Nosiłem się z zamiarem kupna innego misia, ale póki co muszę pozostać przy dotychczasowym. A skoro tak, to czas coś zamotać...

Pozdro
Marcus
Moderator: Kosiarz
Jeśli jeszcze nie masz - to zrób porządne zaczepy, kup jakieś pasy, szekle, łopatę/saperkę, porządną latarkę, zmotaj porządne progi, kup Hi-Lifta, skombinuj trapy i, jak radzi @Adas, kup Tirfora(budowlanego a nie chińczyka z allegro) + linę do niego. A dla pojarki porządne MTki.Marcus65 pisze:Zamierzam dozbroić swojego misia. Ilość dostępnych szelestów zmusza mnie jednak do dokonania wyboru pomiędzy blokadą ARB przedniego "mostu" i windą. Co będzie lepsze i miało więcej sensu? Weryfikował w ogóle ktoś tę blokadę? Robi to to?
Nosiłem się z zamiarem kupna innego misia, ale póki co muszę pozostać przy dotychczasowym. A skoro tak, to czas coś zamotać...![]()
Pozdro
Marcus
No, nie wiem. Jakoś mnie ta proteza nie przekonuje... Ale co do uwag, kolegów, to wydają się być rozsądne. Gdzie można zakupić przyzwoitego trifora?polaff pisze:a co myślicie o tym???
http://www.youtube.com/watch?v=JY4cKc4F ... re=related
http://going4wd.com/bushwinch.htm
koszt zakupu podobny do windy elektrycznej, ale wygląda na łatwe do podrobienia i nie zmusza do kolejnych inwestycji...
jezeli mówisz o przedniej to jak nigdy sie z toba zgodzębobon pisze:Wg mnie blokada to ostatnia rzecz .
Blokada spowoduje że wkleisz dużo głębiej i dużo trudniej będzie wyciagnąć padalcaMarcus65 pisze:...pomiędzy blokadą ARB przedniego "mostu" i windą. ...
będziesz mi wypominał tych parę fajek...bobon pisze:Majcher, najlepsza przednia blokada to :TY![]()
![]()
Ale z uwagi na wysokie koszty utrzymania nie zdecyduję się na zakup![]()
też się nie zgodzę - to jest rzecz która zamontowana w Pajero czyni auto o wiele bardziej dzielnym niż Pajero na 35 calowej oponie MT bez blokady.majcher pisze:jezeli mówisz o przedniej to jak nigdy sie z toba zgodzębobon pisze:Wg mnie blokada to ostatnia rzecz .
ooo to jest kluczowe ... ja tez pojeździłem i patrzę inaczej - do turystki przednia blokada mi nie jest potrzeba, Tmax mi się z fajczył i jędzę bez widny a jak zamorduje moje opony to zapodam sobie 31bobon pisze:Teraz jak troszkę pojeździłem , patrzę na to inaczej.
.
teza wydaje mi się lekko naciąganąEskapada pisze:też się nie zgodzę - to jest rzecz która zamontowana w Pajero czyni auto o wiele bardziej dzielnym niż Pajero na 35 calowej oponie MT bez blokady.majcher pisze:jezeli mówisz o przedniej to jak nigdy sie z toba zgodzębobon pisze:Wg mnie blokada to ostatnia rzecz .
Jeśli z by z Marka i Adasia aut pousuwać blokady mostów i zostawić w tych autach 35 calowe Silverstone to Pajero na BFG MT 31x10,50 z dwoma blokadami mostów objedzie te dwa w/w auta w większości przypadków.
Tutajbobon pisze: Eska gdzie mam podjechać żeby mnie ten misiek z dwoma blokadami objechał![]()
![]()
tak i ja uważambobon pisze: Tak więc wydaje mi się że zamiast bulić 5 tysi za blokadę która podnosi nam ryzyko zmielenia przodu. Lepiej za 3 tysie kupić wyciągarkę
a reszta to dywagacjeEskapada pisze:
Zestaw B -wyciągarka chińska np More4x4 = 1.600 + drążki OME 1.300 zł .
No właśniebobon pisze: ..... Wielu tu pisze o przedniej blokadzie , ale jeszcze nie wypowiadał się nikt kto by na tym jeździł. ......
Trudno tu mówić o jakimś dłubaniu... Autko jest ciut podniesione na drążkach, żeby cokolwiek wyżej było. Ale kapcie 33" i tak nie podejdą. Teraz mam MT 31". Niestety bywa, że w modach auta największą przeszkodą jest... kobitaEskapada pisze:@ Marcus a co masz dłubnięte już w swoim aucie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości