Galloper problemy z paleniem!
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
Galloper problemy z paleniem!
Mam dosyc poważne problemy z zapaleniem Gallopera. Auto stoi w garażu,ale to nie wpływa na poprawę sytuacji(po nocy na mrozie było tak samo). Przed odpaleniem rozgrzewam świece 5 razy do charakterystycznego cyknięcia ,a i tak trzeba kręcic żeby go odpalic. Po rozgrzaniu problem mija. Jakieś 5tyś wczesniej wymieniłem świece żarowe i ok. 3 tyś. km. temu filtr paliwa,a paliwo leje na orlenie i bp. W związku z tym skończyły mi się pomysły na to co może się dziac. Za wszelką pomoc, z góry wielkie dzięki.
Re: Galloper problemy z paleniem!
wojtasxr400 pisze:Mam dosyc poważne problemy z zapaleniem Gallopera. Auto stoi w garażu,ale to nie wpływa na poprawę sytuacji(po nocy na mrozie było tak samo). Przed odpaleniem rozgrzewam świece 5 razy do charakterystycznego cyknięcia ,a i tak trzeba kręcic żeby go odpalic. Po rozgrzaniu problem mija. Jakieś 5tyś wczesniej wymieniłem świece żarowe i ok. 3 tyś. km. temu filtr paliwa,a paliwo leje na orlenie i bp. W związku z tym skończyły mi się pomysły na to co może się dziac. Za wszelką pomoc, z góry wielkie dzięki.
jak bys uzupełnił profil - dane auta rodzaj silnika, przebieg itp. było by może "troszkę" łatwiej udzielić odpowiedzi.
Ja miałem identyczny problem z moim szrotem, naprawa rozrusznika niezaprzeczalnie rozwiązała problemy z odpalaniem...
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
po co ma uzupelniac profil skoro napisal ze chodzi o gallopera a skoro ma zarowe swiece to jaki z tego wniosek ?
kzh pisze:po co ma uzupelniac profil skoro napisal ze chodzi o gallopera a skoro ma zarowe swiece to jaki z tego wniosek ?
widzę lubisz robić aferę z niczego już po raz kolejny podkręcasz atmosferę na forum bez sensu.
Po co bo na tym forum są podobno takie zasady!!!!
a skoro ma świece żarowe to pewnie ma silnik na wodór lub CNG a może elektryczny
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
że auto jest w kolorze zielonymkzh pisze:po co ma uzupelniac profil skoro napisal ze chodzi o gallopera a skoro ma zarowe swiece to jaki z tego wniosek ?

Objaw zapowietrzonego układu paliwowego. Sprawdź czy nie nie masz uszkodzonego zaworu zwrotnego i czy nie cofa Ci się paliwo do baku. Następnym razem przed odpalaniem auta, ręczną pompką czy filtrze paliwa pod pompuj paliwo.wojtasxr400 pisze:Mam dosyc poważne problemy z zapaleniem Gallopera. Auto stoi w garażu,ale to nie wpływa na poprawę sytuacji(po nocy na mrozie było tak samo). Przed odpaleniem rozgrzewam świece 5 razy do charakterystycznego cyknięcia ,a i tak trzeba kręcic żeby go odpalic. Po rozgrzaniu problem mija. Jakieś 5tyś wczesniej wymieniłem świece żarowe i ok. 3 tyś. km. temu filtr paliwa,a paliwo leje na orlenie i bp. W związku z tym skończyły mi się pomysły na to co może się dziac. Za wszelką pomoc, z góry wielkie dzięki.
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
-
- jestem tu nowy...
Sprawdzę to i mam nadzieje,że będzie git. Z rozrusznikiem jest wszystko okej ponieważ kręci bez zarzutu i nie przeskakuje. Dzięki bardzo za pomoc. W razie czego będę pytał dalej. Pozdrawiam.
A w ogóle przecież jest od jakiegoś czasu dział Hyundai 

Galloper LWB - turysta
- cordoba_2004
-
A te świeczki to sprawdzone po zakupieniu że działają ? przekaźnik itd ?
2. Zamiast paliwa z baku zrobić próbę kroplówkową z butelką i będzie widać
2. Zamiast paliwa z baku zrobić próbę kroplówkową z butelką i będzie widać
Jest GV i jimny - Głodówka zbawia duszę i leczy ciało
-
- jestem tu nowy...
To był jednak zawór. Wymieniłem w sobotę i zostawiłem na noc na zewnątrz,a było ok.-10. Wsiadłem 2xpodgrzałem świece i zapalił za dotknięciem. Dzięki bardzo za pomoc. Jeżeli temat nie jest nikomu potrzebny to śmiało można go zamknąc
.

zebys nie myslal ze wszystko jest super ekstra zajebiscie to Ci powiem ze moj odpala po jednym podgrzaniu swiec

Mój też
nawet jak -16 na dworze.

Grand Viertarka 2.0i śliczna blaszanka już nie seria,Galloper 2.5TCI AT BFG 32'',Lift 2''
Moj tez, jak jest -25 i stoi pod chmurką. Kosztowało mnie to ze 2 tysie - wymiana silnika 

znaczy się flaszkę stawiaszwojtasxr400 pisze:To był jednak zawór. Wymieniłem w sobotę i zostawiłem na noc na zewnątrz,a było ok.-10. Wsiadłem 2xpodgrzałem świece i zapalił za dotknięciem. Dzięki bardzo za pomoc. Jeżeli temat nie jest nikomu potrzebny to śmiało można go zamknąc.

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
za zimo, za mroźno, za ślisko,i za śnieżnie jest aby wybrać się w górskie terenyKajen pisze:Eska jak przygotowania do zlotu ?

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
-
- jestem tu nowy...
Flaszka się należy bez dwóch zdań tylko trochę daleko,bo z tego co zauważyłem to kolega mieszka we Wrocku,a ja na biegunie północnym
. A dokładniej w Bartoszychach trochę ponad 10km od granicy z Rosiją
. Pozdrawiam.

Firmy kurierskie całkiem sprawnie funkcjonują...wojtasxr400 pisze:Flaszka się należy bez dwóch zdań tylko trochę daleko,bo z tego co zauważyłem to kolega mieszka we Wrocku,a ja na biegunie północnym. A dokładniej w Bartoszychach trochę ponad 10km od granicy z Rosiją
. Pozdrawiam.

Zielony Autobus 2,7TDi
no właśnieBrowning pisze:Firmy kurierskie całkiem sprawnie funkcjonują...wojtasxr400 pisze:Flaszka się należy bez dwóch zdań tylko trochę daleko,bo z tego co zauważyłem to kolega mieszka we Wrocku,a ja na biegunie północnym. A dokładniej w Bartoszychach trochę ponad 10km od granicy z Rosiją
. Pozdrawiam.

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33