I jak dasz tam to sprzeglo to jak sie to bedzie wedlug ciebie nazywalo??Liroz pisze:niekoniecznie, na wyjściu reduktora jest taki mega wielki tłumik drgań czy cuś. Zamierzam to wywalić i tam dać sprzęgło w celu odbioru mocy...
wyciagarka mechaniczna
Moderator: Mroczny
-
- Kontaktowanie:
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Re: wyciagarka mechaniczna
Witam i pozdrawiam wszystkich Gelendziarzy
mam w swojej geli mechanika staroskiego i tak jak pisal kolega wcześniej filozofij nie ma ale podstawy mechaniki się przydadzą, najwięcej "zabawy" jest przy montarzu PTO gdyż trzeba wyciągnąć reduktor i rozebrać go wywalić wszystkie bebechy zlożyć kolo zębate do napędu PTO i posladać reduktor z powrotem dopiero wtedy można przykręcić PTO co do samej wyciągarki "star" to trzeba skrucić nieco bęben tak aby wyciągarka zmieścila się w ramie (ja mam na walem napędowym) co do kosztów to : PTO - 2500-2700pln (w zależności od kogo kupicie) wal - 160-200pln ( UAZ pasuje super) wuciągarka star - 1000-1200pln ( z GAZa podchodzi podobno lepiej nie trzeba przerabiać ale jest droższa) lian stalowa + rolki - 400-700pln (robocizna wlasna więc nie licze) więc robiąc samemu mechanik wyjdzie jakieś plus minus 5000pln to nie wiem czy za te pieniądze zalożycie elektryka który bedzie tak nie zniszczalny dysponowal taką mocą czy będzie wstanie nawinąć 50m liny 12' ( mam go od 2lat nie oszczędam i jedyna usterka jaka się przytrafila to raz zerwal line )

a pakiet MS Office (z Word'em) tylko 899 zl 

Mistrzow uprasza sie o spokoj
-
- Kontaktowanie:
I kalendarz moglby sobie kupic bo obudzil sie po 5 miesiacach.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
A mógłbyś jakiś filmik wrzucić jak Ci robi ?Robo4X4 pisze:Witam i pozdrawiam wszystkich Gelendziarzymam w swojej geli mechanika staroskiego i tak jak pisal kolega wcześniej filozofij nie ma ale podstawy mechaniki się przydadzą, najwięcej "zabawy" jest przy montarzu PTO gdyż trzeba wyciągnąć reduktor i rozebrać go wywalić wszystkie bebechy zlożyć kolo zębate do napędu PTO i posladać reduktor z powrotem dopiero wtedy można przykręcić PTO co do samej wyciągarki "star" to trzeba skrucić nieco bęben tak aby wyciągarka zmieścila się w ramie (ja mam na walem napędowym) co do kosztów to : PTO - 2500-2700pln (w zależności od kogo kupicie) wal - 160-200pln ( UAZ pasuje super) wuciągarka star - 1000-1200pln ( z GAZa podchodzi podobno lepiej nie trzeba przerabiać ale jest droższa) lian stalowa + rolki - 400-700pln (robocizna wlasna więc nie licze) więc robiąc samemu mechanik wyjdzie jakieś plus minus 5000pln to nie wiem czy za te pieniądze zalożycie elektryka który bedzie tak nie zniszczalny dysponowal taką mocą czy będzie wstanie nawinąć 50m liny 12' ( mam go od 2lat nie oszczędam i jedyna usterka jaka się przytrafila to raz zerwal line )
Pozdro!
Super Patrol Super 
Blue Jimny 1.3

Blue Jimny 1.3