drążek kierowniczy a jego koncówki

G, Unimog

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
cetus

Kontaktowanie:

drążek kierowniczy a jego koncówki

Post autor: cetus » czw maja 11, 2006 7:17 pm

jak w temacie - czy jesli bede chciał wymienić koncówki drązka w g- klasie to musze wymienic caly drążek kierowniczy ????
GRZECZNI CHŁOPCY IDĄ DO NIEBA A ŻLI CHŁOPCY ... TAM GDZIE CHCĄ :)

Awatar użytkownika
Drako

Kontaktowanie:

Post autor: Drako » czw maja 11, 2006 7:32 pm

ten " tylni" niestety tak. ale w zamienniku sa takie drazki , ktore maja juz normalnie gwinty.

Awatar użytkownika
mjp

Post autor: mjp » czw maja 11, 2006 8:08 pm

Mozesz tez podjechac do pewnego warsztatu w Gdyni i Ci porzadnie przerobia. Nie mowie na forum, ktory bo to mi podpadli z szyms innym, wiec wal na priva. Same koncowki kup lamfordera za ok. 60 PLN/szt i bedzie jak nowe :)
463 230GE / ex. 463 300GD / ex. 460 300GD / ex. XJ 4.0

Awatar użytkownika
Trout
Kontaktowanie:

Post autor: Trout » czw maja 11, 2006 8:49 pm

mjp pisze:Mozesz tez podjechac do pewnego warsztatu w Gdyni i Ci porzadnie przerobia. Nie mowie na forum, ktory bo to mi podpadli z szyms innym, wiec wal na priva. Same koncowki kup lamfordera za ok. 60 PLN/szt i bedzie jak nowe :)
Robiłeś już końcówki/drążki w swoim?
Czy piszesz o "tym" warsztacie na Leszczynkach k.Lidla

Trout
=> Who's Zed?
Zed is dead.
Zed is dead. Baby.<=

Awatar użytkownika
stanislao
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

drązek

Post autor: stanislao » sob maja 13, 2006 6:16 am

Ale temat na czasie. Nie wydało na zakręcie. Kontakt prawego kola z brzozą. W efekcie czego zgięty drążek ten z tyłu. W prawo skręt ok, w lewo gdzieś tak 1/3 tego co było. To na pierwszy rzut oka. Czego mogę się jeszcze spodziewać? Na koniec jeszcze G klasa oberwała suchym konarem, który oderwał sie i spadł prosto na dach. W 460 230GE cabrio.

Awatar użytkownika
cetus

Kontaktowanie:

Post autor: cetus » sob maja 13, 2006 8:04 pm

stało sie cos komus? :o no przecierz to było cabrio
GRZECZNI CHŁOPCY IDĄ DO NIEBA A ŻLI CHŁOPCY ... TAM GDZIE CHCĄ :)

Awatar użytkownika
Krecik

Re: drązek

Post autor: Krecik » sob maja 13, 2006 8:56 pm

stanislao pisze:Ale temat na czasie. Nie wydało na zakręcie. Kontakt prawego kola z brzozą. W efekcie czego zgięty drążek ten z tyłu. W prawo skręt ok, w lewo gdzieś tak 1/3 tego co było. To na pierwszy rzut oka. Czego mogę się jeszcze spodziewać? Na koniec jeszcze G klasa oberwała suchym konarem, który oderwał sie i spadł prosto na dach. W 460 230GE cabrio.

Ten z tyłu ?? raczej ten z przodu, czyli od przekładni do koła po prawej, wtedy ci ucieka skręt

Jak ten tylny pogniesz to ci sie zbieżność zmienia i problemy z celowaniem w czarne się zaczynają oraz ekspresowe szlifowanie opon, ale to naprawde widać wtedy jak znikają w oczach

Zdjąć, wziąść młot odpowiedni i kowadło wyprostować, potem kątownik przyłożyć i przyspawać, jak nie obspawasz to juz niestety bedzie się giął cały czas, raz zgięte nie ma już wytrzymałości oryginału :(

Cos o tym wiem, w ciągu ostatnich 6 m-cy zajechałem już kilka drążków :( ale, wymiana na super hiper zajebiście mocny nie jest dobrym pomysłem, wtedy strzeli coś definitywnie, przekłądnia albo cos podobnego... lepiej mieć jakis zaworek bezpieczeństwa.
Krzysiek

Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...

Awatar użytkownika
stanislao
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: stanislao » ndz maja 14, 2006 8:47 am

Nikomu nic się nie stało. Za reanimacje samochodu młotem dziękuje, napewno skorzystam. Dzięki

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mercedes”