr paliwa mam zamontowany nowy i dodatkowo wstawiłem przeźroczysty przewód paliwowy żeby sprawdzić czy paliwo dochodzi. Paliwo dochodzi do filtra normalnie i w czasie kiedy silnik dławi się, nie może wejść na obroty to paliwo jest podawane.
Po odczekaniu około 3-4 minut znowu mogę odpalić auto i wszystko jest ok na około 5 min.
Czy ktoś ma jeszcze jakieś sugestie co jeszcze mógłbym sprawdzić ?
Pozdrawiam
TP
najblizsze serwisy sprawdz
nie mów do mnie z rana

jeżdże dieslem dla szatana

ŚNIEGU WYP.ERDALAJ!!

Awatar użytkownika
sebastian2357

Post autor: sebastian2357 » sob gru 11, 2010 11:57 am

Spróbuj odkręcić wlew paliwa, może odpowietrzenie nie działa i silnik nie ma siły ciągnąć paliwa (w sensie ze paliwo niby jest ale nie może go pobrać bo jest za duże podciśnienie).
TRJ120 '07 jest
KZJ95 '97 była
BJ73 '89 była
Samurai '93 rdzewieje pod domem

rokfor32

Post autor: rokfor32 » ndz gru 12, 2010 5:55 pm

Syfiaste paliwo. Znaczy praktycznie "letnie", o zbyt wysokim progu wytrącania sie parafny. A nie widać w przewodach, bo filtr masz sprawny (znaczy ne puszcza syfów), ino już zatkany.

Auto do ciepłego garażu, i do paliwa dodatki uszlachetniające albo ok. 15% objętości zwykłej benzyny.

Typowy problem diesli i naszych super stacji paliw oszczędzających na klientach ... :)3
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl

Awatar użytkownika
Samaeli

Post autor: Samaeli » czw gru 23, 2010 10:45 am

Gowniane paliwo jestem za!!!!

Miałem tak samo, gdzie zatankowałem na BP. Zapaliłem chodzi, chce jechac nie chodzi i tak wkoło. Az zajechałem na stacje i zatankowałem inne paliwko po 5 min jak reka odjoł.........

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”