sprezynny.

G, Unimog

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Suj

Post autor: Suj » sob gru 04, 2004 12:11 am

Witam
Kosiak pisze: Bo przy ciezkiej akcji w terenie gdy zawieszenie pracuje zupelnie inaczej niz zawsze, rozne rzeczy czasem wychodza... Wysokość auta też Ci sie znacząco zmieniła?
Po założeniu sprężyn auto stało na tyle wysoko że musiałem się nieźle wspiąć aby wsiąść. Nie miałem przypadków obcierania. Ostatnio (choć nie stało się to nagle) optycznie przysiadło, wsiadam do niego bez wspinania i zaczęło obcierać a mocowania gum poszerzających nadkola. Blach nie przycinałem, przy długich sprężynach koła nie powinny były się z nimi spotkać. Zaginęła mi gdzieś karteczka na której miałem zanotowane wymiary przed i po założeniu Pospringów więc dokładnych wartości nie jestem w stanie przytoczyć. Muszą jeszcze zerknąć na zdjęcia z początku roku jsk to wtedy wyglądało. Tak czy siak zapewne zdecyduję się na wymianę, ale wtedy postaram się jeszcze o obniżenie odbojów (godząc się na nieco mniejszy skok zawieszenia). Pozdrawiam!
Paweł

MB G240D/300D 24V '84

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mercedes”