Waga mostów G, Unimog ??
Moderator: Mroczny
- Ml_Kruszka18
- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
[quote="tieri"]no cos mi mowi ze bedzie z tego niezla furka
a nie boisz sie elektroniki przy cdi te silniki sa naszpikowane elektronika ja tez myslalem poczatkowo o dieselku ale odstraszylo mnie
ostatnio zmotalem fajny motorek (2.9 tdi sprinter )elektronike eksmitowalem gada calkiem calkem jest w G-klasie i daje niezlego kopa a i wody sie nie boi
a nie boisz sie elektroniki przy cdi te silniki sa naszpikowane elektronika ja tez myslalem poczatkowo o dieselku ale odstraszylo mnie
ostatnio zmotalem fajny motorek (2.9 tdi sprinter )elektronike eksmitowalem gada calkiem calkem jest w G-klasie i daje niezlego kopa a i wody sie nie boi
Możesz podać więcej szczegółów , na elektronice się nie znam , więc nie wiem czy się da bo z mechanicznego punktu widzenia wszystko jest mozliwe , czy jest mozliwość regulacji dawki paliwa i ciśnienia turbiny , bo do tej pory robił to komputer , zmieniałeś pompę wtryskowa ? , czy modyfikowałes orginalna , sprinter nie ma linki gazu tylko czujnik położenia , jak sie z tym uporałeś , mam jeszcze z 2 tysiące pytan , więc jeśli możesz to podaj troche szczegółów , fotki równiez mile widziane .rudypajero.koszalin pisze:tieri pisze:no cos mi mowi ze bedzie z tego niezla furka
- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
Pompę skladal mi pompiarz na stole probierczym, a resztę silnika robiłem sam. Jak na razie awarii nie zanotowałem, a przejechał już 3 rajdy pod nogą niedoświadczonego kierowcy, który lubi deptać, więc po zaworach już dostał.Auto, w którym jezdzi to zmotany G; waga 1750 kg. Najlepiej podnoszący się mietek, w jakim siedziałem. No i nie boi się wody.
Alkohol spożywany z umiarem, nie szkodzi nawet w dużych ilościach.