pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
Moderator: Kosiarz
- Murzyn
- Kontaktowanie:
Re: pytania różne, problemy bieżące nie wiesz gdzie pytaj tutaj.
W Dolocie i tak masz wymuszone zdanie wiec to ze ciepłe powietrze leci do gory nie ma znaczenia.
Montuj tam gdzie
1. Nie uszkodzisz go
2. Nie zalepi się od razu błotem
3. Jak najbliżej końca dolotu coby powietrze w rurach nie nagrzewalo sie od silnika
4. Tam gdzie będzie spory przeplyw powietrza
Nie głupim pomysłem jest zamontowanie zraszania IC na bazie spryskiwaczy z golfa 4 passata b5 - efekty szczególnie odczuwalne przy wysokich temperaturach i podkreconej suszarce
Montuj tam gdzie
1. Nie uszkodzisz go
3. Jak najbliżej końca dolotu coby powietrze w rurach nie nagrzewalo sie od silnika
Nie głupim pomysłem jest zamontowanie zraszania IC na bazie spryskiwaczy z golfa 4 passata b5 - efekty szczególnie odczuwalne przy wysokich temperaturach i podkreconej suszarce
Murzyn pisze:W Dolocie i tak masz wymuszone zdanie wiec to ze ciepłe powietrze leci do gory nie ma znaczenia.
Montuj tam gdzie
1. Nie uszkodzisz go
ja właśnie miałem koncepcję by zraszać spryskiwaczem reflektorów tym który mam zamontowany fabrycznie bo reflektorów on i tak sęsownie nie myje a może chociaż schłodzi IC
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
- Murzyn
- Kontaktowanie:
Przerabialem
lepsze są od golfa. Po 1 zużywają dużo mniej wody na 1 sprysniecie, po 2 są wystarczająco efektywne (robią rownomierna mgielke a nie silny strumień)
Po 3 na zwykłej pompce i niewielkim zbiorniku możesz Zapewnić ciągła prace np30sec co zapewni spadek temp o kilka stopni.
Dobrym pomysłem jest rownież założenie wtrysku spędzonego powietrza do dolotu - ale czy do terenowki jest sens i zy stary siedem to zniesie to nie wiem

Po 3 na zwykłej pompce i niewielkim zbiorniku możesz Zapewnić ciągła prace np30sec co zapewni spadek temp o kilka stopni.
Dobrym pomysłem jest rownież założenie wtrysku spędzonego powietrza do dolotu - ale czy do terenowki jest sens i zy stary siedem to zniesie to nie wiem
- PAJERO Driver
Witam Kolegów
" Pytanie to kieruję do Kolegów co używają zawieszeń znanych Firm T-M , I-M czy też od razu przy nowym zawieszeniu zainwestować w nowe drążki... ""
Mam takie pytanie chciałem się dowiedzieć z jakiej Firmy zainwestować w zawieszenie do swojego Pajero.... Chodzi mi o to aby nie było sztywnie jak w wozie drabiniastym....
Lecz komfortowo w Trenie i na Szosie jak również aby podniosło Pajero do góry...
Jest to Pajero II 3x Drzwiowe r.97 2.5Intercooler Turbo
Dziękuję za każdą odpowiedz...
Pozdrawiam
Damian N.

Mam takie pytanie chciałem się dowiedzieć z jakiej Firmy zainwestować w zawieszenie do swojego Pajero.... Chodzi mi o to aby nie było sztywnie jak w wozie drabiniastym....

Jest to Pajero II 3x Drzwiowe r.97 2.5Intercooler Turbo
Dziękuję za każdą odpowiedz...
Pozdrawiam
Damian N.
Pajero Classic 2.5 IntercoolerTurbo do przeróbki.....
GG: 4883455
Kolego Murzyn napisz coś więcej o tym zraszaczu temat ciekawy jak to zamontować w autku 
Dziękuję za informacje.

Dziękuję za informacje.
Grand Viertarka 2.0i śliczna blaszanka już nie seria,Galloper 2.5TCI AT BFG 32'',Lift 2''
robertsw pisze:Kolego Murzyn napisz coś więcej o tym zraszaczu temat ciekawy jak to zamontować w autku
Dziękuję za informacje.
jak to jak???
ma Ci zraszać wodą ic by zwiększać efektywność chłodzenia czyli dzialania IC
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
A wie ktos jaką temperature ma powietrze przed i po schłodzeniu ? Tzn czy ten intercooler az tyle daje ?
Kajen pisze:A wie ktos jaką temperature ma powietrze przed i po schłodzeniu ? Tzn czy ten intercooler az tyle daje ?
podejrzewam, że kilka stopni
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
BTW to Mitsubishi rozróżnia turbosprężarki do wersji z IC i bez .............
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Eskapada pisze:BTW to Mitsubishi rozróżnia turbosprężarki do wersji z IC i bez .............
domyślam się
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
Witam.
Pytanie do Kolegów,którzy montowali/używają polibusze w dolnych wahaczach.Deuter czy DRM-co wybrać
? Cena w ASO ponad 9stów jest...atrakcyjna inaczej.
pozdr.
Pytanie do Kolegów,którzy montowali/używają polibusze w dolnych wahaczach.Deuter czy DRM-co wybrać

pozdr.
L200 DI-D, Forester
http://www.ryby-raczkowski.pl
Jeżdżę od roku na polibuszach z Olkusza i jest OK 

Nie ważne czym, byle MKNĄĆ
Wsiadam dziś rano do miska przekrecam kluczyk i......nic.Zero kontrolek na desce.Swiatła były wyłączone na 100%.Radio działa super.Wiadać tylko kontrolke od otwierania drzwi i światełko na podsufitce.Postojowe tez świeca jak zawsze co wyklucza wyładowanie aku.Sprawdzałem bezpieczniki w kabinie i pod maska i wszystko gra.Podpowiedzcie mi gdzie mogę jeszcze szukać przyczyny???Moim zdaniem prąd nie dociera do stacyjki.Czy po drodze sa jeszcze jakies przekaxniki??????
Wofka
Jeep Grand Cherokee
V8 Hemi
Jeep Grand Cherokee
V8 Hemi
nie masz przekaźników po dordzewofka pisze:Wsiadam dziś rano do miska przekrecam kluczyk i......nic.Zero kontrolek na desce.Swiatła były wyłączone na 100%.Radio działa super.Wiadać tylko kontrolke od otwierania drzwi i światełko na podsufitce.Postojowe tez świeca jak zawsze co wyklucza wyładowanie aku.Sprawdzałem bezpieczniki w kabinie i pod maska i wszystko gra.Podpowiedzcie mi gdzie mogę jeszcze szukać przyczyny???Moim zdaniem prąd nie dociera do stacyjki.Czy po drodze sa jeszcze jakies przekaxniki??????
natomiast w instalcji miska masz bezpiecznik przewodowe - tzw fusible link
prawdopodbnie poleciał ci sub fusible link oznaczany IGN-SW - szukaj pod charakterystycznym plastikowym dekielkiem sterczącym w komorze silnika
aspołeczny ciśnieniowiec
SREĆAN PUT
SREĆAN PUT
Oryginalnie w okolicach pompki sprzegła. To tak jakbys nie miał napisow przypadkiem
-
http://otomoto.pl/mitsubishi-pajero-2-5 ... 93894.html
Co to za wersja? W opisie stoi jak byk, ze skrzynia Super Select, na zdjeciu lewarek tez od SS, a na przednich piastach cos na ksztalt sprzegielek...?
Co to za wersja? W opisie stoi jak byk, ze skrzynia Super Select, na zdjeciu lewarek tez od SS, a na przednich piastach cos na ksztalt sprzegielek...?
...gonimy kroliczka...
to nie sprzęgiełka są to kapsle ktore montowane sa na tylnej osi jako ozdobnikzielony_rog pisze:http://otomoto.pl/mitsubishi-pajero-2-5 ... 93894.html
Pajero 2,5 TD 1998
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
RX 450hL 2018
RC 200t 2017
-
Aha, no to OK 

...gonimy kroliczka...
Dzięki-zamówiłem cały komplet.Teraz sobie chociaż trochę przy samochodzie podłubię.bobon pisze:Jeżdżę od roku na polibuszach z Olkusza i jest OK

L200 DI-D, Forester
- Murzyn
- Kontaktowanie:
zwykle dekle - mialem podobne do ori felgzielony_rog pisze:http://otomoto.pl/mitsubishi-pajero-2-5 ... 93894.html
Klocki hamulcowe mam do wymiany. Szukam bezpyłowych bo mam wiecznie upieprzone alusy. Ktos wie gdzie szukac ? Auto jak w podpisie, zaciski s takimi fikusnymi blaszkami, nie na kliny.
witam wszystkich
mam mały... no moze nie mały ale problem z miśkiem
kupiłek pajero 88 2,5 dt krotki na piórach tył
okazało sie ze rama do wymiany wiec pytanie takie...
czy rama od gallopera 99rok i most od pajero II 95rok 2,5 td będą pasowały do budy i do całej reszty?? ciezko dostac rame w dobrym stanie do pajero 88 na piórach dlatego takie pytanie a mam możliwosc kupiernia ramy do gallopera i mostu do pajero II dosc tanio (czy wystarczy zwróci uwage na przełożenia w moscie czy cos jeszcze jest ważne?? no chyaba ze nie pasuje to wszystko jasne
)
czy ktoś odpowie mi na to ciężkie jak dla mnie pytanie
z gory dzieki pozdrawiam leniu

mam mały... no moze nie mały ale problem z miśkiem
kupiłek pajero 88 2,5 dt krotki na piórach tył
okazało sie ze rama do wymiany wiec pytanie takie...
czy rama od gallopera 99rok i most od pajero II 95rok 2,5 td będą pasowały do budy i do całej reszty?? ciezko dostac rame w dobrym stanie do pajero 88 na piórach dlatego takie pytanie a mam możliwosc kupiernia ramy do gallopera i mostu do pajero II dosc tanio (czy wystarczy zwróci uwage na przełożenia w moscie czy cos jeszcze jest ważne?? no chyaba ze nie pasuje to wszystko jasne

czy ktoś odpowie mi na to ciężkie jak dla mnie pytanie
z gory dzieki pozdrawiam leniu
BYŁ PAJERO I (PADLINA) SPRZEDAM OPONY 33/12,5/15 BFG A/T 11mm 511 279 578 1250ZŁ KPL.
- PAJERO Driver
Witam
Ja kupowałem w Inter Carsie i nie syfią nawet jak karszerem wjadę w felgi itp to nie leci żaden czarny pył itp.... Jak się nie mylę są to ATE... ale dokładnie to dopiero mógłbym luknąć jutro....
Ja kupowałem w Inter Carsie i nie syfią nawet jak karszerem wjadę w felgi itp to nie leci żaden czarny pył itp.... Jak się nie mylę są to ATE... ale dokładnie to dopiero mógłbym luknąć jutro....
Pajero Classic 2.5 IntercoolerTurbo do przeróbki.....
kup sobie klocki TRW zapomnisz o brudnych felgach i szybkim zurzyciu,fakt ze są troszke droższe ale naprawde warto.Kajen pisze:Klocki hamulcowe mam do wymiany. Szukam bezpyłowych bo mam wiecznie upieprzone alusy. Ktos wie gdzie szukac ? Auto jak w podpisie, zaciski s takimi fikusnymi blaszkami, nie na kliny.
Pajero 2,5TD,87r 100KM
Niestety juz sprzedane, ale napewno jeszcze bedzie miś ale już II
Niestety juz sprzedane, ale napewno jeszcze bedzie miś ale już II
Witam
Mam prośbę czy możecie określić co to może być, trudno mi to opisać bo nie za bardzo znam się na rzeczy ale,
z mojego Pajero (2,6; PI) rozlega się dziwne chrobotanie tak jakby w przednim mości, skrzyni ? nie wiem.
ale wygląda to tak jak ruszam nic jadę ok 40 km/h i jak podskoczy na nieruwności to wtedy się zaczyna, przychamowuję redukcja na 2 i ruszam - ustaje nic nie słychać nie zawsze się tak dzieje gdy pokonuje nierówności,
jak możecie mi pomoc serdeczne dzięki
pozdrawiam
jackd2
Mam prośbę czy możecie określić co to może być, trudno mi to opisać bo nie za bardzo znam się na rzeczy ale,
z mojego Pajero (2,6; PI) rozlega się dziwne chrobotanie tak jakby w przednim mości, skrzyni ? nie wiem.
ale wygląda to tak jak ruszam nic jadę ok 40 km/h i jak podskoczy na nieruwności to wtedy się zaczyna, przychamowuję redukcja na 2 i ruszam - ustaje nic nie słychać nie zawsze się tak dzieje gdy pokonuje nierówności,
jak możecie mi pomoc serdeczne dzięki
pozdrawiam
jackd2