Zaprzestanie produkcji
Moderator: Mroczny
Zaprzestanie produkcji
W 2004 roku jest planowane zaprzestanie produkcji wszystkich modelów popularnej Gelendy
Re: Zaprzestanie produkcji
zmartwić mnie to może dopiero w 2024 bo na młodszego mnie nie staćBiały pisze:W 2004 roku jest planowane zaprzestanie produkcji wszystkich modelów popularnej Gelendy

Chyba nie ML?
A na LR to niemiecka duma nie pozwoli!
Wiec chyba bedzie cos nowego i jeszcze "terenowego"
No chyba, ze wymysla cus na podobienstwo Iltisa???
Hummer tez raczej odpada, bo oni sie ostatnio cus nie kochaja z amerykanami!!!
Pzdr
Czarek
PS: A moze poskie Honekery

Z tego co mie sie o uszy obilo, to podobno amerykance nawet G chcieli se kupic, no bo jak na balkanach humerami jezdzili to troche problemy byly z jego rozmiarami - wiec na takie europejskie czy inksze akcje g lepszy ma byc... Ale czy to prawda z tym?
A tak na marginesie to Gelendy i tak juz spaprali jak i Landrovera. Silniki 270 Cdi w tej furze to troszke przegiecie - za duzo elektroniki. To moze dobre w ML, ale nie w G
! Ostatnie dobre G to byly te trzy litrowe bez turbo... Tak do jaj to bym se tego 400 GD kupil, ale mi troche drobnych brakuje...
Wydaje mi sie ze calkiem nie zniknie - zmodyfikuja go tylko maksymalnie - takie sa tez plany w landrowerze...
Na razie
Tommi
A tak na marginesie to Gelendy i tak juz spaprali jak i Landrovera. Silniki 270 Cdi w tej furze to troszke przegiecie - za duzo elektroniki. To moze dobre w ML, ale nie w G

Wydaje mi sie ze calkiem nie zniknie - zmodyfikuja go tylko maksymalnie - takie sa tez plany w landrowerze...
Na razie
Tommi
Masz racje - to samo juz nie bedzie... Ale dziambdziaki wszystko modyfikuja albo zmieniaja. Silniki co raz bardziej nafaszerowane bo o spaliny chodzi - mnie tylko jedno wkurza - caly swiat truje, tylko my mamy o czystosc dbac. Jestem za czystoscia, ale bez przesady... - tyko niech mnie teraz ktos zle nie zrozumie...
U nas sie teraz jednemu znowu udalo jakis elektroniczny podzespol zbudowac do Toyoty HZJ ktora juz nie byla na tyle czysta spalinowo zeby ja dalej sprzedawac i ja znowu zrobil czysta. Fajne jest tylko, ze jak to padnie, to zaden problem, bo nie ma nic z reszta wspolnego. No i znowu mozna porzadne wozy se kupowac...
Tommi
U nas sie teraz jednemu znowu udalo jakis elektroniczny podzespol zbudowac do Toyoty HZJ ktora juz nie byla na tyle czysta spalinowo zeby ja dalej sprzedawac i ja znowu zrobil czysta. Fajne jest tylko, ze jak to padnie, to zaden problem, bo nie ma nic z reszta wspolnego. No i znowu mozna porzadne wozy se kupowac...
Tommi
- Discotheque
-
To jakis nowy model Gelendy?
http://www.autoscout24.pl/home/index/de ... d=21203840
he he... ale po co mu snorkel????
http://www.autoscout24.pl/home/index/de ... d=21203840
he he... ale po co mu snorkel????
- Discotheque
-
Bocian, to nie ktos - tylko byla, czy nawet jeszcze jest jakas firma co to robi. Jak ja znajde, to wiecej o tym napisze. Kiedys nawet te wielkie 508 itd przerabiali - biale kruki rzec by mozna. Mam nawet gdzies z polowy lat 90-tych pare zdjec z wystawy 4x4 w Köln ktore temu wlasnie Benzowi zrobilem. Tylko, ze wtedy jeszcze cyfrowy nie mialem i szukac bym musial, ale moze sie czas znajdzie...
http://www.rajdy4x4.pl/rajdy/2003/czesk ... 270044.jpg
a do nas jeden z czecho przyjechaol wlasnie czyms takim... skromne v8 400 cdi .... reszta wiadomo
widac czeskich sasiadow stac na taki sprzet w teren + te patrole... to trzeba bylo zobaczyc . nopwy gr 4,2 l z calym wyprawowym osprzetem wklejony po drzwi.... na 3 wyciagarki go wyciagalismy
a do nas jeden z czecho przyjechaol wlasnie czyms takim... skromne v8 400 cdi .... reszta wiadomo

Wiec takim 400 Cdi w teren, to chyba na prawde trza miec za duzo drobnych, albo za duzo drobnych i brak rozumu...
Widzialem jak go testowali w sniegach alp - tej mocy nie szlo na drodze utrzymac - inaczej mowiac, wozek byl nie do jazdy. W jakims ML moze to OK, ale z tego co w G widac bylo, to ta fura po prostu se z tym rade dac nie umiala. Ale jak kto ma...
A tak apropo tego GR-a, to chcialbym naprawde wiedziec skad pepiki takiego 4,2 wyciagneli? Albo byl to ten nowy 3 litrowy? Prosto z Australii?
Ciekawe pozdrowienia
Tommi

A tak apropo tego GR-a, to chcialbym naprawde wiedziec skad pepiki takiego 4,2 wyciagneli? Albo byl to ten nowy 3 litrowy? Prosto z Australii?
Ciekawe pozdrowienia
Tommi
Nie koniecznie kiedyś pożyczyłem sobie coś takiego z Mercedesa na testyTommi pisze:Wiec takim 400 Cdi w teren, to chyba na prawde trza miec za duzo drobnych, albo za duzo drobnych i brak rozumu...

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie: