regulacja luzu układu kierowniczego gelenda 460
Moderator: Mroczny
- adrianus20
- jestem tu nowy...
regulacja luzu układu kierowniczego gelenda 460
Czy przerabiał to ktoś? Od góry jest śruba na imbus 6 skontrowana nakrętką na klucz 19. Czy tam można luz skasować? Jest niewielki ale jeżeli by się dało to wolałbym go usunąć. Ponadto jest mniej więcej w połowie wysokości kolumny jakaś śruba z dziwną zabezpieczającą podkładką. Do czego ona jest? Miał ktoś z tym do czynienia? Pozdrawiam...
kiedyś Samuraj '86 SPOA
później trochę Geli, Vitary w jednym
obecnie coś się będzie robić...
później trochę Geli, Vitary w jednym

obecnie coś się będzie robić...
Re: regulacja luzu układu kierowniczego gelenda 460
Witam
Kasował luz na przekladni tą śrubą na imbus 6 z kontrą na klucz 19, tylko że w G W463 - ale myślę że to niczym się nie różni, gdyż nawet w124 ma podobnie rozwiązane kasowanie luzu,
co do śruby w połowie przekładni nie mam pojęcia co to jest...
Natomiast jeśli masz wyciek z dołu przekładni mogę pomóc, bo sam robiłem to u siebie...
Z tym kasowaniem luzu musisz uważać żeby nie przesadzić ... Bo możesz uszkodzić przekładnie.
pozdrawiam
Kasował luz na przekladni tą śrubą na imbus 6 z kontrą na klucz 19, tylko że w G W463 - ale myślę że to niczym się nie różni, gdyż nawet w124 ma podobnie rozwiązane kasowanie luzu,
co do śruby w połowie przekładni nie mam pojęcia co to jest...
Natomiast jeśli masz wyciek z dołu przekładni mogę pomóc, bo sam robiłem to u siebie...
Z tym kasowaniem luzu musisz uważać żeby nie przesadzić ... Bo możesz uszkodzić przekładnie.
pozdrawiam
W463 300GD; W126 560SE
Re: regulacja luzu układu kierowniczego gelenda 460
i jak regulujesz to koła obowiązkowo na wprost

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii