turbo z 2LT do 2LT II
Moderator: Mroczny
turbo z 2LT do 2LT II
Jak w temacie bedzie pasować? Moje zaczyna się kończyć a silnik 2LT mam dlatego takie pytanie. 

LJ 70
-
-
Re: turbo z 2LT do 2LT II
a u mnie pasuje .......do kolektora wydechowego idealnie , do rury łączacej z dolotowym jesy trochę inny kąt ale daje sie obrócić , przewody olejowe i chłodzace pasują ......rokfor32 pisze:Rdzeń turbiny - tak. Reszta nie.
-
-
Się nieprecyzyjnie wyraziłem - rdzeń i korpus turbo są takie same, główna różnica to kształt tylnego wylotu (da się to przełożyć), i inaczej wygląda też kształt sprężarki.
Zawsze powtarzam, że dużo lepszym pomysłem jest zapodanie możliwie najmłodszej fabrycznej turbiny, niż jakiejkolwiek "regenerowanej", więc jak ktoś nie ma problema ze śrubkami, to jest to najlepszy pomysł. Najmłodsze turbny CT20 to hile z silnikiem 2KD-FTV.
Zawsze powtarzam, że dużo lepszym pomysłem jest zapodanie możliwie najmłodszej fabrycznej turbiny, niż jakiejkolwiek "regenerowanej", więc jak ktoś nie ma problema ze śrubkami, to jest to najlepszy pomysł. Najmłodsze turbny CT20 to hile z silnikiem 2KD-FTV.
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl
a tylną część możesz przełożyć
zresztą nie zawsze się różniła
Ct 20 tu i tu toż to to samo , chyba ,że Cię nie skumałem

Ct 20 tu i tu toż to to samo , chyba ,że Cię nie skumałem
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
u mnie pasowało bez problemu i większego rzeźbienia
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
http://allegro.pl/toyota-hiace-hilux-2- ... 08294.html
czy to jest rzeczona CT20, w najnowszej odsłonie ?
czy to jest rzeczona CT20, w najnowszej odsłonie ?
Maly
Hilux96
Hilux96
-
-
To powinno pisać na korpusie sprężarki - acz może w tych najmłodszych już nie ...
Przyłączeniowo, jak chodzi o kolektor wydechowy to jest raczej CT12B, czyli to co szło do silników 1KZ-T. Turbiny CT20 mają flanszę na cztery śruby.

Przyłączeniowo, jak chodzi o kolektor wydechowy to jest raczej CT12B, czyli to co szło do silników 1KZ-T. Turbiny CT20 mają flanszę na cztery śruby.
w sprawach technicznych - rokfor32@wp.pl