Mesie a mroz :)
Moderator: Mroczny
Heh, a ja aż z ciekawości pojechałem sprawdzić jak sie ma Leopard na mrozie..
klucz w stacyjkę
przekęcic
policzyć do 10
dokręcić dalej
wsłuchiwać się w odgłos wydawany przez równo pracującego dieselka pod maską od pierwszego tyknięcia
cztery albo pięć dni stał nieruszany na podwórku, nadal żyje
nie ma to jak ojcowska duma, hehe
klucz w stacyjkę
przekęcic
policzyć do 10
dokręcić dalej
wsłuchiwać się w odgłos wydawany przez równo pracującego dieselka pod maską od pierwszego tyknięcia
cztery albo pięć dni stał nieruszany na podwórku, nadal żyje

Krzysiek
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
Taaaaaa,tylko ze dzis jest lato w porownaniu do tego co bylo w poniedzialekKrecik pisze:Heh, a ja aż z ciekawości pojechałem sprawdzić jak sie ma Leopard na mrozie..
klucz w stacyjkę
przekęcic
policzyć do 10
dokręcić dalej
cztery albo pięć dni stał nieruszany na podwórku, nadal żyje![]()
![]()
![]()

heheh podstawa to dobre paliwo!!-chociaż pewnie lepiej jest lać dobry opał niż jakieś ścierwo na markowych stacjach!!borowkajan pisze:W dizlu podstawa to dobre aku i dobre paliwo.Ja uzywam olej opalowy
i dodaje troszeczke denaturatu.Nie mam klopotow z zapalaniem w czasie
mrozow.Mam leciwego G z silnikiem 2.4D
Zawsze k..wa coś!! zawsze coś!!. A Ci też ....
- Ml_Kruszka18
- Ml_Kruszka18
-
-
Dzwoniłem do dystrybutora i zapewnia, że z ropką inaczej się zachowuje i z tył opakowania powinno być napisane, że robi się żelowy w niskich temperaturach. U mnie zawalczył i auto nie zamarzło przy około 30 stopniowym mrozie. Nie robi też szkód dla układu paliwowego. Stosuje go póki co.marek cieciuch pisze:taki jak na zdjeciu: w najtezsze mrozy/-30/ w butelce zrobila sie z niego grudka galarety.Taki okragly glut.Pewnie rozcienczony paliwem zachowuje sie inaczej,ale robi to zle wrazenie.Dla pewnosci przestalem go stosowac.
VOLVO TGB 11 + GE300 Спец + Honda XR400R
Zdecydowanie lepszy jest skandynawski Diesel Syld. Producend gwarantuje do -39. Stosuje od jakiegośczasu w starym 300 GD i na mroziku jest zdecydowanie lepiej. Niektórzy leja to cały rok, że niby trochę mniej pali, ale w to bym nie wierzył.
Co do grzałek elektrycznych to mam takową w starym VW Golfie, wersja skandynawska. Po dwóch godzinach na mrozie pali w 3 obroty!!!
Jest sposób na mroźne weekendowe wyprawy- wystarczy nie gasić silnika
Kolega ostatnio stosował, Gelcia ściąga ok 10 literków przez noc, a rano jest miło i cieplutko 
Co do grzałek elektrycznych to mam takową w starym VW Golfie, wersja skandynawska. Po dwóch godzinach na mrozie pali w 3 obroty!!!
Jest sposób na mroźne weekendowe wyprawy- wystarczy nie gasić silnika

Wrrrocław... Też ma punkt G.....
Zdecydowanie lepszy jest skandynawski Diesel Syld. Producend gwarantuje do -39. Stosuje od jakiegośczasu w starym 300 GD i na mroziku jest zdecydowanie lepiej. Niektórzy leja to cały rok, że niby trochę mniej pali, ale w to bym nie wierzył.....Ciach
Też stosuje skandynawski Diesel Syld do 5 diesli. Każdy silnik jest inny. Ciągnik (silnik diesel 2-suwowy),Polonez (silnik Citroen60tys) Lublin (Andoria140tys) Toyota Avensis (własny120tys) no i Mesio (300D Merca przebieg200?). Stosuje cały rok i...Daje dobre efekty. Ciągnik b.ciężko zapalał już poniżej 0,z dodatkiem pali nawet do - 10,Polonez&Lublin bez tego dodatku zamarzały i nie zapalały poniżej -10. Mesio - bez różnicy. A Toyota - tu ciekawe. Latem pali nawet o 15 %mniej (tj. ok.5,5-6 l), zimą dobrze zapala i pali max.7,5 po mieście.
Pozdrawiam i polecam
(UWAGA: nie jestem przedstwicielem handlowym w.w. firmy)
Też stosuje skandynawski Diesel Syld do 5 diesli. Każdy silnik jest inny. Ciągnik (silnik diesel 2-suwowy),Polonez (silnik Citroen60tys) Lublin (Andoria140tys) Toyota Avensis (własny120tys) no i Mesio (300D Merca przebieg200?). Stosuje cały rok i...Daje dobre efekty. Ciągnik b.ciężko zapalał już poniżej 0,z dodatkiem pali nawet do - 10,Polonez&Lublin bez tego dodatku zamarzały i nie zapalały poniżej -10. Mesio - bez różnicy. A Toyota - tu ciekawe. Latem pali nawet o 15 %mniej (tj. ok.5,5-6 l), zimą dobrze zapala i pali max.7,5 po mieście.
Pozdrawiam i polecam

A ja co innego słyszałem... No, chyba że to moją G odpaliłeśKrecik pisze:Heh, a ja aż z ciekawości pojechałem sprawdzić jak sie ma Leopard na mrozie..
klucz w stacyjkę
przekęcic
policzyć do 10
dokręcić dalej
![]()
![]()

MISIE SIĘ NIE PSUJĄ 
G 300D Turbo 460.3

G 300D Turbo 460.3
hmm... to ja chyba o czyms nie wiemPeter pisze:A ja co innego słyszałem... No, chyba że to moją G odpaliłeśKrecik pisze:Heh, a ja aż z ciekawości pojechałem sprawdzić jak sie ma Leopard na mrozie..
klucz w stacyjkę
przekęcic
policzyć do 10
dokręcić dalej
![]()
![]()
nie ma to jak ojcowska duma, heheTo byłaby prawda

twoja teraz nigdzie nie pojedzie, daleko ;D
Krzysiek