A ja mam taką zagwozdke:
o ile mi wiadomo najsilniejsze diesle montowane w 460-tkach to 300D - 88KM a w 461-kach 290D - 94KM. Silniki z turbo - 300TD i 350TD montowano tylko w wersjach "cywilnych" czyli 463. Samochód jest cięzki i moc w granicach 90KM to bardzo niewiele. Ciach...
Witam
Ja mam 460 300D 6 cyl 113 km+automat 4biegi. Puste auto waży 2 210 kg [o czym pisałem w jednym z postów :
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=20121 ].Ważyłem auto na profesjonalnej wadze i wychodzi tj. 1KM=19,5 kg masy co wg mnie (+ automat) powoduje słabe przyspieszenia. Nie jechałem w terenie inną Gelą, ale mój czasami głupieje np. pod górę+błoto zaczyna redukować=traci czas i prędkość. Wtedy odruchowo dociskasz gaz i znowu redukcja do jedynki. Może papram coś w technice jazdy, albo ta skrzynia nie jest do Gelendy.
Pytasz czy jest sens wymieniać silniki? A jaka jest różnica w a)masie b) momencie obrotowym? Tu diabeł może być ukryty!
Jakie masz wolne obroty w swoim obecnym silniku? Może ta skrzynia ma inne parametry pracy-inne zakresy obrotów ale specem nie jestem to się nie będe wymondrzał!
Co do jazdy, u mnie Vmax ok 90 (odczyt z prędkościomierza Geli). Dla mnie jak na to auto może być, cywilnie jeżdżę japońskim ścigantem i wtedy sobie "odbijam"
Pozdrawiam
Trout