Sprężyny do Gieni
Moderator: Mroczny
Sprężyny do Gieni
Podobno można zamiast kupować nowe sprężyny oddać je do firmy która zajmuje się ich rozciąganiem, czy ktoś to robił i ma jakieś doświadczenie w tej dziedzinie?
sprzedaj G, kup sobie zuke i tam stosuj te metody z rozciąganiem resorów
potem mowia ze g sie sypie, tak , wszystko sie da, tylko ze trwałosc tego bedzie policzalna, w dniach albo godzinach
komplet nowych sprezyn do G kosztuje 600złotych
takich sobie, ale napewno lepszych niż rozciągane stare
potem mowia ze g sie sypie, tak , wszystko sie da, tylko ze trwałosc tego bedzie policzalna, w dniach albo godzinach

Krzysiek
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
Lepszego może i nie, ale tańszego - na pewnoZIELONY+ pisze:Wiadomo,że jedyną słuszną drogą jest eibach.Nikt na tym forum nie poradi Ci nic lepszego.

G460 300TD '88 33" +4"
-> Badania Techniczne Pojazdów ..
wzmocniona spręzyna kosztuje 550 zł sztuka , tanie to 240 zł szt.Krecik pisze:sprzedaj G, kup sobie zuke i tam stosuj te metody z rozciąganiem resorów
za 600zł to mozna kpl. do golfa kupić

pospring podniósł ceny znow ? ostatnio były po 150zł/sztukaselim pisze:wzmocniona spręzyna kosztuje 550 zł sztuka , tanie to 240 zł szt.Krecik pisze:sprzedaj G, kup sobie zuke i tam stosuj te metody z rozciąganiem resorów
za 600zł to mozna kpl. do golfa kupić

jak po 550 wzmocnione, to za 2800 kupujesz komplet eibachów
Krzysiek
Ja już przestałem liczyć - to najlepsze rozwiązaniepuchaty pisze:Zaczyna to być mój najdroższy samochód jaki miałemdo tej pory.

G460 300TD '88 33" +4"
Pocieszeniem jest to ze jak raz przy G cos sie zrobi , to raczej zapomina sie o tym. Wiec jak sie przejdzie jakis etap inwestycji to auto nie wymaga nakladow ( chyba ze sie je katuje
, lub uzywa gownianych czesci)
Jak mialem jeepa wczesniej , to kilka razy robilismy te same rzeczy .. ogolnie wszystko sie robilo. I suma sumarum wydawalismy piec razy wiecej kasy jak na G.

Jak mialem jeepa wczesniej , to kilka razy robilismy te same rzeczy .. ogolnie wszystko sie robilo. I suma sumarum wydawalismy piec razy wiecej kasy jak na G.
Panowie i Panie !
Oddałem samochód do wykonania zderzaków i są ...
CHłopaki podnieśli także auto na sprrężynach miało być tak :
przód na krążkach (podkładkach ) tył spirale od Patrola wg zapewnień dłuższe i mocniejsze .
A jest tak: z przodu gumowe obijaki są dospawane do krążków z blachy a w to dopiero spirala +4cm.
Tył .... moje spirale a talerze pod sprężyny przełożone stalowymi dystansami przyspawanymi do osi i do talerza spręzyny. Słyszał kto o takim patencie ???? Czy od razu flexa i wracać do korzeni.Radźcie coś bo jestem nielicho wk...wiony . Nigdy nie pozwoliłbym na użycie skalpela do mojego cacka.
przód na krążkach (podkładkach ) tył spirale od Patrola wg zapewnień dłuższe i mocniejsze .
A jest tak: z przodu gumowe obijaki są dospawane do krążków z blachy a w to dopiero spirala +4cm.
Tył .... moje spirale a talerze pod sprężyny przełożone stalowymi dystansami przyspawanymi do osi i do talerza spręzyny. Słyszał kto o takim patencie ???? Czy od razu flexa i wracać do korzeni.Radźcie coś bo jestem nielicho wk...wiony . Nigdy nie pozwoliłbym na użycie skalpela do mojego cacka.
stary dyfer
a to masz za to że nie zrobiłeś integracji z moją Gienią ... można było podjechać i zobaczyćsinkler pisze:Panowie i Panie !
Tył .... moje spirale a talerze pod sprężyny przełożone stalowymi dystansami przyspawanymi do osi i do talerza spręzyny. Słyszał kto o takim patencie?? Czy od razu flexa i wracać do korzeni.Radźcie coś bo jestem nielicho wk...wiony . Nigdy nie pozwoliłbym na użycie skalpela do mojego cacka.

Seba Lodz
MAM SYNKA
GG - 1103907
MAM SYNKA

GG - 1103907
powiem tak kupilem komplet eibachow i jestem bardzo zadowolny. Poprzedni wlasciciel zalozył do tylu jakieś sprężyny nie wiem od czego
ale wkazdym razie samochód siedział na odbojnikach ... już kilka razy przekonałem się że lepiej wydać więcej pieniedzy na lepsze części niż naprawiać po 2 razy
G jest solidnym samochodem do póki nie zacznie się go przerabiać tanim kosztem ...

W463 300GD; W126 560SE