Podnoszenie hi-liftem
Moderator: Kosiarz
Podnoszenie hi-liftem
Czy miśka można bezpiecznie podnosić hi-liftem za seryjne zderzaki?
Pozdro
Marcus
Pozdro
Marcus
GG: 483578, V6 3500 24V DOHC, 1996
Pajero Owners Club Polska
Pajero Owners Club Polska
Re: Podnoszenie hi-liftem
Nie.
Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
Niedawno widziałem zdjęcie zespołu dwóch szekli wpiętych w oryginalny zaczep z przodu. Właściciel twierdził, że to służy za mocowanie HiLifta.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
jesli chodzi o tył to ja podnosze za hak, natomiast z przodu dosc prosty patent, dziury w osłonie tak aby łapę hilifta wsunąć w ramę, oczywiscie te dziury zasuwane co by syfu nie nabierać.
Misiek II 92 LPG - daje rade
a ja popieram. Robiłem też już łańcuch podpięty z przodu do dwóch stron i lift po środku (z zestawu pomocniczego hi-lift) tak że cały przód do góry..ernil pisze:To było w Pajero. Ale ja tego nie popieram...
w II to może być ryzykowna operacja, ale w I seryjne są wręcz pancerne, to czemu nie?
Byle się nie pajero nie ześliznęło z lifta , bo o wytrzymałość zderzaków bym się nie martwił za bardzo.

Pajero 2,5TD 86r. GG 649597
to bedziesz plakal jak auto bedzie zassane w jaka młake.Aalecki pisze:a ja popieram. Robiłem też już łańcuch podpięty z przodu do dwóch stron i lift po środku (z zestawu pomocniczego hi-lift) tak że cały przód do góry..ernil pisze:To było w Pajero. Ale ja tego nie popieram...
do zassania mam wyciągarkęgruszkin pisze:to bedziesz plakal jak auto bedzie zassane w jaka młake.Aalecki pisze:a ja popieram. Robiłem też już łańcuch podpięty z przodu do dwóch stron i lift po środku (z zestawu pomocniczego hi-lift) tak że cały przód do góry..ernil pisze:To było w Pajero. Ale ja tego nie popieram...

spokojnie, chciałem se szybko laczki wymienić na AT, przód do góry, lewy, prawy, w dół, tył za hak, lewy, prawy, i cacy..