Moderator: Mroczny
Koledzy nie o to chodzi ja pytam poważnie za co ktoś żąda tak niebotycznych pieniędzy ? Nie chodzi o to czy mnie stać tylko wydać 40 tyś jest łatwo to każdy głupi potrafi a potem okazuje się że należy dołożyć kolejne 30 tyś a to już zakrawa na sadomasochizm. Niedawno kolega kupił fajną HDJ-tę z 1996 z uszkodzonym mostem za 11 tyś zł i dołożył 20 tyś ale było warto.To rozumiem że kupuję grata i przywracam go do życia .lbl78 pisze:następny co auto po roczniku kupuje![]()
zresztą legenda kosztuje![]()
jak za drogo to kup sobie suzuke, bedzie taniej
Swietne auta do ciężkiej roboty. Szczególnie unimog jest mi lepiej znany bo koledzy używają go do przemieszczania się w lesie i lekkiej zrywki drzewa oraz służy jako dostawca sprzętu i wyposażenia w bardzo trudny górski teren. Ja sam na co dzień do lasu po drzewo używam Ziła z silnikiem od stara 266 i jest okej . Ale czasem trzeba obejrzeć jakiś skład który jest dość wysoko i by tam dotrzeć potrzebna terenówka ale też jak potrzeba z lasu pojechać do miasta by się poprostu nie wstydzić.pinc6x6 pisze:a co myślisz o Pinzgauerach i Unimogach
yaro 65 pisze:wcale nie taki drogi ,
z takim podejściem to gelendy raczej miec nie będziesz ,
ja cztery lata próbowałem zrozumiec cene tych aut zanim kupiłem
pierwszą
teraz już nie mam z tym problemów
ps. w podobnej cenie można kupic
terenówkę TATA z klimatyzacją
nową nieużywaną z 2008 goda
nic nie pobije Suzuki w koszta/możliwościperez4x4 pisze:yaro 65 pisze:wcale nie taki drogi ,
z takim podejściem to gelendy raczej miec nie będziesz ,
ja cztery lata próbowałem zrozumiec cene tych aut zanim kupiłem
pierwszą
teraz już nie mam z tym problemów
ps. w podobnej cenie można kupic
terenówkę TATA z klimatyzacją
nową nieużywaną z 2008 goda
Przybliż proszę na czym polega ten urok gelendy (oczywiście poza lansem). Mnie wychodzi, że doposażenie innego auta wyjdzie dużo taniej niż kupno GL, która to wszystko ma.
Też się kiedyś podniecałem gelendą, aż przyszło do kosztów i wyszedł parch.
kup Matiza (najlepiej z gazem)Filippstrag pisze:Witam kolegów ..
Ja pytałem poważnie co jest takiego w GL, czego nie ma w innych terenówkach. Dla bogatych to jest Cayenne. A dla biednych to są sporty RC.Eskapada pisze:post o dupie Maryni- są rzeczy drogie i rzeczy tanie. Jest Porshe 911 i Nissan 350 Z, auta podobnie jeżdżą ale nie kosztują już podobnie. Są odtwarzacze DVD Manata i jest Marantz. Są rzeczy dla biednych i dla bogatych. Jest Biedronka i są delikatesy Piotr & Paweł
Za co tyle kasyza podkreślanie statusu - czy tak trudno to zrozumieć
perez4x4 pisze:Ja pytałem poważnie co jest takiego w GL, czego nie ma w innych terenówkach. Dla bogatych to jest Cayenne. A dla biednych to są sporty RC.Eskapada pisze:post o dupie Maryni- są rzeczy drogie i rzeczy tanie. Jest Porshe 911 i Nissan 350 Z, auta podobnie jeżdżą ale nie kosztują już podobnie. Są odtwarzacze DVD Manata i jest Marantz. Są rzeczy dla biednych i dla bogatych. Jest Biedronka i są delikatesy Piotr & Paweł
Pytasz o GL czy o Gperez4x4 pisze:Ja pytałem poważnie co jest takiego w GL, czego nie ma w innych terenówkach. Dla bogatych to jest Cayenne. A dla biednych to są sporty RC.Eskapada pisze:post o dupie Maryni- są rzeczy drogie i rzeczy tanie. Jest Porshe 911 i Nissan 350 Z, auta podobnie jeżdżą ale nie kosztują już podobnie. Są odtwarzacze DVD Manata i jest Marantz. Są rzeczy dla biednych i dla bogatych. Jest Biedronka i są delikatesy Piotr & Paweł
Linia Professional już od 59k euro bruttoEskapada pisze:Mercedes G rozpoczyna się od 331 500 zł a kończy na blisko sześciuset tysiącach zł. Czyli co auto dla biednych tak
jak to się ma do G-klasycordoba_2004 pisze:na szczęście powoli kończą się czasy wielkich super marek i legend i to w wielu wielu aspektach życia
sprzedaż pił markowych spalinowych spada bo się okazuje że Ci co kupili za 200 300 zł nie czują różnicy - po co przepłacać
Rzeczy typu topex yato też służą ludziom i to często widzę je w warsztatach.
Firmy budowlane mają wiertarki werto i inne
Wiele marek wyginęło i bardzo wiele jeszcze wyginie......z biegiem czasu....i bardzo dobrze bo na wielu z nas na połowę rzeczy które mamy nie mogło by sobie pozwolić
cordoba_2004 pisze: Wiele marek wyginęło i bardzo wiele jeszcze wyginie......z biegiem czasu....i bardzo dobrze bo na wielu z nas na połowę rzeczy które mamy nie mogło by sobie pozwolić
w bdb stanie z małym rzeczywistym przebiegiemMroczny pisze:co i tak nie zmienia faktu, że nie dałbym 4 dych za 20letnie padło w serii![]()
ale.. kto choć raz próbował Gklasy wie, że to dobre auta
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości