Moderator: Mroczny
A masz zapięte 4x4?zimas1 pisze:Czy wie ktoś z was co to może być że przy pow.80 km/h zaczyna coś wyć albo może wibrować a pow. 110km/h przechodzi i jest w miarę cicho. Myślałem na początku że ten typ tak ma ze względu na bardzo opływowe kształtyale to chyba nie możliwe żeby mercedes pozwolił sobie na taką lipę. Dzwięk jest taki jakby powietrze huczało.
U mnie tak jest (460) jak zapnę 4x4 w przedziale 60-80 km/h. Diagnoza: wał przód nie wyważony. Wibracje, ale w lusterkach wstecznych widać wyraźnie to nie naprawiam.zimas1 pisze:mam stały 4x4.
Ja tak miałem przy wybitym krzyżaku. Wymieniłem i oczywiście wtedy wał musiał zostać wyważony. Pamiętaj tylko o tym, ze w swoim 463 masz krzyżaki zakówane i trzeba najpierw rozkuć, a potem zakuć a potem wyważyć. Co więcej można to zrobić dobrze lub źle. U mnie czyli w krótkim 463 pasowały od Sprintera za jakieś 60 PLN sztuka oczywiscie były to tzw. zamienniki. W serwisie zaproponują ci wymianę całego wały bo w tych modelach w serwisówce jest przewidzana tylko taka procedura. Pozdrawiam. Tu takich czychajacych jest więcejzimas1 pisze:widzę że pilnujesz mnie i wytkniesz mi każdą usterkę. A tak wogóle to myślisz że jak wyważę wał to wycie ustąpi?
U mnie robił to zakład kótry obsługuje ciezarowe i dostawcze Merce i mają do tego specjalne pracy i tokarki. Zrobili rewelacyjnie, a kosztowało to wszystko za jeden wał jakieś 180 PLNDrako pisze:ja po wymianie krzyzaka tez chcialem wywazac... ale kurde mam to w dupie i tak nie jezdze wiecej jak 100 a wcale tak nie wali.
jakbym mial wszystkie elementy wibrujaco wkurzajace w moim wolfie zrobic.. to bym popadl w taki obled jak( Jdef90 ) z landrowerowego forum
Cześć,zimas1 pisze:mam stały 4x4.
Ale Zimas wyluzuj, usiądź strzel sobie browara albo dwa. Co ma huczeć to i tak będzie huczeć. wydasz kasę, powqurwiasz się, na co Ci to?zimas1 pisze:Gdybym miał tańsze auto 461 to bym się tym nie przejmował. Ale kupa kasy wydana i nie będzie mi nic huczeć w tym szrocie
Zaraz Drako się odezwie i napisze: a nie mówiłem...
cos mi sie wydaje ze bedziezimas1 pisze:Gdybym miał tańsze auto 461 to bym się tym nie przejmował. Ale kupa kasy wydana i nie będzie mi nic huczeć w tym szrocie
...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość