Ciekawy G320 w Anglii
Moderator: Mroczny
Ciekawy G320 w Anglii
Witam wszystkich,
Na angielskim ebay pojawilo sie ogloszenie ciekawego egzemplarza G320
http://www.ebay.co.uk/itm/MERCEDES-G-WA ... 20e2b00e28
Auto zostalo niedawno sprowadzone z polski (okolice Lodzi)... zastanwiam sie czy moze ktos z was kojazy ten samochod, zna poprzedniego wlasciciela a moze nawet wlasciciel udziela sie na tym forum... chcialbym sie dowiedziec z pierwszej reki o slabych i mocnych stronach tego auta!?
Sprzedajacy chce £15,000 (75,000 zl) za kup teraz! Z opisu i rozmowy z wlascicielem wynika ze mial niedawno robiona skrzynie i tylni most (niestety zero szczegolow na temat wykonanych napraw) co sugerowalo by ze samochod ciagal przyczepe. Samochod jest w gazie, oklejony czarnym matem (zielony pod spodem) i ma pelny pakiet na off road:)
Byl bym bardzo wdzieczny za jakiekolwiek informacje i sugerowana wartosc auta?
Wielkie dzieki!
Na angielskim ebay pojawilo sie ogloszenie ciekawego egzemplarza G320
http://www.ebay.co.uk/itm/MERCEDES-G-WA ... 20e2b00e28
Auto zostalo niedawno sprowadzone z polski (okolice Lodzi)... zastanwiam sie czy moze ktos z was kojazy ten samochod, zna poprzedniego wlasciciela a moze nawet wlasciciel udziela sie na tym forum... chcialbym sie dowiedziec z pierwszej reki o slabych i mocnych stronach tego auta!?
Sprzedajacy chce £15,000 (75,000 zl) za kup teraz! Z opisu i rozmowy z wlascicielem wynika ze mial niedawno robiona skrzynie i tylni most (niestety zero szczegolow na temat wykonanych napraw) co sugerowalo by ze samochod ciagal przyczepe. Samochod jest w gazie, oklejony czarnym matem (zielony pod spodem) i ma pelny pakiet na off road:)
Byl bym bardzo wdzieczny za jakiekolwiek informacje i sugerowana wartosc auta?
Wielkie dzieki!
Re: Ciekawy G320 w Anglii
tylny most i skrzynia przy 200tys?
słabe te meśki
słabe te meśki
No wlasnie dziwne... myslalem ze glandy maja najmocniejsze mosty zaraz po parchach... jak mialem RR v8 to mosty mi eksplodowaly co druga zabawe w blocie
Z drugiej strony moze zostal zmieniony tylko olej w kuli i to bylo na tyle a nazywa sie to chucznie regenaracja mostu... jak nie bedzie sprzedany to w piatek pojade go zobaczyc to moze bede wiedzial cos wiecej!
Pozdro

Z drugiej strony moze zostal zmieniony tylko olej w kuli i to bylo na tyle a nazywa sie to chucznie regenaracja mostu... jak nie bedzie sprzedany to w piatek pojade go zobaczyc to moze bede wiedzial cos wiecej!
Pozdro
naprawde chcesz zaplacic za prawie 20 letnia terenowke w benie z gazem 75kilo papierow?
Ja sie tam nie znam, ale to juz chyba troche "duzo"
Gdzie tu prog bolu jest? Milosnicy G go nie maja?
Ja sie tam nie znam, ale to juz chyba troche "duzo"
Gdzie tu prog bolu jest? Milosnicy G go nie maja?
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Wiem fani marki lubia przeplacac!
za y61 tez sie rozgladam ale tylko w 4.2 lub przekladka od bmw... Jak ktos cos wie to prosze sie podzielic.
tak na marginesie za zrobionego parcha tez trzeba zaplacic podobna cene wiec nie wiem czy az tak sie przeplaca za glanda!?
za y61 tez sie rozgladam ale tylko w 4.2 lub przekladka od bmw... Jak ktos cos wie to prosze sie podzielic.
tak na marginesie za zrobionego parcha tez trzeba zaplacic podobna cene wiec nie wiem czy az tak sie przeplaca za glanda!?
tyle ze w dobrze zrobionym GR;rze zamkniesz sie w 50 tysiach z silnikiem BEemwu
jak chcesz jakieś V8 ze stajni Igora to fakt łatwo dobić również do 100 tysi
nie ma nic za darmo ...

jak chcesz jakieś V8 ze stajni Igora to fakt łatwo dobić również do 100 tysi

nie ma nic za darmo ...
era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
Nie mam zamiaru jakby dyskredytowac gwiazdy, bo sam mam Merca tylko proponuje spojrzec chlodniej troche na temat. Juz nawet nie chodzi o to czy to duzo za tego konkretnego mietka czy nie (chociaz moim zdaniem duzo) tylko o to,ze za taka gore kapuchy wydawana na (nie czarujmy sie) zabawke mozna miec duzo lepsza jak taki mecenas.
Podaje przyklady parcha, bo tu mam temat rozeznany jakos, ale za ta kase nawet z Toyot mozna wybierac spokojnie.
Z parchow to masz z metra w tej kasie.
4.2, 3.0 z beemki nawet 6.5 ostatnio od karlowicza poszlo w podobnej kasie.
Kazdy z nich wedlug mnie bedzie lepszy niz takie konkretne G
Ten do wyrwania za mniej jak 50k
http://allegro.pl/nissan-patrol-gr-y61- ... 53671.html
Podaje przyklady parcha, bo tu mam temat rozeznany jakos, ale za ta kase nawet z Toyot mozna wybierac spokojnie.
Z parchow to masz z metra w tej kasie.
4.2, 3.0 z beemki nawet 6.5 ostatnio od karlowicza poszlo w podobnej kasie.
Kazdy z nich wedlug mnie bedzie lepszy niz takie konkretne G
Ten do wyrwania za mniej jak 50k
http://allegro.pl/nissan-patrol-gr-y61- ... 53671.html
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Dzieki za rady
oczywiste jest ze za te same pieniadze dostaniesz wiecej w parchu... Nie oszukujmy sie w glandzie placisz za gwiazde aczkolwiek 3 fabryczne blokady dzialaja na wyobraznie.
w UK moge spokojnie nastepnego R/L Rovera kupic do zabawy co prawda waly sie ukrecaja i dyfy wystrzeliwuja ale z drugiej strony czesci do nich sa tu po cenie zlomu! Ten temat juz przeabialem i chcialem sprobowac cos bardziej niezawodnego. Postraram sie nie napalac i pomyslec na spokojnie nad alternatywnym rozwiazaniem (czytaj y61
)
tak na marginesie mam znojomego w UK ktory chce przelozyc silnik od bmw do Y61 i koniecznie chce to zrobic w Polsce poniewaz lokalni rzemieslnicy nie bede wiedziec jak sie za to zabrac.
macie jakies zaufane miejsca w ktorych mozna pozadnie wykonac taka przekladke?
wielkie dzieki
oczywiste jest ze za te same pieniadze dostaniesz wiecej w parchu... Nie oszukujmy sie w glandzie placisz za gwiazde aczkolwiek 3 fabryczne blokady dzialaja na wyobraznie.
w UK moge spokojnie nastepnego R/L Rovera kupic do zabawy co prawda waly sie ukrecaja i dyfy wystrzeliwuja ale z drugiej strony czesci do nich sa tu po cenie zlomu! Ten temat juz przeabialem i chcialem sprobowac cos bardziej niezawodnego. Postraram sie nie napalac i pomyslec na spokojnie nad alternatywnym rozwiazaniem (czytaj y61

tak na marginesie mam znojomego w UK ktory chce przelozyc silnik od bmw do Y61 i koniecznie chce to zrobic w Polsce poniewaz lokalni rzemieslnicy nie bede wiedziec jak sie za to zabrac.
macie jakies zaufane miejsca w ktorych mozna pozadnie wykonac taka przekladke?
wielkie dzieki
Diesla?
http://www.fabryka4x4.pl/ takich fachowcow w Anglii nie znajdziesz. Mialem okazje jezdzic parchem z tym silnikiem i to poprostu ogien z dupy.
W tej kasie jeszcze LC koszerne znajdziesz. Jesli ma to byc Mercedes i juz to bedzie, ale sa alternatywy. Jak bedziesz mial okazje to przejedz sie takim - kilku forumowiczow ma i za kwiatka w plynie na pewno przewiezie odpowiednio.
Przedniej blokady bym nie przecenial jakos za mocno.
http://www.fabryka4x4.pl/ takich fachowcow w Anglii nie znajdziesz. Mialem okazje jezdzic parchem z tym silnikiem i to poprostu ogien z dupy.
W tej kasie jeszcze LC koszerne znajdziesz. Jesli ma to byc Mercedes i juz to bedzie, ale sa alternatywy. Jak bedziesz mial okazje to przejedz sie takim - kilku forumowiczow ma i za kwiatka w plynie na pewno przewiezie odpowiednio.
Przedniej blokady bym nie przecenial jakos za mocno.
Bi turbo od bmw to jest orgazm w ciapki... Chyba najpopularniejsza przekladka do parcha.
spytam fabryka4x4 o wiecej szczegolow
LC ciekawa opcja ale parchy mniej wywrotne:)
spytam fabryka4x4 o wiecej szczegolow
LC ciekawa opcja ale parchy mniej wywrotne:)
Mosty są pancerne, ja o tym coś wiem
zrobiłem GRUBE tysiące km w dużej części po terenie, na Simkach 36" i mosty są OK. Warunek, mosty są prawidłowo złożone.

L E D for off-road
Technika idzie do przodu...
Technika idzie do przodu...