przewody paliwowe - trójnik

G, Unimog

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Ryszard Giedrojć

przewody paliwowe - trójnik

Post autor: Ryszard Giedrojć » pn maja 22, 2006 12:06 pm

mechanik uszkodził mi trójnik przy filtrze paliwa, ( 300 D z beczki) między innymi podłaczenie do odprowadzenia nadmiaru, po reanimacji mosiądzem cieknie mi paliwo. w sklepie z częsciami do M nie mieli zadnych koncówek do przewodów paliwowych, ani całego filtra.
Stad pytanie czy taki trójnik pasuje od jakiegos Ursusa, gdzie cos takiego mozna w Warszawie kupic ? A jak nie to od czego dopasowac do tego silnika filtr paliwa. Mam wrażenie, że do tego filtra dochodzi wiecej przewodów niz w innych silnikach.
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » śr maja 24, 2006 11:09 pm

Na najbliższy szrot i szukaj :)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
Suj

Re: przewody paliwowe - trójnik

Post autor: Suj » czw maja 25, 2006 12:17 am

Jeśli chodzi o przewód z dwoma oczkami - jednym przy zaworze zwrotnym pompy wtryskowej i drugim nakręcanym od góry na filtr, do którego dochodzi powrót z wtrysków oraz wychodzi powrót do zbiornika, to ma on numer A6150705632 i w ASO powinien kosztować około 100 (może troszkę mniej). Jest to kompletny przewód, sam trójnik dostępny nie jest.
Ale myślę że tak jak przedmówca napisał na szrocie się znajdzie, jeśli nie to chyba taniej bedzie kupić przewód niż kombinować z nowym filtrem.
Paweł

MB G240D/300D 24V '84

Awatar użytkownika
cetus

Kontaktowanie:

Post autor: cetus » ndz maja 28, 2006 8:18 pm

tak a ja mam tez podobny problem bo chce wymienic filtr i przewody i tak sie zastanawiam czy nie dała by sie wstawić filtra od jakiegos innego samochodu np od lanosa - czy to ma jakies znaczenie jesli bede przewody wymieniał?????
GRZECZNI CHŁOPCY IDĄ DO NIEBA A ŻLI CHŁOPCY ... TAM GDZIE CHCĄ :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mercedes”