Unimog 1600
Moderator: Mroczny
Unimog 1600
Witam
W pracowym Unimogu 1600 nie możemy się doszukać przełącznika biegów roboczych/pełzających.
Czy możliwe, że występowały takie bez tej opcji? Co prawda ma napęd hydrostatyczny, ale wolniejsze przełożenia też by się przydały.
pozdrawiam
W pracowym Unimogu 1600 nie możemy się doszukać przełącznika biegów roboczych/pełzających.
Czy możliwe, że występowały takie bez tej opcji? Co prawda ma napęd hydrostatyczny, ale wolniejsze przełożenia też by się przydały.
pozdrawiam
LR Discovery 300tdi '96 - Sprzedany!
Re: Unimog 1600
pierwszy raz slysze o napedzie hydrostatycznym....
co to jest? trzeba wozic jakas "wieze cisnien" na pace?
co to jest? trzeba wozic jakas "wieze cisnien" na pace?

Mistrzow uprasza sie o spokoj
a masz możliwość zrobienia zdięć tam gdzie są dżwignie i deski i dać to tutaj
Rafał

Rafał
Ok. Jutro zrobię fotki i wstawię.unimog pisze:a masz możliwość zrobienia zdięć tam gdzie są dżwignie i deski i dać to tutaj![]()
pozdrawiam
Deska:unimog pisze:a masz możliwość zrobienia zdięć tam gdzie są dżwignie i deski i dać to tutaj![]()

Dźwignie:

Według instrukcji powinien być gdzie lewarki 3 pozycyjny przełącznik ale takiego tu nie ma.
napęd hydrostatyczny
w unimogu
a może miałeś na myśli sprzęgło hydrokinetyczne - były w unimogach słuzących za ciągniki lotniskowe . w tej chwili nie mam możliwości sprawdzenia w instrukcji co i jak bo jestem poza domem prawdopodobnie aż do świąt.
Pozdrawiam Rafał

Pozdrawiam Rafał
Tak hydrostatyczny, w instrukcji od Unimoga 427 jest opisany. Ta duża wajcha przy szarej skrzynce na środku pierwszego zdjęcia jest od tego. Tylko dalej nie wiem czy nasz egzemplarz może nie mieć biegów roboczych/pełzających.unimog pisze:napęd hydrostatycznyw unimogu
a może miałeś na myśli sprzęgło hydrokinetyczne - były w unimogach słuzących za ciągniki lotniskowe . w tej chwili nie mam możliwości sprawdzenia w instrukcji co i jak bo jestem poza domem prawdopodobnie aż do świąt.