pomocy-- potrzebne dane spręzyn
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
oryginalne są progresywne...ktmkotwica pisze:Liroz a powiedz mi kolego jakiej grubosci sprezynki powinny byc twoim zdaniem 14 czy moze 16 ?
Jeszcze jedno pytanie jakie są oryginalne ?
bo jezeli 14 i nie chcemy podnosic wagi samochodu lecz w najgorszym wypadku zostanie zbiżona waga to moze nie trzeba robic grubszych ?
orginalnych spreżyn nikt nie dorobi i nie wiem co byś nie wymyślał to nie dorobisz - nie ten materiał i nie ta technologia
progresywność to jedno ale praca zawieszenia w stosunku do amortyzatorów i wytrzymałość
a poza tym oryginalne amrtyzatory od G460 były olejowe i coś w tym jest , no i każdy model G miał inne spreżyny......
fabryczne sa robione z drutu o kilku średnicach w zalezności czy długa czy krótka lub diesel albo benzyna itd itp
jak znajdziesz spręzyny jeszcze zostaje dopasowanie amortyzatorów i tyle powiem że co wytwórca to inne parametry...
progresywność to jedno ale praca zawieszenia w stosunku do amortyzatorów i wytrzymałość
a poza tym oryginalne amrtyzatory od G460 były olejowe i coś w tym jest , no i każdy model G miał inne spreżyny......
fabryczne sa robione z drutu o kilku średnicach w zalezności czy długa czy krótka lub diesel albo benzyna itd itp
jak znajdziesz spręzyny jeszcze zostaje dopasowanie amortyzatorów i tyle powiem że co wytwórca to inne parametry...
-
- jestem tu nowy...
i tu jest sedno sprawy ....kita pisze:orginalnych spreżyn nikt nie dorobi i nie wiem co byś nie wymyślał to nie dorobisz - nie ten materiał i nie ta technologia
fabrycznych sprężyn jest cała masa
inne, są do olejowych inne do gazowych ...a to co jest na rynku wtórnym
to jest improwizacja
http://www.sklep4x4.pl/sklep/samochody. ... odel_id=52
2 -lata w cięzkich górskich warunkach auto na tym jezdzi
i jest OK ....
przedtem , było pare tańszych (dużo tańszych) pomyłek
selim pisze:i tu jest sedno sprawy ....kita pisze:orginalnych spreżyn nikt nie dorobi i nie wiem co byś nie wymyślał to nie dorobisz - nie ten materiał i nie ta technologia
fabrycznych sprężyn jest cała masa
inne, są do olejowych inne do gazowych ...a to co jest na rynku wtórnym
to jest improwizacja
http://www.sklep4x4.pl/sklep/samochody. ... odel_id=52
2 -lata w cięzkich górskich warunkach auto na tym jezdzi
i jest OK ....
przedtem , było pare tańszych (dużo tańszych) pomyłek
zgadzam sie z toba w 100%
tak zamówiłem całkiem świadomie, z przodu wcześniej miałem też +8 ale był za wysoki i wał sie kładł na rurze ramy. +6 jest w sam raz. a z tyłu mozna dać +8 bez problemu, autko jest trochę pochylone na przód co poprawia mu wygląd (najgorzej wygląda z wiszącym tyłkiem)ktmkotwica pisze:Liroz a dlaczego tylne sprezyny masz dłuzsze od przednich ?
Dobrze to zrozumiałem ?!
a no ijeszcze pamiętaj zeby porządnie rozstawić koła bo będzie wywrotny
L E D for off-road
Technika idzie do przodu...
Technika idzie do przodu...