mechanik uszkodził mi trójnik przy filtrze paliwa, ( 300 D z beczki) między innymi podłaczenie do odprowadzenia nadmiaru, po reanimacji mosiądzem cieknie mi paliwo. w sklepie z częsciami do M nie mieli zadnych koncówek do przewodów paliwowych, ani całego filtra.
Stad pytanie czy taki trójnik pasuje od jakiegos Ursusa, gdzie cos takiego mozna w Warszawie kupic ? A jak nie to od czego dopasowac do tego silnika filtr paliwa. Mam wrażenie, że do tego filtra dochodzi wiecej przewodów niz w innych silnikach.
przewody paliwowe - trójnik
Moderator: Mroczny
- Ryszard Giedrojć
-
przewody paliwowe - trójnik
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70
Re: przewody paliwowe - trójnik
Jeśli chodzi o przewód z dwoma oczkami - jednym przy zaworze zwrotnym pompy wtryskowej i drugim nakręcanym od góry na filtr, do którego dochodzi powrót z wtrysków oraz wychodzi powrót do zbiornika, to ma on numer A6150705632 i w ASO powinien kosztować około 100 (może troszkę mniej). Jest to kompletny przewód, sam trójnik dostępny nie jest.
Ale myślę że tak jak przedmówca napisał na szrocie się znajdzie, jeśli nie to chyba taniej bedzie kupić przewód niż kombinować z nowym filtrem.
Ale myślę że tak jak przedmówca napisał na szrocie się znajdzie, jeśli nie to chyba taniej bedzie kupić przewód niż kombinować z nowym filtrem.
Paweł
MB G240D/300D 24V '84
MB G240D/300D 24V '84