Witam , też na dniach chcę zagazować G [napewno będzie to instalka z BLOSEM] ale ile to pali LPG ? obecnie mam 2.3, mam też możliwość zmiany na 300E 12V z 94r przed zagazowaniem, czy warto ?? Czy jest duża różica w spalaniu ?
A ja mam G-klase 463 300GE i chce ja zagazowac poleccie cos najlepszego z bolosem to jest taki problem ze masz osobny filtr powietrza i glebokosc brodzenia spada jednak co orginal to orginal prosze o doradzenia
Mam pytanie co do sekwencyjnej 3-ciej generacji czy to mozliwe do zalozenia jakie spalanie przy tym silniku gazu bedzie!!!
Dzieki za ODP!!
Mercedes G463 Lang { ORC } off
FJ CRUISER on
2X Nissan Pathfinder R50 {CUSTOM}
A co do zakladania silnikow z mercedesow osobowych byl temat poszukaj ale rzecz w tym ze one nie sa fabrycznie uszczelnione jezeli nie zagladasz w teren spokojnie polecam!!! Silniki do G-klas maja duzo roznic .
ps.sory za brak polskich ale w stanch siedze!!
A wlasnie tu jest duzy dostep do czesci jak cos to prosze o kontakt !"szczegolnie o 463 chodzi!
Mercedes G463 Lang { ORC } off
FJ CRUISER on
2X Nissan Pathfinder R50 {CUSTOM}
witam, postanowilem sie podzielic opinia na temat zagazowania geli 230gE.
mam takie cudo: butla cygaro 70l, parownik BRC i BLOSA, polecam goraco, nie strzela pali okolo 18l na trasie, pali na gazie. instalacja od grudnia 2005. jesli ktos mysli o zagazowaniu to moim zdanie tylko BLOSik.
jesli ktos potrzebuje fotek to za jakies 2 tyg wracam do kraju i moge podeslac.
Co do GE 280 to powiem tak: po ostatnich modyfikacjach pali + - 25 litrów gazu soluweczką a pod obciążeniem tzn. z przyczepą 3,5 tony bierze 30 litrów .Jest to zwykła instalka Firmy BIGAZ na śróbie z dużym parownikiem do 200kw, mixer standart , górna klapa z otworami +membrama gumowa[jako zabezpieczenie antywybuchowe]Jak na razie odpukać wszystko działa bez zarzutu,pali na gazie bez problemu.Do tej pory przejechałem około 3000 km i nie strzelał. Nie miałem okazji dobrze Go przegonić żeby sprawdzić maxymalną ale 130 km/h z małym haczykiem popylałem.
Janczi czy mógł byś przesłać kilka fotek tego Blosa na pw bo jeszcze go nie widziałem w aucie a możliwe że się nim bardziej zainteresuję .W zimę będę miał więcej czasu żeby coś pokombinować przy sprzęcie. . Dzięki . Pozdrawiam.
Witam, od kilku dni jestem szczęśliwy posiadaczem zagazowanej G, chodzi super [460 85r 230 GE] i to bez blosa. Nie znam się na szczegółach instalki ale gościu z warsztatu twierdził że już "gazował" podobne 4x4 i naprawdę mu się udało !!!!!!. Spalanie po mieście 20l. na trasie około 18l.-super jak na takie spore auto. Naprawdę jestem zadowolony, jeśli chodzi o elementy instalki, jeśli ktoś będzie zainteresowany, mogę zadzwonić i uzyskać dokładne info. Pozdrawiam M.