duppp i auto nie jedzie.
Moderator: Mroczny
duppp i auto nie jedzie.
Panowie pomóżcie!
Włączyłem jedynkę pod górkę, włączam się do ruch więc trochę depnąłem, ruszam aż tu nagle łup no i auto nie reaguje na pedał gazu.
Na żadnym biegu nic, ani drgnie ale za to na blokadzie centralnej jedzie normalnie. Zauważyłem, że jak wrzucę na bieg i daję gazu to nie kręci się tylny wał. Mam stały napęd na cztery koła bo to wersja W463. Co się rozpier....ło tym razem. Niedawno wymieniałem chłodnicę za kupę kasy a tu ciągle jakieś niespodzianki. Jak tak dalej pójdzie to zamienię tą Gelę na jakiegoś Landcruisera.
Włączyłem jedynkę pod górkę, włączam się do ruch więc trochę depnąłem, ruszam aż tu nagle łup no i auto nie reaguje na pedał gazu.
Na żadnym biegu nic, ani drgnie ale za to na blokadzie centralnej jedzie normalnie. Zauważyłem, że jak wrzucę na bieg i daję gazu to nie kręci się tylny wał. Mam stały napęd na cztery koła bo to wersja W463. Co się rozpier....ło tym razem. Niedawno wymieniałem chłodnicę za kupę kasy a tu ciągle jakieś niespodzianki. Jak tak dalej pójdzie to zamienię tą Gelę na jakiegoś Landcruisera.
Re: duppp i auto nie jedzie.
Był czas przywyknąć przeciezimas1 pisze:... a tu ciągle jakieś niespodzianki ...

Ja ciągle przywykam - właśnie jestem na etapie wymiany pompy wody. Rozrusznik też coś nie domaga ...
Zimą wymieniałem silnik

Ps. Wszystko przed Tobą. I pamiętaj - trza być twardym, a nie miętkim

G460 300TD '88 33" +4"
-> Badania Techniczne Pojazdów ..
-> Badania Techniczne Pojazdów ..
Większość awarii to od złego motania
Ja mam tajny plan, wywalić te mosty wiszące tuż nad ziemią
właśnie przywaliłem przednią gruchą i się rozszczelniła a już nie mówię że uszczelnić się tego nie da
a człowiek by się chciał taplać w wodzie co ranka
i co potem, totalna rozbiórka mostu? do d...
Mimo to, Gelenda to potęga

Ja mam tajny plan, wywalić te mosty wiszące tuż nad ziemią

Mimo to, Gelenda to potęga

L E D for off-road
Technika idzie do przodu...
Technika idzie do przodu...
Re: duppp i auto nie jedzie.
Witam
Na moje to wygląda na kłopot w centralnym dyfrze. Może ścięte jakieś wielokliny, ciężko wyrokować. Niestety reduktor na wierzch i będzie widać. Poziom oleju w reduktrorze w normie?
Uzupełnienie. A czy przedni wał się kręci? Czy przypadkiem jak by poleciał na przykład przegub albo przedni dyfer, to by się tak nie zachował? Z tego co pamiętam to tylko blokady przodu bez centralnej właczyć się nie da, więc raczej trza by zerknąć na wał.
Na moje to wygląda na kłopot w centralnym dyfrze. Może ścięte jakieś wielokliny, ciężko wyrokować. Niestety reduktor na wierzch i będzie widać. Poziom oleju w reduktrorze w normie?
Uzupełnienie. A czy przedni wał się kręci? Czy przypadkiem jak by poleciał na przykład przegub albo przedni dyfer, to by się tak nie zachował? Z tego co pamiętam to tylko blokady przodu bez centralnej właczyć się nie da, więc raczej trza by zerknąć na wał.
Paweł
MB G240D/300D 24V '84
MB G240D/300D 24V '84
- Broncosaurus
Witam
, dziś się zatrzymałem przy aucie "zimasa1" bo akurat śmigałem z wejherowa do domu - w Gdańsku i co tu robić
?? "jak dać znać" by poznać
, jedyne co przyszło mi do głowy to wejście do sklepu [przed którym stało 463] i zapytanie czyje to auto... i nic się nie dowiedziałem... 

W 460 230GE@->300GE
- Evangelicus
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
znajdzie się... ale ten kto odkręcał... na pogawędce z takimi miłymi (ostatnio sprawdziłem!) panami w niebieskich mundurkach
swoją drogą, co za ludzie, żeby sie nie przyznać do posiadania Geli. jakbym nie był uczciwy, sam bym sie przyznał

swoją drogą, co za ludzie, żeby sie nie przyznać do posiadania Geli. jakbym nie był uczciwy, sam bym sie przyznał

Mercedes W123 200D, Mercedes W123 240D, GD 290/300 (jeszcze u kogoś, od kogo odkupię, hehe)
Jeżeli to było na Kielnieńskiej w Osowej przed sklepem spożywczym, to obok po lewej otwieramy solarium i to tam trzeba było mnie szukać. Następnym razem jak będzie stała Gela to wejdz obok spożywczaka. Chyba, że jechałeś z rana lub póżnym wieczorem to zdarza się, że wypiję browara i pomykam z buta do domu.mxw pisze:Witam, dziś się zatrzymałem przy aucie "zimasa1" bo akurat śmigałem z wejherowa do domu - w Gdańsku i co tu robić
?? "jak dać znać" by poznać
, jedyne co przyszło mi do głowy to wejście do sklepu [przed którym stało 463] i zapytanie czyje to auto... i nic się nie dowiedziałem...