przednie chlapacze - jaki numer?
Moderator: Mroczny
przednie chlapacze - jaki numer?
Mam do wymiany przednie chlapacze w 460-tce. Czy ktos wie jakie one maja numery (lewy i prawy) do zamowienia? (nie moge znalezc na chlapaczu).
Ile kosztuja w ASO i czy mozna kupic gdzies taniej ? i gdzie?
S.
S.
DB 460 300GD, a w zasadzie już teraz 290GTD 

Re: przednie chlapacze - jaki numer?
Kup gruby arkusz gumy, wytnij podobny kształt na water-jetcie (bo plazmą chyba nie pójdzie?) przynituj i gra!SHEYR pisze:Mam do wymiany przednie chlapacze w 460-tce. Czy ktos wie jakie one maja numery (lewy i prawy) do zamowienia? (nie moge znalezc na chlapaczu).
S.
Guma: http://www.gum-reda.pl/
T.
=> Who's Zed?
Zed is dead.
Zed is dead. Baby.<=
Zed is dead.
Zed is dead. Baby.<=
Trout, a mógłbys zapodać cos wiecej szczegółów nt., tego wycinania ?
Bo mam komplet nadkoli ktore chetnie bym powielił w wersji gumowej... baaardzo chętnie bym je powielił, bo wersja plastikowa idzie w drzazgi w ciagu jednego wyjazdu.
Bo mam komplet nadkoli ktore chetnie bym powielił w wersji gumowej... baaardzo chętnie bym je powielił, bo wersja plastikowa idzie w drzazgi w ciagu jednego wyjazdu.
Krzysiek
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
http://www.jokaltd.com.pl/technologia.phpKrecik pisze:Trout, a mógłbys zapodać cos wiecej szczegółów nt., tego wycinania ?

LJ 70
1. Link dobry, opis technologii przystępny.Krecik pisze:gucio...
cięcie na wylot, czyli modelu 3d ci z tego nie powycinają
2. Z doświadczenia powiem, że najlepiej firmie wycinającej dostarczyć rysunek detalu z AutoCada wtedy idzie szybko. Lepsze firmy mogą Ci odwzorować z modelu ale to trwa i kosztuje. Jak mają komplet zleceń to wybierają te bez "utrudnień"
3.A po co Ci 3D? Masz takie chlapacze?
Pozdro
Yrout
=> Who's Zed?
Zed is dead.
Zed is dead. Baby.<=
Zed is dead.
Zed is dead. Baby.<=
A jeszcze jeden sposób, wyślij zapytanie ofertowe do firmy robiącej detale w gumie, zrobią matrycę (wycenią najpierw). Wstawisz w Allegro lub tutaj na forum do sprzedaży i zarobisz trochęKrecik pisze:Trout, a mógłbys zapodać cos wiecej szczegółów nt., tego wycinania ?

Jest gdzieś koło Szemuda (wystawia w Allegro) koleś co robi poszerzacze do Gelend, może on coś poradzi
=> Who's Zed?
Zed is dead.
Zed is dead. Baby.<=
Zed is dead.
Zed is dead. Baby.<=
mam nadkola , są zdecydowanie 3dTrout pisze:1. Link dobry, opis technologii przystępny.Krecik pisze:gucio...
cięcie na wylot, czyli modelu 3d ci z tego nie powycinają
2. Z doświadczenia powiem, że najlepiej firmie wycinającej dostarczyć rysunek detalu z AutoCada wtedy idzie szybko. Lepsze firmy mogą Ci odwzorować z modelu ale to trwa i kosztuje. Jak mają komplet zleceń to wybierają te bez "utrudnień"
3.A po co Ci 3D? Masz takie chlapacze?
Pozdro
Yrout

Krzysiek
Mam "delikatnie" odsadzone w Geli oponki (BFG MT, prawie 34") i lifcik 4" - i pozdejmowałem oryginalne (?) plastikowe osłony przy nadkolach.
Ślicznie wyglądają, ale nie sądzę, żeby przetrwały jakikolwiek wyjazd w teren ...
Co polecacie w zamian ? Czy jest w tym momencie sens kupowania poszerzeń nadkoli z materiałów elastycznych (guma etc.) czy robicie coś takiego raczej we własnym zakresie ? Za dużo nie chciałbym stracić ...
A może macie jakieś własne patenty ? Może jakieś fotki ?
Dwóch lewych rąk do pracy nie mam - na szczęście
Posprawdzałem linki, jakie zapodaliście - ale czy ktoś z Was korzystał już z usług tych firm ?
Będę dźwięczny za małą pomoc - coś muszę tam jednak założyć ...
Pierwszy patrol drogówki zabierze mi dowód - o względach praktycznych typu błocko nie wspominam ...
Ślicznie wyglądają, ale nie sądzę, żeby przetrwały jakikolwiek wyjazd w teren ...

Co polecacie w zamian ? Czy jest w tym momencie sens kupowania poszerzeń nadkoli z materiałów elastycznych (guma etc.) czy robicie coś takiego raczej we własnym zakresie ? Za dużo nie chciałbym stracić ...
A może macie jakieś własne patenty ? Może jakieś fotki ?

Dwóch lewych rąk do pracy nie mam - na szczęście

Posprawdzałem linki, jakie zapodaliście - ale czy ktoś z Was korzystał już z usług tych firm ?
Będę dźwięczny za małą pomoc - coś muszę tam jednak założyć ...
Pierwszy patrol drogówki zabierze mi dowód - o względach praktycznych typu błocko nie wspominam ...
G460 300TD '88 33" +4"
-> Badania Techniczne Pojazdów ..
-> Badania Techniczne Pojazdów ..