Słaby Misiek

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

szubi54
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Słaby Misiek

Post autor: szubi54 » śr lis 26, 2008 9:25 pm

Gdzie mogę szukać przyczyny tego, że mój misiek jest słaby??????
DziŚ jeździłem miŚkiem znaJOMEGO I JEGO AUTKO MA TAKI ZRYW, ŻE W PRÓWNANIU Z MOIM TO JEGO TO "speed fire". Misiek jest z 88 roku. Pali ok 8 litrów/100km; opony 245/70/16,; Nie wiem również dlaczego są momenty, że krótko, ale nierówno pracuje silnik. Odpiszcie proszę.

:cry: :cry: :cry:
Szubi

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » śr lis 26, 2008 9:37 pm

Witam Wszystkich.
Niedawno nabyłem pierwszy w życiu pojazd 4x4. Jest nim Misiek z 90r. Jestem również pierwszy raz na WASZYM forum. Proszę Was o poradę-pomoc: W przednich kołach na piastach znajdują się odkręcane dekielki. Po odkręceniu ich znalazłem tylko ślady smaru. W czasie, gdy Misiek stoi na podnośniku i obracam kołem, to półoś nie obraca się. Jaka jest przyczyna, że nie ma przedniego napędu?? Proszę pomóżcie.

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » śr lis 26, 2008 9:55 pm

zrób sobie kolego diagnostykę pojazdu ze szczególnym uwzględnieniem układu zasilania

i zadawaj precyzyjniej pytania - opisz objawy towarzyszące, samochód, zmiany ostatnie, historie remontową czy co tam uważasz

tak na szybko to filtry, wtryski

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Post autor: gebels » śr lis 26, 2008 10:38 pm

Mroczny pisze:zrób sobie kolego diagnostykę pojazdu ze szczególnym uwzględnieniem układu zasilania

i zadawaj precyzyjniej pytania - opisz objawy towarzyszące, samochód, zmiany ostatnie, historie remontową czy co tam uważasz

tak na szybko to filtry, wtryski

ja pierdykam, ale te modery muszą mieć cierpliwość, średnio co tydzień przynajmniej jeden taki się trafia w każdym dziale

ps. Mariuszu w czwartek wieczorkiem gdzieś około 22-23 będę pomykał przez twoje urocze miasto, pytanie natury technicznej jechać przez centrum koło "Wielkiej Pani" czy lepiej sobie przez załęże objechać (jade na Łańcut, Jarosław) ??
Czwarte serce :cry:

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » śr lis 26, 2008 10:44 pm

wal przez środek (by nie rzec centrum), obydwa auta ominiesz bez problemu a poczujesz sie jak w las vegas
:)21

pewnikiem na wycieczce będę bo inaczej bym nagabywał o prawicy uścisk

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Post autor: gebels » śr lis 26, 2008 10:48 pm

Mroczny pisze:wal przez środek (by nie rzec centrum), obydwa auta ominiesz bez problemu a poczujesz sie jak w las vegas
:)21

pewnikiem na wycieczce będę bo inaczej bym nagabywał o prawicy uścisk
Dziękuję bardzo za info

ps. po niedzieli ma byc ciepło więc mam ambitny plan na porządki itp. pomierz co masz pomierzyć żebym wiedział o co kaman :wink: i w porywie nie wywalił tego i owego

ps. Mariuszu zainspirowałeś mnie , zakładam do swego pomnika fedime 37" :)21 ciekawy jestem co wybuchnie i jak szybko :)23
Czwarte serce :cry:

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » śr lis 26, 2008 10:50 pm

wybuchnie, nie wybuchnie... najwyżej zakupisz mocniejsze
a ile frajdy w jeździe taś tasiem tam gdzie inni czerwone pole ogladają :wink:

marcyb3

Post autor: marcyb3 » czw lis 27, 2008 5:01 am

mój misiek jak był słaby to okazało się ze ma słabe ciśnienie na dwóch garach i walił olejem przez bagnet, wiec zakupiłem nowy silnik i po kłopocie, :D

sprawdz ciśnienie,wtryski,filtry<powietrza i paliwa>, pompe,a najlepiej to sprzedaj auto i kup nowe.
8)
pozdrawiam :)2
Pajero 2,5TD,87r 100KM
Niestety juz sprzedane, ale napewno jeszcze bedzie miś ale już II

szubi54
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

zonk

Post autor: szubi54 » czw lis 27, 2008 1:52 pm

. Kupiłem chyba kota w worku. w dowodzie po przyprowadzeniu auta znalazłem zapis, że auto jest SKŁADAKIEM :cry: . Gdybym mógł to na pewno bym go sprzedał tylko, czym będę dojeżdzał do lasu??? :-?
Nie zostaje mi nic innego jak próbować go reanimować!!!
Adas a co do roku to ten Misiek który tak bryka jest z 88r.

Ale tak to jest za pierwszym razem

Awatar użytkownika
damonpr

Post autor: damonpr » czw lis 27, 2008 2:20 pm

Sam jestem w podobnej kropce, ale na szczęście kilku kolegów z Forum pomogło mi przetłumaczyć bełkot diagnosty od diesla na język polski.

Na dobrą sprawę, kilka tematów wstecz @waz założył temat o kompresji a @DamnIt! napisał w jednym z postów kosztorys remontu silnika 4D56.

Za taki pieniądz to naprawdę można konkretnego Miśka kupić.

Pozdrawiam i powodzenia.
Pathfinder R50 3.3 V6 96’
EX:Pajero II 3.0 V6 Long 98'
EX: MB W123 280CE 84'
EX: Pajero 2.5TD 87'

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”