Snorkel mercedes
Moderator: Mroczny
Snorkel mercedes
Witam
Jaka powinna byc srednica rury do snorkela do silnika 290 d? Ma ktos jakies sensowne patenty jak przerobic ( i czy wogole) filtr etc.. filtr po prawej stronie
pozdrawiamDrako
Jaka powinna byc srednica rury do snorkela do silnika 290 d? Ma ktos jakies sensowne patenty jak przerobic ( i czy wogole) filtr etc.. filtr po prawej stronie
pozdrawiamDrako
Witam!
Chyba wiem o kogo chodzi bo to gość z Koszalina. Jak by co to namiar mogę dać via PW lub e-mail. Jego snorkele widziałem narazie tylko na zdjęciach. Wyglądają zachęcająco. Mam plana zamontować taki u siebie ale wszystko po kolei. No i cena też nie powala. Pozdrawiam!niedz pisze:swego czasu oglaszal sie jakis typ z pomorza w off-road.pl ktory robil na wzor safari snorkel czy tez arb, ale za rozsadne szelesty
Paweł
MB G240D/300D 24V '84
MB G240D/300D 24V '84
i wygaldac i dzialac . roie wlasnie blacharke i chce dospawac rure przed malowaniem
az w g szyba sie kladzie to pewne feagmenty musze zrobic z gietkiej rury. a na gorze cyklon i wlasnie tu problem jaka musi byc srednica . bo mam juz cyklona ale chyba musze go wymiwenic na taki z wiekszym otworkiem ... 

U mnie nie widać snorkela, bo jest poprowadzony pod maską i zasysa powietrze z kabiny pod kierownicą. Na codzień jest zaślepiony gumowym korkiem i jest tak jakby go nie było. Jak planuję jeździć po wodzie to wyciągam korek, a zasłaniam wlot pod maską.
Zaleta tego rozwiązania jest taka, że jeżdżąc na codzień nie obciążam silnika zaciądaniem powietrza przez bardzo długą rurę.
Wykonanie zajęło jakieś 2 godzinki, a koszt ok.70zł
Zaleta tego rozwiązania jest taka, że jeżdżąc na codzień nie obciążam silnika zaciądaniem powietrza przez bardzo długą rurę.
Wykonanie zajęło jakieś 2 godzinki, a koszt ok.70zł