4r - check engine
Moderator: Mroczny
- finduredhel
- jestem tu nowy...
4r - check engine
Witam
W moim 4r w trakcie jazdy wlacza sie Check Engine i auto staje sie super mulem, ale jedzie dalej. Zaden mechanik nie ma komputera zeby sie podpiac bo to niby stara wtyczka i wuja moge zdzialac. Jeden z mechanikow rzucil mi haslo ze kody w tym aucie trzeba "wymrugac" ale narazie nie moge sie dokopac nigdzie informacji w necie jak to zrobic, ani tabeli bledow??
Czy ktos moze pomoc cos wiecej? Ew zna mechanika w okolicy Katowic/Bielska Bialej/Zywca ktory moglby podpiac sie do kompa?
Toyota 4Runner 3.0v6 91r???
W moim 4r w trakcie jazdy wlacza sie Check Engine i auto staje sie super mulem, ale jedzie dalej. Zaden mechanik nie ma komputera zeby sie podpiac bo to niby stara wtyczka i wuja moge zdzialac. Jeden z mechanikow rzucil mi haslo ze kody w tym aucie trzeba "wymrugac" ale narazie nie moge sie dokopac nigdzie informacji w necie jak to zrobic, ani tabeli bledow??
Czy ktos moze pomoc cos wiecej? Ew zna mechanika w okolicy Katowic/Bielska Bialej/Zywca ktory moglby podpiac sie do kompa?
Toyota 4Runner 3.0v6 91r???
WypożyczalniaASG- dla żądnych wrażeń zapraszam:)
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
Re: 4r - check engine
ASO Toyota 

Gdzie tam aso, odprawia go z kwitkiem.
http://personal.utulsa.edu/~nathan-buch ... agnosi.pdf
http://personal.utulsa.edu/~nathan-buch ... agnosi.pdf
Xj renix 4.0 pickup 2door,springi tyl, besterlocker, 35"
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
- finduredhel
- jestem tu nowy...
wlasnie wrocilem z "dziupli" znajomego i juz wszystko wiem, o ile dobrze rozczytalem to blad ktory mi wyskakuje to 52 - czyli blad spalania krokowego:/ a juz myslalem ze przed swietami autko bedzie gotowe do jazdy:/
a w ASO nawet nie maja juz tej wtyczki by podpiac sie do komputera:)
a w ASO nawet nie maja juz tej wtyczki by podpiac sie do komputera:)
-
-
Bo tego się nie podepnie pod kompa diagnostycznego - tylko zczytywanie kodów migowych. A roboty ciut będziesz miał, ten czujnik jest we wrednym miejscu (między cylindrami od góry). Znaczy się knock sensor, bo "spalania krokowego" to nie ma ...
Jeżeli to ten czujnik (a nie kabelek na przykład przerwany) to wymontuj sobie z jakiejkolwiek innej toyoty na szrocie (w ASO kosztuje kupę kasiury) - z tym że z młodszych modeli weź razem z wtyczką, bo jest inna. Gwint i charakterystyka są identyczne. A z rzędówek łatwiej się wykręca, dostęp lepszy.

Jeżeli to ten czujnik (a nie kabelek na przykład przerwany) to wymontuj sobie z jakiejkolwiek innej toyoty na szrocie (w ASO kosztuje kupę kasiury) - z tym że z młodszych modeli weź razem z wtyczką, bo jest inna. Gwint i charakterystyka są identyczne. A z rzędówek łatwiej się wykręca, dostęp lepszy.
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl
- finduredhel
- jestem tu nowy...
ale to jest czujnik tylko uszkodzony?? bo mi mechanik powiedzial ze to moze byc cos wiecej uwalone po wypadku i najpierw trzebaby sprawdzic czy po dzwonie cos sie jeszcze dodatkowo nie wysypalo??
a to ze upierdliwie ulozony i ciezki dostep? przepraszam ale czy to nie synonim do slowa "Toyota":D??
a to ze upierdliwie ulozony i ciezki dostep? przepraszam ale czy to nie synonim do slowa "Toyota":D??
-
-
Szczerze mówiąc uszkodzenie tego czujnika jest bardzo mało prawdopodobne - jest on całkowicie lity w środku, żadnych ruchomych części. prędzej kabelek bym podejrzewał.
Upierdliwość widlastych silników - knock sensor nie może być byle gdzie na silniku, i w widlakach wypada właśnie między cylindrami ...
Upierdliwość widlastych silników - knock sensor nie może być byle gdzie na silniku, i w widlakach wypada właśnie między cylindrami ...

w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl