Co się stało z L200 2005 r.
Moderator: Kosiarz
Co się stało z L200 2005 r.
Jechałem ostatnio L200 z 2005 roku co spowodowało moje zdumienie i przerażenie.
Samochód nie przyspiesza. Nie reaguje na pedał gazu . Po wciśnięciu na maksa bardzo wolno zwiększają się obroty ( na luzie i podczas jazdy ).
Silnik jest 2,5 td taki sam jak ja mam w moim Pajero tyle że mój silnik ma 13 lat więcej i dużo km. przejechane. Zauważalne przyspieszenie w L200 jest dopiero po 2500 obrotów. W moim Pajero takie przyspieszenie jest od 1200 obrotów. Co się z nim dzieje (L200) właściciel stwierdził że ten samochód od zawsze taki był (muł).
I drugie pytanie , jako że niedługo jechałem tym L200 zastanawia mnie gdzie powinno pokazać się że napęd jest włączony na 4 koła i z reduktorem ?
Wytłumaczcie mi jak załączyć blokadę tylnego mostu. Myślę że dobrze próbowałem to zrobić ale niestety nie udało mi się załączyć kontrolki na przełączniku od blokady .
Samochód nie przyspiesza. Nie reaguje na pedał gazu . Po wciśnięciu na maksa bardzo wolno zwiększają się obroty ( na luzie i podczas jazdy ).
Silnik jest 2,5 td taki sam jak ja mam w moim Pajero tyle że mój silnik ma 13 lat więcej i dużo km. przejechane. Zauważalne przyspieszenie w L200 jest dopiero po 2500 obrotów. W moim Pajero takie przyspieszenie jest od 1200 obrotów. Co się z nim dzieje (L200) właściciel stwierdził że ten samochód od zawsze taki był (muł).
I drugie pytanie , jako że niedługo jechałem tym L200 zastanawia mnie gdzie powinno pokazać się że napęd jest włączony na 4 koła i z reduktorem ?
Wytłumaczcie mi jak załączyć blokadę tylnego mostu. Myślę że dobrze próbowałem to zrobić ale niestety nie udało mi się załączyć kontrolki na przełączniku od blokady .
Re: Co się stało z L200 2005 r.
najprawdopodobniej winna jest elektroniczna pompa wtryskowa oraz el. pedal gazu
moze gdzies tam na polaczneiach kabelkow cos nie styka i jest mul
moze gdzies tam na polaczneiach kabelkow cos nie styka i jest mul

biedny inżynier 
"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"

a ja bym postawil na przeplywomierz, podobny problem byl w 2 mi znanych autach - patrolu i nawarze, jeden podobnie wchodzil naobroty jak maluch a drugi nawet do 40 km/h nie dochodzil.
było:
Mitsubishi Pajero I 89' 2,5TD
jest:
Nissan Patrol GRII 00' 3,0TDI
Suzuki Jimny 99' 1,3
jest:
Suzuki Jimny 99' 1,3
a patrol juz jezdzi czy dalej muli? 

biedny inżynier 

nie ten patrol, ale i tak muli 

było:
jest:
Suzuki Jimny 99' 1,3
jest:
Suzuki Jimny 99' 1,3
może jeszcze na pompo wtryskiwacz a może turbinka kowalskiego padała a może L200 AD 2005 nie ma przepływomierzaesey pisze:a ja bym postawil na przeplywomierz, podobny problem byl w 2 mi znanych autach - patrolu i nawarze, jeden podobnie wchodzil naobroty jak maluch a drugi nawet do 40 km/h nie dochodzil.

@ aluluk
L200 ma kontrolkę załączonego napędu 4x4 na desce rozdzielczej pomiędzy obrotomierzem a prędkościomierzem. Blokadę tylnego mostu da się włączyć tylko i wyłącznie w pozycji 4H
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
i 4L
2H nic sie nie pali
4H zapala sie zielona kontrolka z piktogramaem obu osi
4L pali sie tak samo
pomaranczowa kontrolka mruga - blokada w trakcie zalaczana
pomaranczowa kontrolka swieci - blokada zalaczona

2H nic sie nie pali
4H zapala sie zielona kontrolka z piktogramaem obu osi
4L pali sie tak samo
pomaranczowa kontrolka mruga - blokada w trakcie zalaczana
pomaranczowa kontrolka swieci - blokada zalaczona
Pajero Sport 2.5 TD Dakar
www.pajero.org.pl
www.pajero.org.pl
Dziękuję za informację dotyczące włączania blokady i kontrolek . Tak jak myślałem dobrze to robiłem ale niestety zero kontrolek świecących i blokada nie sygnalizuje o włączeniu
. Jest to mały problem w stosunku że on nie chce jechać , czekam na propozycje co można zrobić aby odzyskał werwę