jak by była potrzebna pomoc do targania ...skóry z du..y po lodzie ( nie mylic z lodami od tirówek

Podobno dobry pomysł, to jest użyć... jako kinetyka

...
Moderator: Kosiarz
mr.miron pisze:2.8 ma łańcuch, 2.5 pasek, mocy nigdy dość wybrał bym 2.8 różnice w spalaniu niewielkie
yokhan pisze:no może i racja, aczkolwiek podobnie się tyczy magnetyzera (tyle że mniej siana on kosztuje). W każdym razie kolega zamontował w octavi chip i mu na hamowni z jakieś 20 koni więcej wyszło, a i spalanie mówi że ma większe. Więc jak moc większa i spalanie lepsze to jednak czy oszukuje czy nie to korzyść jest, ale się nie upieram. W pajero chipa i tak bym pewnie nie instalował i dlatego chodzi mi o porównanie 2.5 i 2.8 bez chipów, magnetyzerów, strumienic czy innych cudów.
Witaj,yokhan pisze:Witam!
Stoję przed problemem wyboru między pajero II z silnikiem 2.5 i 2.8. Pytanie teraz który jest lepszy bo niby 2.5 jest lżejszy i dlatego lepszy w terenie, mniej pali no i łatwiej go znaleźć. 2.8 natomiast jest mocniejszy, na ogół nowszy i słyszałem że ma łańcuch na rozrządzie. Czy to prawda czy jakieś mity? Prosiłbym użytkowników tych aut o rade.
Z góry dzięki;]
Wesołych świąt.
Prosze Cie... niedlugo bedziecie zastanawiac sie czy swieta Wielkiej Noc..., czy jajko czy kuraacinski pisze:Zaciekawiłeś mnie tym, że w terenie 2.5 może być lepszy. Co do prędkości obrotowej to przy 90km/h mam chyba 2300 ale głowy nie dam sprawdzę. Spalanie u mnie to inna mańka bo mam automat
Podobno w 2.5 były montowane różne mosty tj z różnymi przełożeniami. Mój miał takie, że tak naprawdę sprawniej ruszał z dwójki niż ten 2.8 co mam teraz z jedynkiacinski pisze:Zaciekawiłeś mnie tym, że w terenie 2.5 może być lepszy. Co do prędkości obrotowej to przy 90km/h mam chyba 2300 ale głowy nie dam sprawdzę. Spalanie u mnie to inna mańka bo mam automat
A o ,,rakiecie'' to Kolega zapomniał??BigYeti pisze:przy 60km/h wbijałem piątkę, a przy 80km/h wołał szóstkętej jednak było brak...
No właśnie, tu ten sam kierownik więc jakieś odniesienie jest, stąd ciekawośćHarry pisze: Prosze Cie... niedlugo bedziecie zastanawiac sie czy swieta Wielkiej Noc..., czy jajko czy kura![]()
Kierownik jest wazny a nie auto .... Helooou
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości