Unimog 404 + OM 603- 300D TURBO?
Moderator: Mroczny
Unimog 404 + OM 603- 300D TURBO?
Witam. Czy ktoś z szanownego grona spotkał się kiedy z 300D turbo (OM603A) ze 124 w unimogu 404?
PZDR Filip.
PZDR Filip.
Re: Unimog 404 + OM 603- 300D TURBO?
a google od czego są 

niestety nie udało mi się wygoglać prawie nic dlatego pytam... 

a o dokładnie takim silniku w 404 było na www.unimog.nl . pamiętam że ten silnik był zamontowany ze swoim sprzęgłem i obudową a był połączony ze skrzynią 404 za pomocą bardzo krótkiego wałka
Rafał

Rafał
Bardzo dziękuje za pomoc... zdecyduje się chyba jednak na 617A
pamiętam że ten silnik był zamontowany ze swoim sprzęgłem i obudową a był połączony ze skrzynią 404 za pomocą bardzo krótkiego wałka 
Rafał
A pamiętasz Kolego jak zawieszony był w ramie taki silnik
Mam zamiar takiego wrzucić i zastanawiam się czy posadzić go na dwóch poduchach jak oryginalnie w osobówce czy motać coś z zawieszeniem z przodu jak w Unimogu

Rafał
A pamiętasz Kolego jak zawieszony był w ramie taki silnik
Mam zamiar takiego wrzucić i zastanawiam się czy posadzić go na dwóch poduchach jak oryginalnie w osobówce czy motać coś z zawieszeniem z przodu jak w Unimogu
był chyba jak w osobówce
Rafał

Rafał
To i ja się podłącze do tematu,
otóż coś padło w mojej 404-ce silnik M 180 i olej zapierdziela do wody- po przeglądnięciu głowicy - prześwietlenie badanie szczelności itd niby wszystko ok ale jednak dlaczego olej może iść do wody?? chyba w bloku nic nie padło?? Dodam że silnik nie ma jakiegoś spadku mocy, tylko na 100 km idzie litr oleju w chłodnice...
Stąd też pytanie jaki inny silnik od mercedesa podejdzie pod oryginalny dzwon od 404?? bez robienia flanszy. Nie zależy mi na wielkiej mocy oby była zbliżona do tego co jest w oryginale. Bo jak na razie nie mogę znaleźć nawet M 180 więc poszukiwania skieruję na coś nowszego oby bez boleśnie weszło na miejsce starego.
otóż coś padło w mojej 404-ce silnik M 180 i olej zapierdziela do wody- po przeglądnięciu głowicy - prześwietlenie badanie szczelności itd niby wszystko ok ale jednak dlaczego olej może iść do wody?? chyba w bloku nic nie padło?? Dodam że silnik nie ma jakiegoś spadku mocy, tylko na 100 km idzie litr oleju w chłodnice...
Stąd też pytanie jaki inny silnik od mercedesa podejdzie pod oryginalny dzwon od 404?? bez robienia flanszy. Nie zależy mi na wielkiej mocy oby była zbliżona do tego co jest w oryginale. Bo jak na razie nie mogę znaleźć nawet M 180 więc poszukiwania skieruję na coś nowszego oby bez boleśnie weszło na miejsce starego.
Aro 243 3.2 D
mam 2 M 180 ... i chetnie po cenie zlomu przynajmniej jeden oddam, byleby mi nie zalegal
..."Najwyższym osiągnięciem jest pokonać wroga bez walki."
Sun Tzu
Sun Tzu