Nigdy nie rozumialem jak glupie forum moze podniesc cisnienie... No rozumiem zeby ktos lazil mi dookola auta nawijajac ze jest zrobione do dupy to mozna w odruchu zlapac rure od hilifta ale przez cos takiego

Moderator: Kosiarz
bobon pisze:Panowie rzeczywiście proponuje spuścić na luz![]()
![]()
Wg mnie problem polega na tym że jeden kolega(który jest na forum już trzy lata) spytał drugiego o pewien drobiazg, a trzeci kolega wyraził o tym swoje zdanie (może niepotrzebnie)![]()
I robi nam się z wątku "robimy z miśka terenówkę" jakiś magiel![]()
Rura którą zaprezentowałem może nie jest szczególnie piękna-ale robi.W przeciwieństwie do dwóch porządnych snorkli które miałem wcześniej i mi się bardzo szybko zweryfikowały
Dobrze powiedzianepolaff pisze:bobon pisze:Panowie rzeczywiście proponuje spuścić na luz![]()
![]()
Wg mnie problem polega na tym że jeden kolega(który jest na forum już trzy lata) spytał drugiego o pewien drobiazg, a trzeci kolega wyraził o tym swoje zdanie (może niepotrzebnie)![]()
I robi nam się z wątku "robimy z miśka terenówkę" jakiś magiel![]()
Rura którą zaprezentowałem może nie jest szczególnie piękna-ale robi.W przeciwieństwie do dwóch porządnych snorkli które miałem wcześniej i mi się bardzo szybko zweryfikowały
i własnie dlatego ja wolę zrobić nie koniecznie tak jak by wydawało się zwolennikom iwestycji wielomilionowych
Odchodząc od kasztanów, naprawdę zastanów się nad bólem głowy i w/w podciśnieniem w aucie przy zamkniętych szybach czy nie lepiej jednak go na zewnątrz wypuścićpolaff pisze: i własnie dlatego ja wolę zrobić nie koniecznie tak jak by wydawało się zwolennikom iwestycji wielomilionowych
orzeh77 pisze:Odchodząc od kasztanów, naprawdę zastanów się nad bólem głowy i w/w podciśnieniem w aucie przy zamkniętych szybach czy nie lepiej jednak go na zewnątrz wypuścićpolaff pisze: i własnie dlatego ja wolę zrobić nie koniecznie tak jak by wydawało się zwolennikom iwestycji wielomilionowych
poreb pisze:a policzyles dlugosc tej rury?
Według mnie snork powinien być jak najkrótszy co zmniejsza ryzyko powstania zawirowan
nie dostałeś? - posżło priorytetem na podany adres w zeszłym tygodniuKajen pisze:... czekam na sprezynke od Majchera...
Kolego rób po swojemu, aczkolwiek przemysl argumanty podpowiadajacychKajen pisze:Ta wypowiedz mnie zcisnieniowała troche. Bo przeciez pajero w longu na atekach to takie troche audi quattro kombi czyli nie nadaje sie do niczego. A mnie sie podoba i nadal bede go remontował bo to wdzieczne auto z ktorym wiele przeszedłemEskapada pisze:No właśnie - ja nie pisałem o Twoim aucie czy nawet BooBoo, nie pisałem o autach które jeżdżą w rajdach w klasie extreme tylko pisze o autach użytkowanych na co-dzień. Po kiego grzyba @ Kajen czy Polaf chcą szpecić swoje leciwe jedynki to nie wiembobon pisze:A może po prostu my jeździmy na inne rajdy niż Eska i dlatego mamy problem![]()
Murzyn pisze:
Kolego rób po swojemu, aczkolwiek przemysl argumanty podpowiadajacychJa tez tworze misia wbrew schematom utartym na forum i jakos do tej pory wychodzi mi to na dobre
Jak Ci sie uda inni beda sie od Ciebie uczyc... jak nie bedziesz mial tylko do siebie pretensje
Swoja droga Pajero nawet na AT'kach potrafi zawstydzic nie jedna terenówke nawet na MT...ale ponoc w teren i tak sie nie nadaja, zwlaszcza long
Dostalem, dostalemmajcher pisze:nie dostałeś? - posżło priorytetem na podany adres w zeszłym tygodniuKajen pisze:... czekam na sprezynke od Majchera...
Ot bracie Ty mój. Cała moja filozofia. Też mi marudzili: nie bierz Pajero, tylko patrol a Pajero moim zdaniem lepsze bo łatwiej naprawialne, tańsze, ładniejsze i na asfalt jakoś tak przyjemniej wyjechać.polaff pisze:
ja tylko nie kumam czemu są tacy, którzy nie potrafią zrozumieć, że ktoś chce sie bawić i nie musi od razu startować w rajdach Exreme, ja np. na co dzień ciężko pracuję więc chcę raz w tygodniu spotkać się ze znajomymi i powyżywać....
Tu jest strona producenta :http://www.kuma.pl/main.php?p=oferta_metal-flexpolaff pisze:mozna taką gdzieś kupić w "normalnym" sklepie??? ile mniej więcej kosztuje i gdzie szukać?bobon pisze:rurka fi 90mm, z dobrej gumy, zbrojona drutem miedzianym. Takich rur używamy do wyciągów przemysłowych.
bobon pisze:Tu jest strona producenta :http://www.kuma.pl/main.php?p=oferta_metal-flexpolaff pisze:mozna taką gdzieś kupić w "normalnym" sklepie??? ile mniej więcej kosztuje i gdzie szukać?bobon pisze:rurka fi 90mm, z dobrej gumy, zbrojona drutem miedzianym. Takich rur używamy do wyciągów przemysłowych.
Myślę że powiedzą gdzie to można nabyć , u nich można kupić 10 mb-koszt ok 60 pln za metr. W Wa-wie można to kupić w firmie Masz-drew na ul Korotyńskiego
Mata i se motajta![]()
polaff pisze:Murzyn pisze:
Kolego rób po swojemu, aczkolwiek przemysl argumanty podpowiadajacychJa tez tworze misia wbrew schematom utartym na forum i jakos do tej pory wychodzi mi to na dobre
Jak Ci sie uda inni beda sie od Ciebie uczyc... jak nie bedziesz mial tylko do siebie pretensje
Swoja droga Pajero nawet na AT'kach potrafi zawstydzic nie jedna terenówke nawet na MT...ale ponoc w teren i tak sie nie nadaja, zwlaszcza long
ja tylko nie kumam czemu są tacy, którzy nie potrafią zrozumieć, że ktoś chce sie bawić i nie musi od razu startować w rajdach Exreme, ja np. na co dzień ciężko pracuję więc chcę raz w tygodniu spotkać się ze znajomymi i powyżywać się na swoim aucie, ot cała filozofia, a przy tym lubie sobie grzebać w mechanice i nie musze robić dokładnie tak jak nakazują schematy narzucone przez np. @Eskapadę z uzyciem OME czy innego drogiego szpeju
nie potrzeba motać mega zmoty żeby dobrze się bawić na rajdach i je wygrywać , wystarczy zaangażowanie załogi i sprawne auto.danielchelm pisze:tylko takich jest niewielu, zwykle to najwięksi kszykacze na tym forum, reszta to już "normalni" ludziepolaff pisze:ja tylko nie kumam czemu są tacy, którzy nie potrafią zrozumieć, że ktoś chce sie bawić i nie musi od razu startować w rajdach Exreme, ja np. na co dzień ciężko pracuję więc chcę raz w tygodniu spotkać się ze znajomymi i powyżywać się na swoim aucie, ot cała filozofia, a przy tym lubie sobie grzebać w mechanice i nie musze robić dokładnie tak jak nakazują schematy narzucone przez np. @Eskapadę z uzyciem OME czy innego drogiego szpejuMurzyn pisze: Kolego rób po swojemu, aczkolwiek przemysl argumanty podpowiadajacychJa tez tworze misia wbrew schematom utartym na forum i jakos do tej pory wychodzi mi to na dobre
![]()
sport czy rywalizacja kończy się tam gdzie włożone pieniądze są znaczącym wyznacznikiem zajętego miejsca, jakbyś dał wszystki jednakowe auta to na stówę pierwsi byli by ostatnimi no ale..... każdy robi to co chce i uważa za słuszne
Zanim kopiłeś swoje Pajero to ja swoim jeździłem już 4 rok i daleki jestem od pisania, że to auto do niczego się nie nadaje, nie sugeruje również , że Pajero w longu na AT to audi quatro, nie kwestionuje zasadności remontowania auta. Jestem aktywnym członkiem Pajero Owner Club, organizuje Zloty Mitsubishi, jeżdżę Pajero 6 rok tak wiec zanim Łukaszu napiszesz coś pod cytowaną moją wypowiedzią to proszę zastanów się czy twoje słowa nie są krzywdzące dla mnieKajen pisze:Ta wypowiedz mnie zcisnieniowała troche. Bo przeciez pajero w longu na atekach to takie troche audi quattro kombi czyli nie nadaje sie do niczego. A mnie sie podoba i nadal bede go remontował bo to wdzieczne auto z ktorym wiele przeszedłemEskapada pisze:No właśnie - ja nie pisałem o Twoim aucie czy nawet BooBoo, nie pisałem o autach które jeżdżą w rajdach w klasie extreme tylko pisze o autach użytkowanych na co-dzień. Po kiego grzyba @ Kajen czy Polaf chcą szpecić swoje leciwe jedynki to nie wiembobon pisze:A może po prostu my jeździmy na inne rajdy niż Eska i dlatego mamy problem![]()
Adas pisze: nie potrzeba motać mega zmoty żeby dobrze się bawić na rajdach i je wygrywać , wystarczy zaangażowanie załogi i sprawne auto. Pajero to dobre, tanie i niezawodne auto w terenie
Ja nie startuje w rajdach w klasie extrem, advance - tak na prawdę to nie lubię rajdów, 100 samochodów w jednym miejscu i czasie nie lubię rywalizacji w terenie, ciśnienia. Najbardziej lubię w weekend wyjechać z moją rodziną za miasto i dotrzeć bezdrożami do ciekawych miejsc.polaff pisze: ja tylko nie kumam czemu są tacy, którzy nie potrafią zrozumieć, że ktoś chce sie bawić i nie musi od razu startować w rajdach Exreme, ja np. na co dzień ciężko pracuję więc chcę raz w tygodniu spotkać się ze znajomymi i powyżywać się na swoim aucie, ot cała filozofia, a przy tym lubie sobie grzebać w mechanice i nie musze robić dokładnie tak jak nakazują schematy narzucone przez np. @Eskapadę z uzyciem OME czy innego drogiego szpeju
Eskapada pisze: masz leciwą długą jedynkę, to ładne klasyczne auto. Montaż rury ssącej w takim aucie to jak montaż chromowanej końcówki wydechu w Porsche 911
wniosek nasuwa się jeden , należny uczyć się na nie swoich błędach, ale od razu nasuwa się riposta czy błędy innych są dla nas też błędemEskapada pisze:
Moje auto miało tanią, chińska, źle zamontowaną wyciągarkę + seryjne Xrazy podkręcane drążki. Teraz mam Super Winch EP9.0 i drązki skretne HD + Coilcover. Miało nowe amortyzatory KYB które wybuchy przy większych 31calowych MT/R .Miałem chińskiego hi lift który się zaciął i w łeb mnie strzelił. Miałem wyciągarkę bez hebla w której się coś zwarło i wybuchł mi akumulator. Miałem 3 akumulatory w których urywały się cele od wybojów - teraz mam Optimę i po problemie. Miałem zawieszanie Ironman które zardzewiało i padło, i wiele innych patentów które popełniłem, które kosztowały mnie sporo pieniędzy, czasu i pracy.
5/6 lat temu nie było się kogo poradzić w sprawie Pajero. Wiele znanych osób miało Pajero choćby nasz cichy moderator Kosiarz ale wycofali się z modyfikacji tego auta na rzecz innych łatwiej modyfikowalnych. Nie chcesz słuchać rad nie słuchaj ale nie pisz nie narzucam swoją ideologię - ja zawsze powtarzam: Radzę zrób jak uważasz za słuszne
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość