LUDZIE !!!! ZA CO TYLE KASY?????
Moderator: Mroczny
Re: LUDZIE !!!! ZA CO TYLE KASY?????
nie wierzę w takie
ja mam Toyotę CarineII 1987r 132000km garażowana I właściciel
Chodziło oczywiście o G.
Pytanie wprost: czy ktoś z wypowiadających się jeździ (ł) takim? Bo na razie wygląda to tak, że pyta ten co chce wiedzieć, a odpowiadają ci co nie wiedzą.
Pytanie wprost: czy ktoś z wypowiadających się jeździ (ł) takim? Bo na razie wygląda to tak, że pyta ten co chce wiedzieć, a odpowiadają ci co nie wiedzą.
Ostatnio zmieniony śr maja 12, 2010 8:14 am przez perez4x4, łącznie zmieniany 2 razy.
Patrol Y60. Dzieci z tyłu, niezbędny drugi snorkel.
- cordoba_2004
-
Ok G klasa to legenda i można by wymieniac wiele jej zalet ale
4 dychy to śmiech na sali.. ale kto bogatemu zabroni kupić
4 dychy to śmiech na sali.. ale kto bogatemu zabroni kupić
Jest GV i jimny - Głodówka zbawia duszę i leczy ciało
a Ty zabierasz głos jako rzecznik pytającegoperez4x4 pisze:Chodziło oczywiście o G.

Ostatnio zmieniony śr maja 12, 2010 9:11 am przez pinc6x6, łącznie zmieniany 1 raz.
Sam pytałem, zabieram głos w swoim imieniu.pinc6x6 pisze: a Ty zabierasz głos jako rzecznik pytającego
perez4x4 pisze:Przybliż proszę na czym polega ten urok gelendy (oczywiście poza lansem). Mnie wychodzi, że doposażenie innego auta wyjdzie dużo taniej niż kupno GL, która to wszystko ma.
Patrol Y60. Dzieci z tyłu, niezbędny drugi snorkel.
Co do markowych rzeczy, niestety nierzadko można się naciąć, na przykład "lepsze" wiertarki Metabo.
W G płacimy za solidne podzespoły i ponadczasowy wygląd. Obejrzałem kiedyś Uaza od spodu to strach się bać
W G płacimy za solidne podzespoły i ponadczasowy wygląd. Obejrzałem kiedyś Uaza od spodu to strach się bać

L E D for off-road
Technika idzie do przodu...
Metabo w Poznaniu daje 2 lataLiroz pisze:Co do markowych rzeczy, niestety nierzadko można się naciąć, na przykład "lepsze" wiertarki Metabo.

Upierdliwie luzuje się uchwyt (ten do zwykłych wierteł), przełącznik lewo-prawo nieergonomiczny, blokada cyngla nieergonomiczna, to wystarczy żeby się 

L E D for off-road
Mroczny pisze:nie wierzę w takie
niedowiarek

ja też oczywiście mam kręcony licznik tyle że w drugą stronę

"brazylijski serial już nie cieszy jak kiedyś...."
abo sama marka to za mało, jak kraj producenta to PRC to nalezy odpuścićLiroz pisze:Co do markowych rzeczy, niestety nierzadko można się naciąć, na przykład "lepsze" wiertarki Metabo.
Boscha tez się nie kupuje z malezji
Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

rant rołwera też miałes najlepszegobredfan pisze:Mroczny pisze:nie wierzę w takie
niedowiarek
ja też oczywiście mam kręcony licznik tyle że w drugą stronę

a gdzie ja napisałem, że moje najlepsiejsze jest ? hmmMroczny pisze:rant rołwera też miałes najlepszego

"brazylijski serial już nie cieszy jak kiedyś...."
- Damian
-
- Kontaktowanie:
łojtam, smęcicie
dobrze ktoś napisał, że coś jest warte tyle, ile kupujący za nie jest w stanie zapłacić
nadal to jednak nie zmienia faktu, że ceny G-klas (i defów i starych LC) są wygórowane, właśnie przez legendarność i prestiż
defender jest właśnie idealnym przykładem jak owa legendarność i prestiż mogą wpływać na markę i tuszować jej gównowatość - G-klasa na szczęście do tego prestiżu dokłada jakość (ale i tak skłania to do zastanowienia się przed wydaniem 50 klocka na fajną W463 z początku lat 90-tych, zwłaszcza jak się nie ma tendencji do onanizmu)
dobrze ktoś napisał, że coś jest warte tyle, ile kupujący za nie jest w stanie zapłacić
nadal to jednak nie zmienia faktu, że ceny G-klas (i defów i starych LC) są wygórowane, właśnie przez legendarność i prestiż
defender jest właśnie idealnym przykładem jak owa legendarność i prestiż mogą wpływać na markę i tuszować jej gównowatość - G-klasa na szczęście do tego prestiżu dokłada jakość (ale i tak skłania to do zastanowienia się przed wydaniem 50 klocka na fajną W463 z początku lat 90-tych, zwłaszcza jak się nie ma tendencji do onanizmu)
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
Pod legendarność to jeszcze można by podciągnąć, ale prestiż w 20letnim tru.... ee samochodzie?Damian pisze:
....właśnie przez legendarność i prestiż....
)

Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
Jest jeszcze jedna analogia, im cięższa legenda tym droższa
W przeliczeniu na kg stali G wychodzi podobnie/taniej niż LC. 

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
- cordoba_2004
-
no cóż traktory C-360 też są po 20 tys - oczywiście te we w miarę sensownym stanie
ale to są chyba takie ogłoszenia na zasadzie " a może trafi się idiota i kupi " Ci co grzebią w autach mają przydomowe amatorskie warsztaty to kupi takiego G za 10 tys dołoży 10 i wie co ma.
ale to są chyba takie ogłoszenia na zasadzie " a może trafi się idiota i kupi " Ci co grzebią w autach mają przydomowe amatorskie warsztaty to kupi takiego G za 10 tys dołoży 10 i wie co ma.
Jest GV i jimny - Głodówka zbawia duszę i leczy ciało
- Damian
-
- Kontaktowanie:
nie piszemy tutaj o W460/461 które można kupić za 15-20 tysięcy w niezłym stanie, doposażyć i śmigać w terenie, tylko raczej o W463 z I połowy lat 90-tych, które ma już sensowniejsze silniki, wnętrze, zawsze ma blokady, jest wyciszone i fajne 
tych ceny zaczynają się od 30-40 tysięcy zeta

tych ceny zaczynają się od 30-40 tysięcy zeta
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
-
-
Jeździłem kilkoma patrolami i pytałem kolegów mających G za co tyle kasy.Odpowiadali kupisz pojeździsz to będziesz wiedział że bez gwiazdy nie ma jazdy. Od ok. dwóch lat jeżdże G 463 i nie umiem wytłumaczyć dlaczego ale nie zamienił bym na inny chyba jakość wykonania i dopracowanie szczegułów.
-
-
Sam piszesz ,że tylko oglądasz????Wsiąć, przeleć dziewięć dych w poprzek zaoranego pola(jak cię rolnik nie dopadnieFilippstrag pisze:Witam kolegów ..Oglądam i oglądam te G- klasy. Powiedzcie - może to naiwne pytania ale za co mam zapłacić w 20 letnim aucie 40 tyś zł??? Czy to ja zwariowałem czy ktoś ma tylko poboeeeżne życzeniahttp://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12808818
![]()

.ujowy egzeklarz ci sie trafil , moja dziala okLiroz pisze:Upierdliwie luzuje się uchwyt (ten do zwykłych wierteł), przełącznik lewo-prawo nieergonomiczny, blokada cyngla nieergonomiczna, to wystarczy żeby się

off road jest jak chodzenie po bagnach, WCIĄGA.
wiertarki,wiertarkami jezdzilem roznymi autkami(obecnie pajero long 2,8 tdi) ale z checia bym wrocil do g klasy ale brakuje na to kasy
(zart) ceny za granica i w kraju masakrycznie wysokie
ale za prestiż trzeba placic

(zart) ceny za granica i w kraju masakrycznie wysokie

ale za prestiż trzeba placic

off road jest jak chodzenie po bagnach, WCIĄGA.
jeżdże od 4 latperez4x4 pisze:Chodziło oczywiście o G.
fajnie to Liroz napisał '' w Samuraju podczas jazdy kawy się nie napijesz a w G tak ''
jakoś tak to było
a co do ceny to myślę że zachód ceny dyktuje , w Austrii , Niemczech , Szwajcarii
też nie ma tanio .
Serwis ma ceny na części b. wysokie , uzywki drogie itd. nie ma co się dziwić
kupujesz drogo , sprzedajesz drogo , gelenda trzyma cenę ,
gdyby nie była tyle watra nie przetrwała by ponad 30 lat ,
nie ma co dyskutować .
W460 230GE
W463 G300
W463 G300
ADAM DŹWIGOWY E29 pisze:Jeździłem kilkoma patrolami i pytałem kolegów mających G za co tyle kasy.Odpowiadali kupisz pojeździsz to będziesz wiedział że bez gwiazdy nie ma jazdy. Od ok. dwóch lat jeżdże G 463 i nie umiem wytłumaczyć dlaczego ale nie zamienił bym na inny chyba jakość wykonania i dopracowanie szczegułów.

Za co tyle kasy?
Za 240D w dwutonowym aucie
Jest jakaś słabsza terenówka? 
Za 240D w dwutonowym aucie